Hellraiser krijgt een facelift…met weerhaken

Eén van de meest bloederige en choquerende horrorfilms uit de jaren 80 waren de HellRaiser films. Als kleine pagadder heb ik die films ooit gezien, maar veel van de onderliggende thema’s en de sadomasochistische subtext heb ik nooit echt gevat. Tot ik mij op iets latere leeftijd ben beginnen inwijden in de wereld van Clive Barker en zijn verontrustende en provocatieve Books of Blood. Ik moet toegeven dat ik de film op een geheel andere manier ben gaan zien en had ik meteen ook iets meer respect voor de post-moderne Markies de Sade.

De eerste Hellraiser (1987) is niet echt goed gemaakt – hoofdzakelijk te wijten aan het beperkte budget – en dat is spijtig want gezien de rijkdom van het boek The Hellbound Heart zat hier veel meer in. De sequel, Hellbound: Hellraiser II (1988), vond ik beter dan het origineel, maar de 6 vervolgfilms waren gewoon troep die een schaduw wierpen op het originele werk. Clive Barker is een schitterende auteur, maar is al evenmin een talentvol regisseur als al die andere klungels die Hellraiser III: Hell on Earth (1992), Hellraiser IV: Bloodline (1996), Hellraiser V: Inferno (2000), Hellraiser VI: Hellseeker (2002), Hellraiser VII: Deader (2005) en Hellraiser VIII: Hellworld (2005) maakten. U leest het goed, 8 Hellraiser-films in totaal en nog een kortfilm, Hellraiser: Prophecy (2006). Net zoals bij de Halloween-saga is hier een remake nodig van het origineel met een échte regisseur aan boord. En kijk: Clive Barker voelt zich geroepen om zijn originele film te herschrijven voor een remake.

Het was Variety die eerder melding maakte van Hellraiser (2008) en dat Clive Barker de film zou schrijven en produceren. Een andere bron meldt dat Barker zopas een 40-page treatment heeft gemaakt voor de remake.

In de versie van 1987 zagen we Frank die een bizarre puzzelbox opende. Degene die de puzzel oplost zou onbegrensd genot krijgen… maar ook onbegrensd leed. Van Frank werd niets meer vernomen. Jaren later gaan Franks broer en diens vrouw in het oude familiehuis wonen. Frank wil terug komen uit de dood en heeft bloed nodig om weer volledig mens te worden en te ontsnappen uit de greep van de Cenobites, waaronder de gevreese Pinhead (Doug Bradley).

Barker had eerder beloofd om dicht bij het oorspronkelijke materiaal te blijven, maar is er zich ook van bewust dat wat toen niet kon nu wel mogelijk zal zijn. De film zal dus een aantal onontgonnen terreinen bewandelen. Of Hellraiser daadwerkelijk in 2008 in première zal gaan is nog maar de vraag, want de auteur werkt ook aan een verfilming van Midnight Meat Train (2008) en zijn driedelige Books of Blood. Ik ben in ieder geval benieuwd wat het zal worden. Zal pinhead misschien een nieuw setje nagels in zijn schedel krijgen?

***Related Post***
01/10/2007: Clive Barker’s Midnight Meat Train van Ryuhei Kitamura

10 Comments

 1. STEF

  gewoon te cool. Ik hoop wel dat we de remake iets zullen bewerken zoals Rob Zombie met Hallozeen

  Reply
 2. Arvin

  Helemaal te gek! ik hoop dat ze niet te ver doordraaien zoals Friday the 13th, en ‘m op een gegeven moment gewoon het loodje laten leggen… Halloween’s ster Micheal Myers is ook nog niet afgemaakt, en die fuckers gaan óókal het eerste deel overdoen…. ik zou het leuker vinden als ze het verhaal gewoon uitbreiden en daar niet meteen uren over doen..

  Reply
 3. Mich

  And Jesus Whept
  of oe schrijfde et
  dang alsdie kerel in den eersten daar hangt me die haken in zijn lijf
  echt respect
  moe zeer hebbe gedaan nie?

  Reply
 4. SkalTura

  Hellraiser is naar mijn mening nog steeds de meest perfecte film allertijden. Ik hoop dat er nog veel delen zullen volgen.
  Cenobites rule !!

  Reply
 5. johan

  Zoek nog eentje van de Hellraiser films nr6 : Hellraiser VI: Hellseeker (2002) ik denk deze kan mij iemand zeggen waar ik deze nog kan vinden aub
  Groetjes Johan
  Tel/012241573

  Reply
 6. lucky

  Ga eens naar
  http://www.freerecordshop.nl of .be
  Daar staat Helraiser 6 voor 12 euro 99

  Reply
 7. DEMON2SOMEANGEL2OTHERS

  HELLRAISER 1 2 EN 3 ZIJN DE BESTE 4 5 6 7 EN 8
  HEBBEN NIKS MEER MET CLIVE BARKERS IDEE TE MAKEN
  VANDAAR EEN RENAKE BEDACHT EN GEREGISEERD DOOR CLIVE ZELF EN MET ZIJN IDEE VAN EEN PASSEND EINDE VAN DE HELLRAISER SERIE
  ZIE ZIJN SITE

  Reply
 8. Sick

  Ik vind dat ze tegenwoordig teveel films naarmaken en dan niet egt zo goed, de horror van tegenwoordig vindt ik al helemaal niks alles word met computer gemaakt enz,,
  Horror uit de jaren 80 enzo kijk dat zijn films waar mensen hun best voor hebben gedaan met een low-budget, daarbij zie je ook egt bloed enzo, je ziet de passie erin nu is het als ze iemand willen laten opscheuren, maken ze het wel me de computer dat vindt ik niks maarja, ben geen film producer dus hun zullen het wel beter weten haha

  Reply
 9. daniel

  Ik zou graag weten of de kwaliteit van de Hellraiser blu ray beter is tegenover dvd, voor beeld en geluid?

  Reply
  1. DeFilmblog (Post author)

   Ja de Blu-ray biedt betere kwaliteit. Beste resultaat bekom je indien je ook beschikt over een HiDef tv-toestel. Met 4k zelfs nog beter resultaat maar Hellraiser is momenteel enkel op 1080p.

   Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.