Spielberg geeft Interstellar aan Christopher Nolan

Steven Spielberg heeft Jonathan Nolan verkozen als scriptschrijver voor Interstellar (2009). Spielberg heeft een scriptschrijver voor zijn nieuwe sci-fi film, Interstellar uitgekozen en dat is Jonathan Nolan geworden: de broer van regisseur Christopher Nolan en de man die het korte verhaal schreef dat uiteindelijk uitgroeide tot de film Memento. Later schreef Jonathan ook de scripts voor The Prestige en The Dark Knight; beiden films van zijn broer. Het was MovieHole die met het nieuws bracht:

interstellar

Jonah Nolan – Chris’s brother and the writer of “The Dark Knight” – and Steven Spielberg – he’s the guy with the beard that did the alien movie with the bikes – are teaming for “Interstellar,” a space adventure that’s set up over at Paramount. Nolan’s penning the screenplay for Spielberg to direct.

According to Variety, a scientific theory by Kip S. Thorne, a Caltech physicist and expert on relativity informed the plot. His theory that wormholes exist and can be used for time travel intrigued Spielberg, who attended a Caltech workshop on the subject with Thorne and other scientists.

Interstellar draait om het concept van wormgaten in het heelal die het mogelijk maken om door de tijd te reizen. Het leuke aan het project is dat de film gebaseerd zal worden op wetenschappelijke theorieën van Kip Thorne; een natuurkundige en expert op het gebied van de relativiteitstheorie. Wanneer Spielberg Interstellar gaat maken is nog niet duidelijk, maar het zal niet binnenkort worden, want op zijn agenda staan eerst nog Indiana Jones (2008) en Abraham Lincoln (2009).

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *