Postal, een satire van Uwe Boll

Er is één persoon op deze aardbol wiens slechte smaak wetenschappelijk bewezen kan worden, en deze man heet Uwe Boll (imdb), regisseur van afschuwelijk slechte films als BloodRayne (2005) en Alone in the Dark (2005). Twee films waar binnenkort een sequel van zal uitkomen, BloodRayne II: Deliverance (2007) in regie van Uwe Boll (zie foto) en tevens ook straight-to-dvd (niet echt verbazingwekkend) en Alone in the Dark II (2009) in regie van de al even “talentvolle” scenaristen van de film (…dat belooft).

En ja, de man geniet van de “slechte kritieken” – beter dàt, dan helemaal GEEN kritieken. Zijn naam is bijna een begrip geworden, maar in tegenstelling tot de films van Edward D. Wood Jr. kan je niet echt genieten van zijn misbaksels. Van zodra de man stopt met films te maken zullen we die wel heel snel vergeten zijn. De overgebleven geldschieters die nog rond de tuin worden geleid door Uwe Boll zijn schaars en hopelijk zal er spoedig een einde komen aan zijn pathetische cinematografische carrière. Maar we zijn nog zover niet en moeten nog een aantal game-verfilmingen doorstaan, te beginnen bij Postal (2007), waarvan er al een teaser bestaat om van te walgen. Hoe trek je de aandacht als je over geen greintje filmtalent beschikt en je film naar alle waarschijnlijkheid zal zuigen als geen ander: ‘Zoek de polemiek op’. Oh ja, laten we nog eens de ramp van 9/11 herleven.

De film zou een satire moeten zijn – ik had kunnen zeggen zoals al zijn andere films, was het niet dat dit de eerste “bedoelde” satire is. Het is in ieder geval een strategie van Uwe Boll die in zijn voordeel zou kunnen werken, want nu kan hij alle kritiek wegslaan als zijnde dat de critici de satire niet vatten. Bullshit natuurlijk – de slechte kadrages, de stuntelende mise-en-scènes en de zwakke acteursregie zijn de kenmerken van Uwe Bolls gebrek aan filminzicht.

***Related Posts***
26/09/2006: Uwe Boll maakt korte metten met filmcritici in de boksring
27/06/2006: In the Name of the King trailer
10/01/2006: Uwe Boll aast op Metal Gear Solid
26/10/2005: Uwe Boll ontmaskerd
01/07/2005: Uwe Boll niet te stoppen
31/01/2005: Bloodrayne
29/01/2005: Alone in the Dark

4 Comments

 1. Ruben

  Hehe, lekker fout filmpje. Ben eigenlijk wel benieuwd naar de film.

  Het zou grappig geweest zijn, als Uwe Boll die ramenwasser was geweest…

  Reply
 2. MM

  Misschien erg fout, maar wel heel slim. Dit gaat uiteraard een ontzettende rel worden in de States en elk programma zal er aandacht aan gaan besteden. Een betere reclame kan die Boll zich niet wensen. Postal wordt ontegensprekelijk zijn grootste [s]hit .

  Reply
 3. Mike

  Verschikkelijk..
  Had ik ook maar zulke geldschieters, en zonder dat de kraag van mijn shirt gaat spannen, denk ik dat ik het 20x beter zou kunnen doen..
  Hopelijk is dit het laatste gedrocht, of teminste het voorlaatste, zolang het eind maar in zicht is, en snel komt..

  Reply
 4. Midnightcruiser

  De kleine versie dat er zowaar nog beter *ahum* uitziet:
  http://www.shoutfile.com/v/NZ0kPqze/

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *