Jean-Claude Van Damme werkt aan zijn comeback

De man is dit jaar afgekomen naar het Fantastische Filmfestival van Brussel, dus kon ik het niet laten om wat filmnieuws te verschaffen van onze nationale Hollywoodster Jean-Claude Van Damme.

universal_soldier_day_of_reckoning_2012_poster.jpg

Hij is geen formidabel acteertalent, maar vergeleken met heel wat acteurs van bij ons moet de Muscles from Brussels zeker niet onderdoen, integendeel. Hoe dan ook blijft hij een serieuse actie-ster. Helaas stapelt hij de laatste jaren de ene B-film na de andere op. Maar JC is bezig met zijn comeback. En dat zou wel een kunnen gebeuren met de projecten in het vooruitschiet. MovieHole komt met het nieuws:

Called “Holy Blood”, and based on a script by Sheldon Lettich and John Dombrow, the movie “deals with the occult and the supernatural, and there’s certainly some stuff in it that’s designed to be creepy and/or scary. But it’s not a horror movie per se, like — for example — “Evil Dead” or “Hostel” or “Halloween” or “Saw.” The short description I’ve given is “The Exorcist meets the X-Files.” What’s different is that it’ll have Van Damme instead of Father Karras, or Scully & Mulder”, the writer tells fans on the VanDammeFan.com site.

Wat Van Damme nodig heeft is een film met een talentvolle regisseur die de zwaktes en sterktes van de acteur goed kan inschatten. Ook een ijzersterk scenario met knappe dialogen en fascinerende actie-scènes zou van pas komen. Nu is hij voornamelijk tezien in debiele B-films met regisseurs die iets teveel naar de films van Chuck Norris hebben gekeken.

Dit Exorcist meets X-Files-project klinkt goed, maar nu moeten we nog afwachten wie de film zal regisseren. Een tijd geleden had JC nog een vals gerucht de wereld ingestuurd al zou hij gecast worden in Rush Hour 3, en dit zou nu net het soort big-budget films zijn waarmee hij een come-back zou kunnen realiseren.

Binnenkort zien we Van Damme in Until Death (2007), een film waarin we hem zien als een aan coke verslaafde flik die in een coma terecht komt en bij zijn ontwaken de dingen probeert recht te trekken. Daarna volgt The Shepherd (2007) waarin JC dan een Texas-flik speelt die het moet opnemen tegen een bende ex-seals die drugs aan het verhandelen zijn. Stuk voor stuk geladen actiefilms. Hij moet in ieder geval niet stoppen met acteren, want zo blijft zijn naam ook circuleren binnen het circuit. Ik denk dat niet alleen hij op een comeback wacht, maar ook een heleboel fans.

***Related Posts***
15/10/2007: Fragment uit Codename JCVD
20/07/2007: Jean-Claude Van Damme komt naar België
20/04/2007: Van Damme werkt aan zijn comeback
11/01/2007: Jean-Claude Van Damme als Terminator?
10/07/2006: Jean-Claude Van Damme in Rush Hour 3?
14/04/2006: Jean-Claude Van Damme aan lager wal geraakt
27/10/2005: Jean-Claude Van Damme vs Wesley Snipes ?
08/09/2005: Bloodsport remake?
12/02/2005: Tony Jaa neemt plaats in van Jean-Claude Van Damme

5 Comments

 1. Marcus²

  zijn comeback zal zeker niet gebeuren met Until Death want de trailer van de film stink en de enkele reviews over de film zijn niet echt mals over de muscles from brussels.

  Reply
 2. Kenneth

  Inderdaad jammer dat JC de laatste 10 vooral grossiert in uitert debiele low budget knokfilms.
  Met het juiste script, een degelijke regisseur en vooral voldoende production value kunnen er echt wel prima actiefilms worden gemaakt met onze eerste en vooralsnog enige Belgische Hollywoodster. Dat werd begin jaren ’90 afdoende bewezen met films als Double Impact, Hard Target, Timecop en Sudden Death. Een comeback voor JC zou ik dan ook verwelkomen maar ik vrees ervoor … .

  Reply
 3. MM

  Ik zou Jean Claude wel eens willen zien als bouncer. Een tijd geleden was er een vervolg op roadhouse, spijtig niet met Van Damme.

  Reply
 4. Dennis

  Hopelijk komt die comeback van JC snel. Er is al een degelijke fansite beschikbaar. http://www.fandamme.net

  Reply
 5. Stef

  Al je vragen kun je persoonlijk aan hem vertellen.
  Jean-Cluade Van Damme is namelijk aanwezig op het evenement F.A.C.T.S. in Gent

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *