Naomi Watts als de activiste Gail Johnson

We Are All the Same zal de titel worden van het AIDS drama waarin de charmante Naomi Watts de hoofdrol gaat spelen, volgens BBC. Geen catchy titel, maar desondanks kan het een interessant drama opleveren, want de film vertelt immers het verhaal van de blanke Zuid-Afrikaanse Gail Johnson, die een donker kindje met AIDS adopteerde en samen met dit kind de hele wereld over toerde om bewustzijn rond de AIDS problematiek teweeg te brengen.

De bron voor de film is het gelijknamige boek van journalist Jim Wooten. Hotel Rwanda (2004) schrijver Keir Pearson zal We Are All the Same bewerkte tot een script. Eerst zal Naomi Watts nog te zien zijn in de nieuwe thriller van David Cronenberg, Eastern Promises (2007), waarin ze een vroedvrouw speelt die te maken krijgt met een meedogenloze Londense crimineel, gespeeld door Viggo Mortensen.

De enige film tot nu toe waarin Watts voor mij niet echt veel vonken gaf, was King Kong (2005). Het acteerspel was iets vlakker, maar dat had uiteraard alles te maken met de regiekeuzes van Peter Jackson die blijkbaar iets teveel naar de films uit de jaren ’30 had gekeken. Haar beste rollen zijn die uit 21 Grams (2003) en Mulholland Dr. (2001). Enkel al voor die twee films lijkt me deze prent zeker wel interessant om even te vermelden. Watts is daarnaast ook niet onaardig om te zien en dat is ook mooi meegenomen.

1 Comment

  1. Miiki

    ik zou voor haar gestemd hebben vandaag in plaats van op flikkers waar je nog nooit van hebt gehoord.

    21 Grams inderdaad fijne acteerprestaties, maar de film mocht voor mij wel 21 minuten korter!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *