Audrey Tautou vertolkt Coco Chanel

Ze brak internationaal door als dromerig meisje in Le fabuleux destin d’Amelie Poulain (2001) en gaat nu door als mode-icoon. Audrey Tautou zal de rol van Coco Chanel gaan vertolken in de biografische film Coco avant Chanel (2009) van regisseuse Anne Fontaine.

coco chanel,audrey tautou,gucci,versace,anne fontaine,biopic,coco avant chanel

Korte inhoud: Dit is het verhaal van de jonge Gabrielle Chanel (Audrey Tautou), die het gezicht van de 20e eeuw bepaalde met haar visie op mode. Een vrouw als zo velen: geboren in een arm gezin, zonder connecties of opleiding. Maar ook een vrouw die weet hoe mode gebruikt kan worden om onder het juk van de ingesnoerde korsetten en ongemakkelijke silhouetten vandaan te komen. Ze ontwerpt een stijl die niet alleen alle andere trends in de schaduw zet, maar die honderd jaar later nog steeds modieus is. Zo creëerde ze de garçonne-look, bedacht het minimalistische zwarte avondjurkje en bracht Chanel No. 5 uit, nog steeds een van de meest verkochte parfums ter wereld. De verfilming van Edmonde Charles-Roux biografie over Chanel gaat niet alleen over de successen die haar tot Koningin van de Mode maakten. Ontmoet ook de mannen die haar als maîtresse betaalden, zoals Étienne Balsan (Benoît Poelvoorde), om haar droom waar te maken, de echte liefde van haar leven en beleef haar strijd tegen de klassieke tijdgeest. Ze wist van Chanel een tijdloos symbool van onafhankelijkheid en elegantie te maken, nog altijd voortgezet door couturier Karl Lagerfeld die ook voor de kostuums voor de film tekende.

Het Huis van Chanel (Chanel) is een Frans haute couture modehuis, gevestigd te Parijs. Het modehuis is opgericht in 1909 door Coco Chanel en het begon als een klein accessoirewinkeltje voor vrouwenhoeden. Chanel werd in de eerste plaats beroemd voor haar vernieuwende snit: de typische luxueuze maar comfortabele mantelpakjes in een handgeweven tweed. Coco Chanel had strakke ideeën over mode en luxe, en weigerde toe te gevende aan het toen heersende beeld van couture: ingesnoerde korsetten, ongemakkelijke silhouetten.

In al Coco Chanel haar ontworpen collecties overheersten de kleuren zwart, grijs, wit, geel en roze, en ze stond erom bekend altijd parelkettingen te dragen, maar schokte door echte kettingen te combineren met imitatieparels.

Ook door het parfum Chanel No. 5, het eerste parfum ooit dat samengesteld werd door een modehuis, verwierf Chanel roem.

De film concentreert zich op de jonge jaren van Chanel, dus voordat ze doorbrak in de haute couture. Een rol die voor Tautou op het lijf is geschreven volgens regisseuse Anne Fontaine en zij wilde dan ook absoluut niemand anders voor deze hoofdrol. De opnames van de film moeten begin volgend jaar van start gaan.

Er zou binnenkort ook een film over Gucci gemaakt moeten worden met niemand minder als Ridley Scott. Met de The Devils Wears Prada (2006) hekte zijn die films Schering en inslag. Nu nog Versace…

1 Comment

  1. lenny

    Doe mij liever maar liever een Coco Flanel sequel. Audrey Tautou heeft bewezen dat ze niet kon acteren.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *