Gevangenis-komedie met Jim Carrey

Jim Carrey heeft niet kunnen overtuigen met de thriller The Number 23 (2007), maar misschien lukt het hem wel met een romantische zwarte komedie met homo gevangenen.

jim carrey,i love you phillip morris,the number 23,john requa,glenn ficarra,bad santa,luc besson

De film I Love You Phillip Morris (2009) zou volgens Variety onze megaster portretteren als een oplichter die in het gevang een aantal ontsnappingen probeert uit liefde voor een andere celgenoot die werd vrijgelaten. Dit krankzinnige verhaal is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal, geschreven door Steve McVicker, een misdaadjournalist van de Houston Chronicle.

Carrey speelt de rol van Steven Russell, een getrouwde vader die gevangen geraakt in Texas. Ongelukkig genoeg valt hij stapel verliefd op zijn celgenoot Phillip Morris (Ewan McGregor), die spijtig genoeg vroeger zal vrij gelaten worden. Dit motiveert Russell om een aantal ontsnappingspogingen te ondernemen om bij zijn nieuwe geliefde te komen. Maar uiteraard loopt alles niet volgens plan en loopt alles behoorlijk fout. Het lijkt wel of hij telkens wil ontsnappen op vrijdag de 13de. In ieder gevallen zitten er heel wat fratsen in het scenario om het publiek urenlang te kunnen vast kluisteren aan het scherm.

De adaptatie van het boek komt van de schrijvers die verantwoordelijk zijn voor Cats & Dogs, Bad Santa & , John Requa en Glenn Ficarra. Ik ben denk ik een van de weinige mensen die Bad Santa (2003) echt wel een leuke film vond. Als de humor van deze prent ergens in de buurt komt van deze film is dat echt wel veelbelovend, zeker met een acteur als Jim Carrey die toch verrassend uit de hoek kwam met Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) en Man on the Moon (1999).

De film wordt ook een regisseursdebuut van de twee scripten. We zullen zien wat ze ervan bakken. Ik had een beetje gedacht dat het een Farrelly-brothers film zou worden, maar niet dus. Tot nu toe geef ik de nieuwkomers het voordeel van de twijfel. De prent werd in Cannes omschreven als een soort Catch Me If You Can-meets-Brokeback Mountain, en wordt geproduced door het productiehuis van Luc Besson (Europacom) voor een bescheiden 20 miljoen dollar. Niet enorm veel middelen voor een film met dergelijke filmster, maar het is dan ook maar een gevangenisdrama. Zoveel speciale effecten heb je niet echt nodig. Ik ben hier ook benieuwd naar de eerste trailer.

6 Comments

 1. maarten

  ben eigenlijk wel blij dat het geen Farrelly film is, want Carrey berust dan iets te veel op zijn smoelentrekkerij dan op zijn gevoel. Number 23 nog niet gezien. Is deze trouwens al nog niet uit op DVD?

  Reply
 2. Peer

  Ik moet zeggen dat Carey mij wel heeft overtuigd in the number 23 hoor.

  Reply
 3. BM

  Eigenlijk te belachelijk voor woorden deze prent. Angst aan getallen ontlenen door rare rekensommetjes te maken.

  Ik ben zelf geen fan van Carrey

  Reply
 4. >P>Shifty

  idd Bad Santa is goeie film,
  ik vond Carrey ook heel goed in The Cable Guy,
  en natuurlijk Eternal.. en TrumanShow.
  kmoet 23 nog zien,

  Reply
 5. linda

  nou inderdaad, ook mij heeft Jim Carrey overtuigd van zijn kunnen in de film the number 23.

  Reply
 6. esteban

  Het verhaal is echter niet helemaal juist. ‘I love you, Philip Morris’ is inderdaad gebaseerd op ware feiten. Het gaat niet over het falen van de ontsnappingen, het gaat juist over het feit dat de man effectief 4 keer is kunnen ontsnappen om de celmate waar hij op verliefd is, te kunnen zien.

  Het staat trouwens nog niet vast dat Carrey deze film effectief doet. Hij hangt contractueel te bengelen tussen ‘Ripley’s Believe it or Not’ (fantasiefilm, geregisseerd door ofwel Burton ofwel Gondry), ‘Me Time’ (komedie) en ‘Sober Guys’ (komedie).

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.