The Devil’s Rejects special 2 disc edition

the_devils_rejects_2005_poster.jpgRob Zombie is een cineast die eigenlijk nu nog teveel wordt gezien als een weirdo hardrock-ster, maar de man is al even talentvol als Tarantino. En daar waar QT en Robert Rodriguez een poging willen maken om échte horror te brengen naar het witte doek – met bv. From Dusk Till Dawn (1996) of Grindhouse (2007), heeft Zombie ondertussen al dé horrorfilm bij uitstek kunnen maken. The Devil’s Rejects (2005) is een relatief kleine productie waar de regisseur alle elementen van zijn horrorfest naar zijn hand kon zetten. Ik verwacht dat deze prent binnenkort wel zijn cult-status zal verkrijgen.

The Devils Rejects dvd

In zijn eerste langspeler, House of 1000 Corpses (2003), begaf hij zich op het terrein van The Texas Chain Saw Massacre (1974), en deze film was meteen een hit in het alternatieve circuit. Maar The Devil’s Rejects is in vele opzichten beter dan zijn eerste bloedbad epos. Ik kon het dan ook niet laten om zo snel mogelijk de dubbel dvd van de film aan te schaffen. Op de dvd staat trouwens een boeiende making-off waarin Rob Zombie een dagelijks verslag brengt van de tournage. De cineast motiveert dag na dag al zijn beslissingen; van mise-en-scènes tot en met de keuzes van de bijrollen, de kleding, de decors, de speciale effecten, en alles in het teken van de jaren ’70. Met één uitzondering: een aantal gore-scènes met cgi. Het resultaat blijft een onthutsende prent over een geflipte low-life familie die kicken op terreur en dood.

Korte inhoud: De film speelt zich al in 1978. Sheriff John Quincy Wydell (William Forsythe) en zijn tot de tanden gewapende assistenten omsingelen het huis van de Firefly familie en beginnen er op los te knallen. Alleen Otis (Bill Moseley) en zijn sexy zusje Baby (Sheri Moon – de vrouw van Rob Zombie) slagen erin aan de kogelregen te ontkomen. Ze schieten iedereen omver die ze tegenkomen en verschuilen zich in een afgelegen motel, waar ze wachten op hun losgeslagen patriarch, Kapitein Spaulding (Sid Haig). Terwijl de lijken zich opstapelen, besluit Sheriff Wydell het recht in eigen handen te nemen en frontaal in de aanval te gaan. Wat volgt is één van de meest ziekelijke en haren ten berge rijzende climaxen uit de filmgeschiedenis.

Op de dvd zitten ook een aantal scènes die uit de bioscoop-release zijn gehaald, met name een deleted scène waarin we actrice Rosario Dawson als verpleegster zien die op een brutale manier wordt vermoord. Enfin, de bonussen op deze dvd zouden een voorbeeld moeten zijn voor heel wat andere dvd’s. Ik heb niets aan promo-interviews van acteurs die komen vertellen hoe goed ze de film wel vinden. Geef mij maar een blik achter de schermen en een beeld-voor-beeld audio-commentaar van de regisseur op de film.

De The Devil’s Rejects dvd is reeds te krijgen in de Free Record Shop voor een kleine 20 euro.

***Related Posts***
09/04/2007: Halloween trailer
13/03/2007: Halloween remake behoudt originele muziek
21/06/2006: Halloween remake door Rob Zombie
18/03/2006: The Devils Reject’s review
12/02/2006: Freddy vs. Jason vs. Michael Myers
11/10/2005: Horror Top 10
31/07/2005: The Devil’s Rejects trailer

4 Comments

 1. GDB

  Dat verdient de nummer één in de top 30 der skynetblogs, toch?

  Met vriendelijke sproetjes,
  GDB

  Reply
 2. Arjen

  Geweldige film. Na het vermakelijke House of 1000 corpses die mij hoge verwachtingen niet kon inlossen, gaat Zombie hier voluit, and i love it. Er zit meer humor in, behoorlijk ranzige scene’s, en natuurlijk weer de gekke personages.

  Reply
 3. Kenneth

  The Devil’s Rejects is één van de meest onderschatte films van 2006. Hondsbrutaal, bloederig exploitation geweld, gitzwarte humor en een heerlijke bluesrock soundtrack. Echte horror voor volwassenen, het bestaat dus nog!

  Reply
 4. Mich

  Gotta love the Zombie man
  die kerel kan echt horror neerleggen hoe het moet neergelegd worden
  niet op het moment dat iemand word neergstoken de camera wegdraait waar het bloed vliegt, nee hoor
  je ziet het bloed vloeien uit de wonde, zalig gwn

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *