Jet Li in Mummy 3

Regisseur Rob Cohen (die rotzooi maakt zoals Stealth en xXx, en terloops ook The Fast and the Furious) heeft zijn bovennatuurlijke schurk gevonden voor de tweede sequel in de populaire Mummy serie, The Mummy 3: Tomb of the Dragon Emperor (2008).

Volgens Coming Soon zou Jet Li een eeuwenoude Chinese heerser spelen, die kort na de Tweede Wereldoorlog uit de dood ontwaakt en het leven van de helden tot een levende hel maakt. Met Li wordt tevens het uit 6000 krijgers bestaande terracotta leger tot leven geroepen en hoewel er over de plot van The Mummy 3 nog niets bekend is gemaakt, is al wel gezegd dat het terracotta leger een belangrijke rol in de film zal spelen.

The Mummy 1999 The Mummy Returns 2001

Li zal aan The Mummy 3 beginnen zodra hij klaar is met zijn nog titelloze J&J (2008) project; een martial arts film die samen met Jackie Chan maakt. Vreemd is alleen wel dat Li nog niet zolang geleden zei klaar te zijn met martial arts films, dus waarom dit J&J project er toch komt is niet helemaal duidelijk. Hoe dan ook, de Li & Chan film verschijnt eind dit jaar in de bioscopen. The Mummy 3 gaat in de zomer van 2008 in première.

De vorige films waren ontspannend en de actie zat eigenlijk behoorlijk goed, maar ik ben er nu ook niet echt wild van. Daar zal misschien wel wat verandering in komen nu Rob Cohen de film regisseert. Brendan Fraser zie ik eigenlijk nog wel graag spelen in dergelijke Indiana Jones-achtige rolletjes. Ben tevens blij dat ze het ook over een andere boeg gooien en Egypte effe laten rusten en hun inspiratie zoeken in het Oosten. Wat dit nog van doen heeft met “mummy’s” weet ik niet. Maar goed, over dat derde deel is er al langer sprake. In de film is ook een rol weggelegd voor Maria Bello, Michelle Yeoh en John Hannah.

***Related Post***
22/06/2008: The Mummy 3 trailer
29/04/2005: Mummy 3, derde keer goede keer

8 Comments

 1. Richard

  Waarom is Stephen Sommers niet de regisseur?
  Die vind ik altijd nog 10X zo goed als Rob Cohen!

  Reply
 2. gellimo

  eigenlijk kijk ik wel uit naar dit derde deel ben altijd al verzot geweest op dit soort films dus kijk ik ook meet veel ongeduld uit naar de nieuwe indiana jones film al vrees ik dat deze door mijn te hoge verwachtingen gaat tegen vallen

  Reply
 3. Steven

  Waarom geen Imhotep meer?
  Hij was dus de “mummy” waarvoor de titel staat…
  Jet Li is een goede acteur, en de film zal wel een hit worden, maar waarom Imhotep eruit word gelaten, weet ik niet. Het is jammer..

  Reply
 4. Marijke

  Leuk!! Laat maar komen kijk er al naar uit naar die mooie mummies!

  Reply
 5. BlackMoon

  deel 1 was slecht en niet ontspannend, het tweede deel was slecht maar ontspannend, dus deel 3 zal slecht zijn en een beetje vermakelijk (althans dat hoop ik)

  Reply
 6. Mich

  lol slecht kunde da nie echt noemen
  leuk verhaal, mooi gedaan
  goede gevechten en spec eff

  ja em was zeker slecht, en zeker die erna
  lol …

  Reply
 7. Willem Creyhfus

  ik vind het slecht dat er een nieuwe the mummy film wordt gemaakt ten eerste geen Arnold Vosloo ten tweede Evelyn Carnahan O’Connell zal niet worden gespeeld door Rachel Weisz maar door Maria Bello en dat is een miljard dome fout en de regiseur rob Cohen is ook een slechte, als het aan Stephen Sommers lag dan was er nooit en derde mummy uit gekomen denk ik.

  Reply
 8. Blackmoom

  @willem: De eerste twee vond ik niet echt goede cinema, dus een nieuwe regisseur die het misschien eens over een andere boeg kan gooien, laat maar komen. maar ik sta hier echt niet opte wachten.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *