Aanslag op Hitler met Tom Cruise en Bryan Singer

Tom Cruise zal een hoofdrol gaan vertolken in een nieuwe thriller van Bryan Singer over de aanslag op Adolf Hitler tijdens de Tweede Wereldoorlog. Singer zal samen met Christopher McQuarrie verantwoordelijk zijn voor de productie. Het wordt de eerste keer sinds The Usual Suspects (1995) dat de twee een team vormen. Yahoo komt met het volgende nieuws:

Tom Cruise is set to star in an untitled thriller based on an attempt to assassinate Adolf Hitler at the height of World War II. Cruise had not intended to star in the project, which was acquired last week by his United Artists banner. However, during subsequent meetings, the project’s director,

Bryan Singer, became intrigued by the notion of Cruise as a central figure in the story and offered him the role. Cruise signed on Tuesday.

Cruise en zijn productie-partner Paula Wagner hebben er niet lang over getwijfeld of zij met dit project in zee zouden gaan. Zowel het voortreffelijke script als het feit dat Singer de regie op zich gaat nemen, maakten het voor de 44-jarige filmster een zeer aantrekkelijk geheel.

De productie zal deze zomer van start gaan. Na zijn breuk met filmmaatschappij Paramount, wordt dit het tweede project voor Cruise met United Artists. Het door Robert Redford geregisseerde drama Lions for Lambs (2007) is de eerste en zal op 9 november in Amerika uitkomen. Naast Cruise zullen ook Meryl Streep en Robert Redford zelf een rol spelen in dit drama.

Update 26/03/2007: Er is al een controverse over het nieuwste filmproject. Cruise zou de Duitse officier Claus Schenk Graf Von Stauffenberg spelen, die de een aanslag op Adolf Hitler had gepleegd. De nabestaanden van de verzetsstrijder zijn niet opgezet met dit nieuws. Zij stellen zich ernstige vragen bij het Scientology-geloof van de Hollywoodacteur en vrezen dat Cruise de nieuwe film Valkyrie zal aanwenden als propagandamiddel voor zijn controversiële geloof.

Graaf Caspar Schenk Von Stauffenberg, de kleinzoon van Claus, vertelt dat “hij niets heeft tegen Tom Cruise” en gelooft “dat de acteur zijn werk strikt gescheiden kan houden van zijn geloofsovertuigingen”.

“Ikzelf en andere familieleden maken ons echter zorgen dat de film zal gefinancierd worden door de sekte en dat Scientology via deze weg propaganda zal voeren. De familie Stauffenberg heeft spijtig genoeg geen inspraak hierin. Mijn grootvader is een historisch figuur”, aldus de kleinzoon.

***Related Posts***
30/05/2008: Weinsteins brengen andere Valkyrie op de markt
17/11/2007: Valkyrie trailer
10/10/2007: Wederom pech voor Tom Cruise en zijn Valkyrie
22/03/2007: Rubicon met Tom Cruise over de Hitler-aanslag

2 Comments

 1. MM

  of het in oorspronkelijk Duits zal zijn, of in het Engels. In ieder geval heeft Bryan Singer al ervaring met nazisme (zie Apt Pupil). Tom Cruise is een megaster dus zal dit ook wel een megaproject worden.

  Reply
 2. michiel

  tom als hilter nog snor en dan weten we het dat dit komdie word.
  hahahahhaha!!!!!:)

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *