Point Break 2 met Patrick Swayze?

Als er al één geslaagde surffilm is, dan moet het toch wel Point Break (1991) zijn, van Kathryn Bigelow, met haar man James Cameron als executive producer. De actie zit goed, Keanu Reeves is geknipt als surf-dude en Patrick Swayze is gewoon awesome als charismatische zen-master en leider van de Ex-Presidents bende.

Point Break

De film, die oorspronkelijk Riders On The Storm moest heten, deed het in het begin van zijn release niet al te best maar heeft ondertussen een serieuze cult-status verkregen met heel wat minderwaardige derivaten zoals The Fast and the Furious (2001). Ondertussen blijft de remake-razernij onstuitbaar om zich heen grijpen en in de logica dat weinig sequels het origineel overtreffen, lijkt Point Break 2 gedoemd een flutfilm te worden. En dan meestal wanneer de originele cast niet terug komt. Maar hier lijkt het wel of Swayze misschien toch in de sequel zal verschijnen. Dat meldt MovieHole:

The writer of the original film, Peter Iliff, tells Channel News Asia that the new film will be set in Asia. He also announced he’d be directing the movie. “I would like to return to Point Break because it represents my career coming full circle. The original was the first movie I ever wrote, the sequel would be my first ever directorial effort.”

Though Keanu Reeves’ character, Johnny Utah, isn’t expected to return, Patrick Swayze’s Bodhi does. The new film is said to fix on ex-professional surfer who enlists in the US Navy and is recruited to track down a criminal gang based in South-East Asia.

Het artikel zegt wel niet dat Keanu Reeves ‘zeker niet’ zal terugkomen. Patrick Swayze heeft de laatste jaren niet zo heel veel gepresteerd. En trouwens, stierf het personage van Swayze niet op het einde van Point Break in een enorme golf? Maar goed, in tegenstelling tot de dood van Maximus in Gladiator, zien we Brodhi niet sterven. Aan de reactie van Keanu Reeves nemen we aan dat hij de klap niet heeft overleefd. Dus ja, een terugkeer van Bodhi kan voor mij wel. Laten we hopen dat W. Peter Liff (Patriot Games, Point Break) zijn script in ieder geval zo realistisch mogelijk houdt, want nu zie ik niet in hoe een part-time-surfer-part-time bankovervaller zichzelf wil inschrijven in de Navy om een criminele bende op te zoeken in Zuid-oost Azië…

Point Break is de typische rollercoaster actie-thriller waarvan ik verzot op ben. Maar het was vooral de cast die de film overeind hield. Met de terugkeer van Swayze zit het al half goed. Zal hij opnieuw zijn eigen stunts doen zoals zijn valschermsprong…?

Doet me er trouwens aan denken dat ik de dvd van de film moet aanschaffen voor nog geen 7 euro. Voor een paar euro’s meer is er ook nog een Pure Adrenaline Edition met 8 deleted scenes (waaronder een scène met Elizabeth Berkley) en een stuk of 4 reportages. Weliswaar geen audio-commentaar op de film, dus voor mij nu niet echt een meerwaarde. I couldn’t care less about deleted scenes and ‘making-off’ documentaries.

***Related Posts***
02/07/2016: Point Break remake op DVD en Blu-ray
02/01/2016: Point Break remake is een humorloos en saai Red Bull event
31/05/2015: Point Break remake zoekt het in de extreme sports
15/05/2008: Point Break 2 goes Indonesia

3 Comments

 1. _Asci_

  zou wel eens kunnen werken. Enkel om Swayze al terug te zien als Brodhi is gewoon te gek. Ik heb geen moeite met zijn nieuwe levensloop. Hij moest eigenlijk nog wel ontnuchteren van zijn slechte karma.

  Maar goed, we hebben al vaker gehoord van sequels van populaire films, die uiteindelijk nooit het daglicht zien.

  Reply
 2. Kenneth

  Point Break was inderdaad zonder twijfel één van de coolste actiefilms van de ’90s. Maar bij een sequel die de focus legt op de ondertussen serieus verlepte Patrick Swayze heb ik toch mijn twijfels. Enfin het is nog de vraag of Point Break 2 ooit het daglicht zal zien.

  Reply
 3. Bert

  Het is BODHI, niet BRODHI

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *