Righteous Kill brengt Al Pacino en Robert De Niro samen

Voor het eerst sinds Heat (1995) zijn Al Pacino en Robert De Niro samen te zien in Righteous Kill (2008). Ze deelden eerder al screentime in The Godfather: Part II (1974), maar hadden geen gemeenschappelijke scène. Het zal de eerste keer zijn dat deze twee iconen langer dan 10 minuten tezamen in een film tezien zijn. maar nu zullen Robert De Niro en Al Pacino voor het eerst echt een hele film samen doen. In Righteous Kill spelen ze een stel detectives, die samen achter een seriemoordenaar aan zitten. MovieHole schrijft het volgende:

Heat (1995)

Heat (1995) © Warner Bros.

“Godfather II” and “Heat” duo Robert De Niro and Al Pacino are set to re-team for “Righteous Kill,” a $60 million indie production put together by Nu Image’s Millennium Films and Emmett/Furla Films, says Variety. Shooting will begin Aug. 6 in Connecticut, with some work in Gotham to follow. The two stars play cops chasing a serial killer. Jon Avnet will direct and produce; Inside Man (2006) scribe Russell Gewirtz penned the script.

Emmett said the idea for the film originated from the two actors’ desire to co-star. “They’re friends, and this really all got started from that,” he said.

Producent Avi Lerner zei dat het niet om een stunt gaat. “In Heat deelden De Niro en Pacino twee scènes, in deze film zullen ze de hele tijd samen te zien zijn.” De onafhankelijke film, die geregisseerd zal worden door Jon Avnet (Red Corner, Fried Green Tomatoes) krijgt een budget van $60 miljoen, wat een ongehoord groot bedrag is voor een indie productie. Het enorme bedrag zal iets te maken hebben met het feit dat De Niro en Pacino de volledige film samen het doek vullen en Lerner was dan ook niet te bescheiden om de film een evenement in de wereldgeschiedenis te noemen.

Dit hadden ze al een keertje vroeger mogen doen, maar nog een geluk zitten die twee rotten van het vak nog steeds goed in hun vel. Ik ben benieuwd. In buddy-cop-movies heb je altijd een ‘good cop’ en een ‘bad cop’. Misschien worden het wel twee ‘bad cops’? In ieder geval is er al een talentvol regisseur aan boord en kan dit project dus nu al niet meer stuk.

***Related Posts***
15/09/2008: Righteous Kill review
11/02/2008: Righteous Kill trailer en korte inhoud
05/09/2007: Righteous Kill trailer en korte inhoud

2 Comments

  1. Kenneth

    Met voorsprong de twee strafste acteurs aller tijden in één politiefilm. Ik heb hier maar één ding aan toe te voegen: “Can’t fucking wait!”

    Reply
  2. Miiki

    veel te lang gewacht. De twee mannen zijn niet meer van de jongsten. Ik ben toch benieuwd wat ze ervan bakken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *