Leonardo DiCaprio jaagt op Al Qaida kopstuk

Regisseur Ridley Scott (Gladiator, Alien, Black Hawk Down) heeft zijn oog laten vallen op de 32-jarige Leonardo DiCaprio voor de vertolking van een CIA-agent die wordt uitgezonden naar de Jordaanse hoofdstad Amman, waar hij samen met de plaatselijke veiligheidsdiensten moet jagen op een kopstuk van Al Qaida, die aanslagen zou willen plegen op de Verenigde Staten. Deze Warner Bros. prent zou Body of Lies heten, aldus Variety.

Het script, dat is gebaseerd op een boek van journalist David Ignatius, is geschreven door William Monahan. De scenarist kreeg onlangs een Oscar voor The Departed, waarin DiCaprio eveneens een belangrijke rol vervulde. Het zou dus best kunnen dat de scenarist het personage schreef met DiCaprio in het achterhoofd.

Monahan is tevens bezig met een script voor Spielberg, de avonturen-sequel Jurassic Park IV (2008), en een ander script voor Ridley Scott, de western Blood Meridian (2009).

DiCaprio is nog in dubio over de rol, maar zou al wel tijd voor het project hebben vrijgemaakt in zijn agenda. Uiteraard is een Ridley Scott film iets wat je als acteur niet kan weigeren, maar misschien vreest de acteur wel dreigementen van onze extremistische moslim-vrienden die al het kot in brand willen steken na een aantal cartoontjes in een Deense magazine. Maar voordat de opnames in de herfst van start gaan, werkt de nog Oscar-loze blonde acteur aan Revolutionary Road (2008) van Sam Mendes, waarin hij voor het eerst sinds Titanic weer tegenover Kate Winslet staat – die ondertussen getrouwd is met Mendes.

2 Comments

  1. MM

    Ridley Scott en DiCaprio, dat kan niet mislopen.

    Reply
  2. Kenneth

    DiCaprio kan stilaan zeggen dat hij heeft samengewerkt met elke grote regisseur in Hollywood: Scorsese, James Cameron, Danny Boyle, Spielberg, … . Nu kan hij de grote Ridley Scott en Sam Mendes aan dit illustere rijtje toevoegen. Het is enkel nog wachten op Michael Mann en Tarantino en hij heeft iedereen wel gehad. Van irritante melkmuil tot één van de strafste en populairste acteurs in ter wereld in amper 10 jaar tijd weinigen deden het hem na. Go Leo!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *