De eerste John Rambo pics & trailer

rambo_poster

Wel grappig om Sylvester Stallone nog eens te zien als de oorlogsmachine Rambo in de opkomende Rambo (2008). De eerste afbeeldingen zien er goed uit, en het lijkt wel of we zijn gekatapulteerd naar de 80’ties. OK, hij ziet er “iets” ouder uit en een paar kilo’s zwaarder, maar voor de rest ziet hij er bangelijk uit met zijn zwart lintje in zijn lange haardos en zijn jagers-mes. Ik ben benieuwd of hij opnieuw zijn coole boog zal bovenhalen om een gemeen Aziaatje van op afstand weg te schieten.

Korte inhoud: In dit 4de deel zien we de Vietnam-veteraan John Rambo opnieuw op zijn buitenverblijf in Bangkok. Toch zal hij worden ingehuurd door een groep christelijke zendelingen om hen te beschermen tijdens een humanitaire missie in Birma. Wanneer een aantal van de zendelingen wordt ontvoerd, stelt Rambo een team samen om de groep te bevrijden.

Ik weet nog toen het nieuws de ronde deed van de 6de Rocky film, Rocky Balboa (2007), werd het project met veel hoongelach onthaald. De film had echter een mooie bioscooprecette van 70 miljoen dollar in de States, wat niet verkeerd is voor een film die slechts 22 miljoen heeft gekost, en kreeg heel wat pluimen van de filmcritici – iets wat niemand ooit had kunnen verwachten.

Het plot lijkt ietwat versleten, maar wie weet, krijgen we een oorlogsveteraan van vlees en bloed te zien zoals dit het geval was in de eerste Rambo-film, First Blood (1982). Ik vind het wel spijtig dat er nooit echt eens een clash geweest tussen Stallone en Arny. Dat had zeker vonken gegeven, een beetje als de ontmoeting tussen De Niro en Pacino in Heat (1995).

Uiteindelijk is het wel een mooie zet van Sylvester Stallone om zijn carrière terug op de rails te zetten. Het zijn vrij eenvoudige films om in elkaar te steken. We hebben een teruggetrokken oorlogsveteraan die gedwongen wordt om levens te redden en bijgevolg oog in oog komt te staan met een wrede vijand. De speciale effecten zijn tot een minimum herleid, er zijn geen grote sterren nodig naast Stallone, alles kan zich afspelen in een bos-gebied, en er is een duidelijke fanbasis die stom lopen voor dergelijke films. Het zou me dan ook niet verbazen dat Stallone na deze film nog meer Rambo films in productie brengt.

Rambo 001Rambo 002
Rambo 01Rambo 02

© 2008 Lionsgate

Deze teaser-trailer is later aan het bericht toegevoegd met dank aan Malkavian van Brainfreeze. Ik ben blij dat de boog-scène er opnieuw in zit, maar welke klote-muziek doen mijn oren suizen?! Het lijkt wel of Rambo niet meer is als een losgeslagen gek uit een asiel, die net als een Jason Voorhees één na één de tegenstand afslacht. De muziek van Jerry Goldsmidt (1 & 2) had nog de merite om van John Rambo een ‘held’ te maken in plaats van een psycho. Enfin, teaser trailers kunnen nog drastisch veranderen. Voor de rest ziet de trailer er grauwer en toch wel 80’ties uit. Ik hunker naar meer – maar dan niet meer in trailers maar wel op het witte doek!

 


*** Rambo trailer ***

***Related Posts***
11/05/2008: Rambo (4) filmbespreking
11/05/2008: Rambo 5 een Belgisch-Amerikaanse productie?
30/01/2008: Rambo krijgt klop van Spartanen
10/10/2006: Rambo IV, The Serpent’s Eye plot
11/04/2006: Rambo IV plot
29/05/2005: Stallone werkt aan Rambo 4 en Poe
27/10/2004: Rambo 4: Al-Quida Strikes Back…?

11 Comments

 1. MovieWorld

  Ik ben alvast benieuwd naar deze vierde Rambo…
  Het ziet er alvast goed uit, en dat hij nu veel ouder is dat is maar bijzaak hoor, gewoon verstand op nul zetten en genieten van de Rambo-films zoals we die eerder gewoon waren…

  Nog een fijne avond toegewenst,
  Mvg MovieWorld.

  Reply
 2. BlackMoon

  Vind wel dat zijn kopje iets korter gesneden mocht worden. Hier zijn trouwens nog wat foto’s van op de set.
  Ik kan haast wachten om de film te zien!!!

  Reply
 3. Janso

  See this mov! Eindelijk ne film waar’k deel 4 van wil zien 🙂

  grts x

  Reply
 4. Kenneth

  Stallone ziet er inderdaad verrassend scherp uit op de foto’s. Ik ben echt benieuwd of hij op zijn oude dag nog eens zijn ‘beste rol’ ooit eer zal kunnen aandoen.

  Reply
 5. Malkavian

  http://www.youtube.com/watch?v=Rx6i090FGzQ

  Je kan op Youtube al een Trailer zien, eigenlijk ist synopsis van de film, want je krijgt wel veel te zien.

  Uit de trailer te zien zal het GORE wel goed aanwezig zijn in de film. En persoonlijk vind ik dat niet slecht 🙂

  Reply
 6. Accu

  Heerlijke soundtrack, bruut fout geweld zoals we dat een beetje gewoon zijn uit de jaren 80. En deze keer zijn het weer Aziaten die de boeman zijn…Arabieren wat aflossen. Kijk er echt naar uit!

  Reply
 7. arjen

  Ziet er goed uit. Het is puur jeugdsentiment. Ziet er ook naar uit dat ze het vrij natuurlijk gehouden hebben wat betreft speciale effecten.

  Reply
 8. patrick k

  Ziet er netjes uit dat filmpje:D deze ga ik zeker niet missen

  Reply
 9. Phil baert

  De trailer hierboven is eigenlijk een trailer die niet echt bedoeld was voor het grote publiek. Toch op het net gekomen en de hype in gang gestoken. De nu uitgekomen trailers en tv spots zijn minder hard maar zitten beter in elkaar. De gore zal in de film wel te zien zijn want deze is R rated. Ook Jerry Goldsmith (inmiddels overleden) zal te horen zijn in de film. De try-outs van de film werden reeds zeer positief onthaald in de states. Er zitten een aantal aangename wendingen in dit op het eerste zicht eenvoudige plot…
  60 seconden tv spot: http://www.youtube.com/watch?v=xTnQq7dvl8Y
  Official trailer: http://www.youtube.com/watch?v=6FuPvCdAmzw
  Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=5rLR02rpyVE&feature=related
  Behind the scenes:
  http://www.youtube.com/watch?v=GIG-pZFCSt0

  Reply
 10. Jeffrey

  Rambo is naar mijn mening alleen een bioscoopbezoek waard als je een echte rambo fan bent. De actie vond ik zeer geslaagd en hij is wel degelijk een stuk groffer dan zijn voorgangers. En Sly speelt zijn Rambo personage uitstekend. Maar verwacht geen film met diepgang.
  Toch wel vreemd dat velen niet moeten weten van de film. Als er een sequel komt met een andere hoofdacteur schreeuwt iedereen moord en brand. Dit is niet het geval, dus wees blij.

  Reply
 11. ghostrider

  veel actie zoals het moet rambo centraal zal de beste actie film van het jaar worden zoals 300 voor 2007 zeker de fans gaan het goed vinden

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *