Miami Vice collector’s edition

Zoals Michael Mann het op de audio-commentaar zegt, staat op deze collector’s dvd niet echt een director’s cut van Miami Vice (2006), maar eerder een langere versie van de bioscoopfilm.

Miami Vice dvd

De inhoud van de film blijft ongewijzigd, maar zelf vind ik de personages iets beter geportretteerd, en was deze dubbel dvd zeker de moeite waard. Bepaalde scènes zijn toegevoegd, andere gewijzigd, alles met als doel om een beter ritme te installeren. De film duurt iets langer maar dit komt de vertelling ten goede. De overgangen zijn beter en minder elliptisch. Ook het begin van de film is anders. We beginnen niet op bruuske manier in een discotheek met bewegende schouder-camera, maar in de baai van Miami, overdag, tijdens een speedboat race. Meteen voelen we die sfeer vanuit de tv-serie.

Korte inhoud: Undercover detectives Sonny Crockett (Colin Farrell) en Ricardo Tubbs (Jamie Foxx) werken bij de narcoticabrigade in Miami en gaan de cocaïne cowboys die grof geld verdienen te lijf. De gewiekste Tubbs werkt mee aan een drugssmokkel met het doel een bende te pakken die drie moorden gepleegd heeft. Dit zal leiden tot een eerste ontmoeting met José Yero (John Ortiz) die opzoek is naar ervaren drug-couriers. Ondertussen laat Crockett zijn oog vallen op Isabella, de Chinees-Cubaanse vrouw van de wapen- en drugshandelaar, Jesús Montoya (Luis Tosar). De ware en valse identiteit van de twee rechercheurs beginnen echter door elkaar te lopen. Dat geldt voor Crockett in zijn verhouding met Isabella (Gong Li) en voor Tubbs in het uitlokken van een aanslag op mensen die hem dierbaar zijn.

Uiteindelijk komen de personages in deze versie beter tot hun recht dan in de bioscoopversie. Vooral de relatie tussen Crockett en Isabella voelt beter aan en wordt relevanter. Het is zelfs zo dat hun relatie nu echt wel het centrale punt vormt van de film. Hoe dan ook blijft de film een aantal zwaktes vertonen die ook met deze versie niet opgelost kunnen worden.

***Related Posts***
16/12/2006: De Beste en Slechtste Films van 2006
18/09/2006: Miami Vice sequel ?
17/08/2006: Miami Vice review
14/05/2006: Miami Vice trailer
13/12/2005: Teaser Miami Vice
24/11/2005: Problemen in Miami
26/01/2005: Miami Vice casting

6 Comments

 1. Kenneth

  Van in het prille begin van Miami Vice wordt duidelijk dat dit veel meer is dan de zoveelste generische remake van een populaire tv-serie van weleer. Michael Mann dropt ons (letterlijk) zonder uitleg volop in de actie. De producent van de legendarische politieserie wierp alle foute ’80s camp overboord en behield de coole stuff. Het levert een grauwe policier op met zeer knap in beeld gebrachte shoot-outs, hondsbrutaal geweld, broeierige seksscènes, bloedmooie babes en spectaculaire boat-/carchases. Iedereen die hoopte op Don Johnson en alligators genaamd Elvis, is eraan voor de moeite maar krijgt er wel iets uiterst zeldzaam voor in de plaats, een intelligente en volwassen blockbuster.

  Reply
 2. MM

  dan moeten wij twee totaal verschillende films gezien hebben, want ik vond Miami Vice een oersaaie overgestileerde oefening , in het tonen hoe Tubbs en Crockett zichtbaar niets met elkaar gemeen hebben.
  Eén van de zwakste Michael Mann films sinds The Keep.

  Reply
 3. BlackMoon

  Foxx en Farrell zijn gewoon het meest on-charismatische duo ooit. Stoer samen in een sportauto rijden en vooral cool rondkijken met donkere shades is nu niet echt iets wat ik 2 uur lang wil zien. Vooral als de twee acteurs dan ook nog eens geen flauw benul hebben van hoe ze hun personage moeten vertolken. Ook is het niet zo interessant om om je heen te schieten zonder enige situatiebesef. Komt heel goedkoop over en doet me vooral denken aan Hollandse actiefilms. Ondanks de ansichtkaarthorizonten met stapelwolkjes heb ik me vooral zitten ergeren aan deze film. Zelfs aan Gong Li, wat voor mij ook een ‘first’ is. Ik zal de dvd dus niet kopen.

  Reply
 4. eXistenZ_69

  Hallo Dave,

  welke dvd editie is dat in de animated gif? De ratings wijzen op een UK versie. Maar zover ik weet heeft de UK versie een andere cover en is een single-disc editie. Daarbovenop is de Dir. Cut alleen in de VS en in Frankrijk te vinden.

  Ik ben namelijk aan’t wachten op een UK of BE editie van de Dir. Cut. En liefst een dubbel discer met de theatrical cut er ook bij à la frankrijk…

  Greetz,

  eXistenZ_69

  Reply
 5. dave

  heb ik zelf niet gevonden. Ik heb de franse collector’s editie – film kan je uiteraard zien in originele versie. De bonussen zijn wel de moeite, maar het belangrijkste blijft de audio-commentaar van Mann op zijn director’s cut. En dit komt waarschijnlijk uit op een goedkopere one disc.

  Reply
 6. Miiki

  Ik heb de film onlangs terug gezien op dvd en de relaties tussen de personages was niet altijd duidelijk, maar de acties vond ik nog behoorlijk knap in beeld gebracht. Ik denk aan de scène waarin Tubbs een inval doet in de trailer. Dit is gewoon keivet.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *