Edward Norton is The Incredible Hulk

Dit heb ik niet zien aankomen, en het is wat mij betreft zalig nieuws. Zo blijkt dat Edward Norton, één van de betere acteurs in Hollywood, de rol zal vertolken van Bruce Banner in de nieuwe Hulk film, The Incredible Hulk (2008). In de vorige versie van de Hulk had Ang Lee de talentvolle Eric Bana gecast en nu krijgt het voor mij minst interessante Marvel personage opnieuw een ster-acteur toegewezen.

Waarom niet, trouwens. Het kan de film enkel maar ten goede komen…hopelijk brengt het niet al teveel schade aan zijn carrière. De mensen van SuperHeroHype schrijven het volgende:

Edward Norton has been set by Marvel Studios to play Bruce Banner in The Incredible Hulk. The Louis Leterrier-directed film will be distributed by Universal Pictures on June 13, 2008. The movie will shoot this summer in Toronto. Norton takes over a role played in the Ang Lee-directed Hulk by Eric Bana. Though that film opened strongly, it didn’t fare as well as other Marvel efforts, including Spider-Man, X-Men, Fantastic Four and, most recently, Ghost Rider.

Volgens Marvel Studios, de nieuwe studio die de film produceert, viel de keuze op Edward Norton omdat hij ‘een uitzonderlijk talent is en omdat hij de gave heeft om helemaal in een rol te verdwijnen maakt dat hem de perfecte acteur om Bruce Banner en The Hulk te spelen’.

De Franse regisseur Louis Leterrier (The Transporter I & II) zal de film nieuw leven inblazen nadat de komische versie van Ang Lee. Leterrier is een bekwame regisseur maar heeft me nog niet echt kunnen overtuigen. Dit zal zijn eerste grote Hollywoodfilm worden en ik ben benieuwd wat hij ervan zal bakken. Comic-book verfilmingen zijn tegenwoordig het speelterrein van talentvolle regisseurs geworden. In ieder geval zal hij – gezien zijn vorige films – naar alle waarschijnlijkheid datgene brengen waar iedereen op zit te wachten: de Hulk die met gebalde vuisten erop los slaat.

Edward Norton is een schitterende acteur – maar dit is geen garantie op een geslaagde prent (cf. Hulk). Gelukkig heeft Zak Penn (X-Men 2 & 3, Fantastic Four) het scenario geschreven en gezien zijn background in de comic-verfilmingen zal hij precies weten wat deze film nodig heeft. Laten we in ieder geval hopen. Wat vinden jullie trouwens van Edward Norton als de nieuwe Hulk?

***Related Posts***
17/09/2008: Geen Hulk meer voor Edward Norton
08/06/2008: Edward Norton krijgt geen writers-credit
17/04/2008: Geen ruzie op de set tussen Norton en Marvel?
15/03/2008: The Incredible Hulk … not so incredible.
06/05/2007: Liv Tyler in The Incredible Hulk
20/08/2006: Hulk 2 misschien voor Dominic Purcell
06/07/2006: Hulk 2 zonder Eric Bana en zonder Universal
04/01/2006: Hulk 2 zonder Bana ?

12 Comments

 1. MM

  de vraag blijft nu nog hoe ze de Hulk zullen maken, cgi of een gespierde wrestler inhuren die sprekend lijkt op Edward Norton.

  Ik vind het zeker een goede casting. Norton kan zeker wel die rol van underdog Bruce Banner aan.

  Reply
 2. ferdinant

  Edward Norton was eigenlijk al eens de hulk in American History X, dus zou dit geen probleem moeten zijn. 🙂

  Reply
 3. johan

  Weeral een rol voor Norton met een (soort van) gespleten persoonlijkheid? Valt nog mee dat hij de rol van Dent niet kreeg. Onwijs goede acteur, maar geen goede keuze voor de Hulk.

  Reply
 4. Stefaan

  Zo’n spierbundel vind ik Edward Norton nu ook weer niet. Dus, neen, ik vind het niet echt een zeer geslaagde keuze.

  Reply
 5. Miiki

  vergeleken met Eric Bana valt dit eigenlijk nog mee. Beter goede acteur dan een spierbundel die niet kan acteren.

  Ik hoop gewoon dat ze er geen cgi hulk van maken!!!

  Reply
 6. Dale Cooper

  Een positief verassende keuze ! Ik ben benieuwd..
  The Hulk zelf wordt trouwens C.G.I. , het team dat daar verantwoordelijk voor zal zijn is recentelijk ingehuurd. (R&H)

  bron: http://www.filmfodder.com/mt-weblog/archives/003789.shtml

  Reply
 7. Miiki

  “The Hulk zelf wordt trouwens C.G.I…”

  voila, de film is al naar de zak :s

  Reply
 8. johan

  @Stefaan
  met Norton als de Hulk wordt natuurlijk eigenlijk bedoeld Norton als Banner. En Banner is maar een doetje…

  Reply
 9. BlackMoon

  Eigenlijk wel heel anders als Wel heel wat anders dan Prison Break acteur Dominic Purcel. Maar goed, hij moet er als doetje uitzien, dus kan dit wel werken en zoals Johan zegt, gespleten persoonlijkheid heeft hij onder de knie.
  Transporter 2 was gewoon een debiele frenchy actieprent, en dat baart me enigszins zorgen. Ze hadden het beter aan Guillermo Del Toro gevraagd.
  @Miiki: cgi hulk is nog zo erg niet. Je moet hem gewoon geen belachelijke dingen laten doen.

  Reply
 10. Mike's Webs

  Edward Norton is een goede castingkeuze. Hoewel ik Bana ook prima vond als Bruce Banner. Ongetwijfeld wordt deze film psychologisch minder zwaar dan zijn voorganger – al moet gezegd dat Ang Lee met zijn ‘Hulk’ een atypische en interessante stripverfilming afleverde.

  Reply
 11. Kenneth

  Edward Norton als de Hulk? Een vreemde beslissing als u het mij vraagt, en om meer dan één reden. De vorige Hulk flopte omdat hij zichzelf te serieus nam en door een gebrek aan actiescènes. Een karakteracteur als Norton in de hoofdrol casten, lijkt me dan ook vrij bizar. Daarnaast blijft Edward Norton zelf meestal ver weg van dit soort popcornfilms. Wat er ook van zij, ik ben best benieuwd hoe de klasbak uit American History X en Fight Club het er vanaf brengt als de groene lelijkaard. Louis Leterrier, als regisseur, biedt potentieel. Met Transporter 2 bewees hij immers iets te kennen van actiescènes.

  Reply
 12. TTC

  Norton is één van mijn favoriete acteurs. De eerste film kon mij niet echt boeien, het was nl. geen “Spiderman” of “X-Men”. Hopelijk heeft deze move geen negatieve bijwerkingen voor Norton’s carrière.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *