Terugkeer naar de gedoemde Don Quichote film

Ik had er nog maar net met iemand over gesproken of hier kreeg ik al het nieuws te horen via de Australische krant The Sydney Moring Herald op de BBC-site, dat regisseur Terry Gilliam zich klaar maakt om zijn gedoemde film over Don Quichote toch te voltooien.

lost_in_la_mancha poster

Gilliam: “Ik ben de laatste vijf jaar bezig geweest de rechten van het script terug te krijgen. We zijn nu heel dicht bij een overeenstemming en als het lukt ga ik de film opnieuw maken.”

Voor de mensen die de geschiedenis achter deze productie niet kennen moeten weten dat Gilliams Don Quichote film mislukte omdat allerlei rampen de set teisterden, van overstromingen tot een ernstige ziekte van de hoofdrolspeler Jean Rochefort, en de productie zo over budget ging dat de investeerders het vertrouwen in Gilliam opzegden, zich financieel terugtrokken en de rechten op het script in beslag namen. Over de hele zaak werd de prachtige documentaire Lost in La Mancha (2002) gemaakt.

Vele beweerden dat Gilliam deze film nooit zou opnieuw maken, hoewel je in de gemaakte documentaire voelde dat hij een fantastische prent aan het maken was. Waarschijnlijk zal hij wel een nieuwe hoofdacteur moeten vinden want Rochefort is ondertussen nog eens 5 jaar ouder geworden en zou het nu wel erg moeilijk hebben om nog maar een paard te beklimmen. Hopelijk zal de documentaireploeg ook aanwezig zijn en komt er misschien een Lost in La Mancha 2 – met dan wel een uiteindelijke afwerking van de film.

Tegelijkertijd heeft Gilliam nog een nieuw project aangekondigd, getiteld: The Imaginarium Of Dr Parnassus Gilliam. De film zou over een rondreizende show gaan, waarbij het publiek in staat wordt gesteld in het hoofd en de gedachtewereld van Dr Parnassus Gilliam te kijken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *