Goya’s Ghosts met Natalie Portman

Goyas Ghosts

Eén van mijn favoriete actrices van de laatste jaren is zonder twijfel Natalie Portman, niet alleen omwille van haar schoonheid en ja, haar Lolita-achtig sex-appeal (cf. Closer), maar ook omwille van haar sterke dramatische vertolkingen (cf. V for Vendetta). Naakt-scenes zijn voor de actrice niet meteen een probleem, hoewel ze liever niet op een al te evidente manier met de borsten bloot staat te spelen. Veel geile bioscoopbezoekers hadden de stille hoop om Portman ‘naakt’ te zien in Closer, maar het bleef al bij al toch een “brave” film.

Maar nu is er dus Goya’s Ghosts (2006) van Milos Forman (Man on the Moon, Amadeus) die met deze film zijn terugkeer maakt na 7 jaar van “rust”. En de geruchtenmolen dat Portman opnieuw uit de kleren gaat, draait op volle toeren. Meer nog, er zijn zelfs 3 clips verschenen (videoclip 1, videoclip 2 en videoclip 3) met een schaar geklede actrice die nogal onheus wordt behandeld. Maar vooraleer jullie deze filmpjes gaan bekijken, weet dat er eigenlijk niet echt veel te zien is. Ik heb zelfs mijn twijfels of we wel naar het naakte lichaam van Portman zitten te kijken en niet eerder naar een body-double.

Korte inhoud: We bevinden ons in Spanje, in het jaar 1792. Ten tijde van de hoogtijdagen van de kunstenaar Francisco Goya, raakt deze betrokken bij een zaak waarbij zijn jonge muse door een monnik beschuldigd wordt van heidens gedrag.

De film heeft heel wat vertraging opgelopen en heeft bij ons nog steeds geen releasedatum. Bij gebrek aan beter is hier de Spaanse trailer. Ik heb mijn twijfels over de kwaliteit van deze prent, maar op zijn minst kunnen we nog eens genieten van een Portman in korset. Voor de rest zou Milos Forman toch moeten weten hoe hij een verhaal moet vertellen. Maar 7 jaar zonder productie is uiteraard een lange periode. De beelden zijn in ieder geval wel knap gefilmd, en dat is dan weer de verdienste van de talentvolle DoP Javier Aguirresarobe (Mar Adentro, The Others). Afwachten op een releasedatum voor België dus…

3 Comments

 1. Bianca

  Je blog is mooi… Als ik het goed heb gezien hou je iedereen op de hoogte van de nieuwste films die uitkomen… Ik ben zelf erg gek van films kijken… Heb zelf al heel wat film gezien. Als ik wil weten welke films er komen kijk ik wel even op je blog.

  Reply
 2. tagoean

  Bianca ‘t gaat niet alleen over nieuwe films ook leuke filmweetjes vind je hier hoor :-P.

  ON topic: De poster ziet er SLECHT uit de fragmenten en dat heeft nu niet direct met Nat Portman te maken maar eerder met de sfeer zien er wel goed uit! VOorlopiG ben ik wel nog enthousiast, even de trailer bekijken…

  Beste, ik groet u

  Reply
 3. curly

  Mja je lijkt me een echte (film)kenner te zijn. Ben wel benieuwd om de film te zien maar dan eerder om de acteerprestaties. En ja of we haar dan nu al dan niet naakt te zien kriigen.. hoop er toch maar niet te veel op.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *