DiCaprio en Scorsese in Wall Street film

Het ziet er naar uit dat Martin Scorsese waarschijnlijk Leonardo DiCaprio zal regisseren in de verfilming van Jordan Belforts autobiografie The Wolf of Wall Street (2013).

the_wolf_of_wall_street_2013_poster02.jpg

Belfort was een aandelenhandelaar die 20 maanden de gevangenis in ging, omdat hij weigerde mee te werken aan een het onderzoek in een enorme fraudezaak, waarbij Wall Street, grote banken en de maffia in de jaren ’90 betrokken waren. In het boek The Wolf of Wall Street vertelt Belford met naam en toenaam hoe de fraude in zijn werk ging. In september komt het boek in de boekhandel. Dit zal ondertussen de 4de samenwerking zijn tussen Scorsese en DiCaprio, en ook de 5e film zit eraan te komen met The Rise Theodore Roosevelt (2008). Welke film hij eerst zal draaien is nog niet duidelijk.

Volgens Coming Soon zal DiCaprio de rol van Belfort spelen. Verwacht wordt dat de film dezelfde lijn zal volgen als die andere DiCaprio film van Steven Spielberg, Catch Me if You Can (2002). Blijkbaar zou Belfort ook een band gehad hebben met een FBI agent die hem zover probeerde te krijgen dat hij informant werd. Rare jongens die Feds. Maar zo zie je maar dat geniale criminaliteit altijd loont.

Gezien Robert De Niro steeds maar ouder wordt en hij ook al is ontpopt tot een talentvol regisseur, lijkt het wel of Scorsese op zoek was naar een nieuwe mannelijke muze. En DiCaprio is geen slechte keuze, hoewel de acteur een “jongens-achtig” gezicht blijft hebben. DiCaprio is ondertussen al 3 keer genomineerd geweest voor beste acteur bij de Academy Awards, en zou toch binnenkort eens in de prijzen moeten vallen. Misschien rekent Scorsese daar ook wel een beetje op. Catch Me If You Can vond ik een fascinerende prent en als deze film zowat in de buurt komt ben ik al tevreden.

Het is trouwens al een tijdje gelden dat we nog konden genieten van een Wallstreet-film. Twee beursgenoteerde films die ik me nog voor de geest kan halen zijn de briljante Wall Street (1987) van Oliver Stone en de oerslechte Rogue Trader (1999) met Ewan McGregor (een film die trouwens dringend aan een remake toe is – De Weinstein-broers zouden zich beter eens daarmee bezig houden dan pareltjes als Das Leben Der Anderen te remaken).

***Related Post***
04/01/2013: The Wolf of Wall Street review

4 Comments

 1. Hawk Eye

  straf dat die twee samen zoveel films maken? Ze zijn toch niet samen getrouwd zekers? lol

  Reply
 2. Hawk Eye

  straf dat die twee zoveel films samen maken? Ze zijn toch niet getrouwd met elkaar of is de magie tussen hun beide zo super?

  Reply
 3. dave

  ze vallen gewoon graag in herhaling.
  :p 😉

  Reply
 4. stanley24

  Ik vond het plot van Rogue Trader best te doen. Alle beursperikelen en de aftakelende psychologische van het hoofdpersonage was ook vrij goed uitgewerkt. Het probleem was volgens mij het veel te kleine budget en de onbekwaamheid van de regisseur om de film overtuigend in beeld te brengen.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *