JigSaw terug in Saw IV en Saw V

Sommige krankzinnigheden zijn gewoon te gek om los te laten, en dit is hiervan een voorbeeldje. Ik was zelfs niet echt ondersteboven van Saw (2004), Saw II (2005) was beschamend slecht, maar Saw III (2006) had nog zo zijn momenten. Maar één ding ontgaat mij toch compleet. In deel twee was JigSaw (Tobin Bell) eigenlijk zo goed als dood, en er was een beetje verbeelding nodig toen we hem terug in actie zagen in deel 3.

saw_v_jigsaw.jpg

Maar, voor zover mijn geheugen nog intact is, STERFT HIJ ECHT WEL op het einde van de deel 3. Waarom in hemelsnaam spreken ze dan van zijn terugkeer in Saw 4 en Saw 5?! Het zijn de mensen van MovieHole die getuige zijn van de verrijzenis van één van de meest sadistische weirdo’s die het horrorgenre de laatste jaren heeft voortgebracht.

The actor tells ComingSoon.net that he has no idea how they’ll bring back Jigsaw – if it is indeed Jigsaw they use, and not his evil twin brother – for the next instalment of the corn syrup-drenched franchise. “It’s difficult for me to comment on something I haven’t read so I don’t know what they’re going to do or how they’re going to do it. Hollywood’s amazing; they come up with all kinds of ways to accomplish things. If I knew I’d tell you, but I don’t. In some ways, it’s a blessing.”

Hoe kan je zoiets nu verkopen aan de toeschouwers en zeker aan de Saw-fans. (1) Gaan ze de supernatuurlijke toer opgaan en JigSaw laten terugkeren van het dodenrijk uit zichzelf (het supernatuurlijke was in ieder geval geen element in de vorige films)? (2) Gaan ze zijn levenloze lichaam nog een laatste keer reanimeren en zijn ziekte als het even kan ook nog eens genezen (hoe dwaas dit ook moge klinken lijkt me dat de meest aannemelijke keuze)? (3) Gaan ze met flashbacks werken en iemand anders aan het werk laten die af en toe terugdenk aan “de meester” (I hate the idea)? (4) Of misschien maken ze er twee prequels van (zat eigenlijk al voor een stuk in de vorige films, dus betwijfel ik deze piste)? (5) Een tweeling-broer? (6) JigSaw wordt een Terminator? (7) Deel 3 was een nachtmerrie? (8) JigSaw heeft nog wat tapes opgenomen en leeft verder vanuit het dodenrijk? …

Misschien hadden ze hem niet moeten laten sterven op het einde van deel 3. Het doet me trouwens een beetje denken aan de nogal vervelende discussies over Gladiator II. Alsof ze het succes niet hebben zien aankomen.

***Related Posts***
17/07/2008: Saw IV filmbespreking
06/07/2008: Tobin Bell blijft het gezicht van de Saw-franchise
02/02/2008: Saw V in de startblokken
28/07/2007: Saw IV posters + korte inhoud
30/10/2006: Saw III scoort aan box-office
18/08/2006: Saw III trailer en nieuwe posters
02/07/2006: Saw III, welk lichaamsdeel kan men zo nog afzagen…?
13/10/2005: De eerste minuten van Saw II
30/03/2005: Saw II in de maak
12/08/2004: Saw review

47 Comments

 1. MM

  de tweelingbroer die misschien de échte Jigwas was lijkt me wel leuk. Ik lig er wel niet echt wakker van, want met deel 3 was het eigenlijk zo goed als afgesloten.

  Reply
 2. matthys

  De spelletjes van Jigsaw zijn echt ranzig, maar ondanks al die heerlijke horror kon de film me niet helemaal boeien. Saw 2 was slecht, de eerste film had het voordeel van min of meer onvoorspelbaar te zijn. Het psychologische is er nu ook een beetje af, dus betwijfel ik of Saw 4 en Saw 5 nog zinvol zijn.

  Reply
 3. Jasha

  Bij Saw II waren die boobytraps nog leuk en verrassend. Dat het plot niet zo orgineel was en het acteerwerk misschien slecht, daar lig ik niet wakker van. Ik wou gewoon die boobytraps zien, die wat mij betreft niet wreed genoeg konden zijn.

  Bij het derde deel had ik een gruwelijk déja-vu gevoel. Weer die freaky boobytraps, weer die razendsnelle montage, weer Jigsaw die sterft,… Drie keer is voor mij te veel, dus de vervolgfilms zijn niet aan mij besteed.

  Optie 8 lijkt me anders nog wel leuk.

  Reply
 4. jazzy

  De saw films zijn helemaal niet saai! Maar dat Jigsaw steeds weer terug zo moeten keren uit de dood vind ik toch wel heel vreemd. het is heel knap als je nog laagt nadat je keel is door gesneden.

  Reply
 5. A

  ik vond saw 2 erg goed alleen het lijkt alsof jigsaw dood is aan het eind alleen komt hij toch terug in saw 3. van mij mogen saw 4 en 5 er nog wel bij komen!!!!

  Reply
 6. omfghelives

  in deel 4 blijkt het te zijn dat deel drie een droom was volgens een maat van me, of dit waar is weet ik niet maar het zou wel een goeie reden zijn om 4/5 te maken. ik heb ook gehoord dat ze na de saw triologie/5ologie veder gaan met andere horror, oftewel nog veel kijk plezier van deze makers=)

  Reply
 7. Mitchell

  Saw 5: The Beginning..let maar op.. 100 punt’n 😉

  Reply
 8. umit

  ik denk dat saw 4 verder gaat waar saw 3 eindigde

  dus ik denk dat ze met flashbacks komen en dat er meer tapes zijn, want die man moet denk ik nog zijn dochter redden! dus…

  The game is not over yet..

  Reply
 9. Youri

  Ergens stond er z’n plaatje op internet dat iemand een levensdingen om zich heeft en t lijkt een meisje te zijn waarschijnlijk Amanda want ze heeft hoge hakken aan en als je het gezicht ziet heeft zij een varkenskop op ..
  Ik weet denk wie het is !!
  Jigsaws Vrouw !!

  Reply
 10. kevin

  tweeling broer lijkt me zeker weten een supergoeie, maar tevens wel een beetje afgezaagd. saw 5 the beginning lijkt me egt gaaf. ben reuze benieuwd……..

  Reply
 11. sawFan..

  Ja, ik heb ook een heleboel verhalen gehoord..
  Maar heb geen flauw idee wat nou waar is, ik vond het wel jammer dat jigsaw ( tobin bell ) doodging in deel 3. Want eigenlijk draait die hele film om jigsaw, dus vind ik het best jammer als hij nou opeens weg zou zijn, of dat er een vervanger zou zijn..

  Reply
 12. erik

  Hey, Ik vond de saw films wel goed hoe destructief kan een mens niet zijn maffe spelletjes met dodelijke afloop spelen met wildvreemde.
  En dan een puppet aan het woord laten via een tape die je zegt wat je goed of fout deed en je dan lugubere opties geeft zoals je oog uit snijden om het te overleven om dat ze achter je oog het sleuteltje hebben geplant van het masker des doods.
  Ik denk dat je in dit genre film zat opties hebt. Wie had nou verwacht dat niet jigsaw maar zijn rechterhand een ex junk die we ook in 2 als slachtoffer zagen de vallen plande en uitvoerde? Misschien heeft jigsaw wel een tape achter gelaten die door een of andere gek gevonden word en die een soort copie kat van jigsaw wordt. En dan de enge puppet die is er ook nog. Misschien herrijst jigsaw in de vorm van de puppet door dat zijn geest niet rusten kan.
  die puppet of te wel boosaardige muppet vond ik op zicht al erg freaky.
  Wie weet net zoals in childs play en hoe veel delen hebben ze daar wel niet van gemaakt?
  Net zoals jason voorhees die ook al meer dan 3 maal uit de dood is opgestaan zo ook freddy kruger en michael myers. Kom op mensen het is hollywood!!!!

  Reply
 13. Virtua1

  Hmm jigsaw sterft toch helemaal niet in deel 2…? (wel in deel 3, maar toch niet in deel 2?)
  Ik denk eerder aan een prequel.
  – In deel 3 zijn er de flashbacks naar Jigsaw met zijn vrouw…
  – Plus helemaal op het einde van deel 3 laten een aantal zeeeer snel opeenvolgende beelden zien. Ik herkende die kerel van Lost (Ben)… die kerel kan toch echt wel doorgaan voor de jonge jigsaw!!!

  Reply
 14. marvinho

  ik vind alle saw delen fantasties en ik denk ook dat de meeste mensen die een zwak heeft voor horror films dat die hetzelfde denken als mij.
  Saw4 ben ik erg naar benieuwd naar.
  maar je hoort wel bij iedere film jigsaw is terug dus misschien is dat nu gewoon standaard dat het oowk bij de 4de gedaan wordt.Ik denk zelf dat die man die bij het laatst overblijft daar iets mee gebeurd
  En ik weet 100% cker dat jigsaw,s vrouw erin komt want dat zag ik op een site
  naja we zullen wel zien!!!

  Reply
 15. Mark

  Ik kan niet wachten….
  Deel 3 was gewoon gruwlijk….Beste deel van de 3.
  Die dingen die verzonnen worden om de mensen moeten doen om te over leven. Waanzinnig gewoon, hoe kom je erop.
  En ben heel benieuwd hoe deel 4 verder gaat. Jigsaw is neer geschoten jah. Zonde…
  Maar ik denk werkelijk dat als ze verder gaan dat er weer een of andere truk achter zit die wij over het hooft hebben gezien. Was zijn lichaam niet, of een dummie of weet ik veel wat voor vaage ideeen er zijn. Ik wil gewoon vermaakt worden door zijn gruwlijke spelletjes en de enorme sfeer die er achter zit.
  Ik zit gewoon te wachten totdat ik hem kan zien…

  Reply
 16. SAW-freak

  De saw films zijn de beste films ooit gemaakt in zijn genre…verrassend goed,sterk verhaal erin,echt pure klasse !!!
  Als je het echt wilt weten hoe de 4e en 5e zijn moet je maar eens op het forum gaan zien van saw en zie je zelfs al delen van de film…
  Je moet begrijpe dat pas na het blijken van succes van je film er kan gesproken worden over een vervolg…na drie keer saw had iedereen het al bezien dus hadden ze dit succes niet verwacht, de vraag naar een vervolg van het publiek heeft darren ertoe aangezet om nog een vierde en vijfde te maken…dan moet je met je hoofdpersonage die eiglijk dood is al kramikkelig uit de hoek komen…

  Reply
 17. Lisse

  omg!!! ik kan ni w8en tot hij uit komt!!!!!!

  Reply
 18. Roderick

  jigsaw sterft niet indeel 3, als je goed kijkt op het einde zie je hem glimlachen.

  Reply
 19. Astrid

  Hij sterft wel in 3 deel hoor, want anders ging die vrouw toch ook niet dood?

  Reply
 20. VAhdet

  De man waarvan de zoon vermoord was doet ales om de dader te vinden enzo

  volgens mij word hij de nieuwe jigsaw enz :D:P

  Reply
 21. billy the doll

  Jigsaw is dood de enigste reden dat hij in deel 4,5 en 6 zit is omdat hij daarvoor al een contract getekend had.

  maar hij is dood dat is bekend gemaakt door de filmmakers , je zult hem alleen zien als lijk of in flashbacks.

  verder gaat deel 4 over jigsaws ex-vrouw en over 2 fbi-agenten die op zoek zijn naar detective eric matthew en over jeff de man die overbleef in deel 3 en verder zullen er nog wat slachtoffers maar spelen maar dat is bijzaak , net als de andere mensen zoals troy in deel 3 en paul in deel 1 en die vent met die code op de muur die dood brande.

  ik zal de storeline nog maar niet verklappen hehe 😉

  Reply
 22. Damy

  Ehm hallo allemaal,

  ikzelf ben 15 jaartjuhs en ben ook een trouwe sawfan,, idd deel 3 is een beetje een raar eind.. maar gaat deel vier dan niet over het dochtertje van eric matthews ? want het einde was nogal vaag en ik zelf denk dat het over dat dochtertje gaat, want hij is de eenige ( jigsaw ) die weet waar het meisje is,, of hij is dood en gaat verder met tapes of hij leeft nog ? maar dat lijkt me echt sterk nadat zen keel is opengerijt,, maargoed we zullen zien.

  Wat is dan eigenlijk het Saw forum ? (official)

  Groetjes Damy uit tilburg

  Reply
 23. Hendrik

  Ik vraag me af of diegene die dit bericht plaatst wel saw gezien heeft, omdat hij saw 1 en 2 niks vind en 3 goed vind.
  Zo’n beetje iedereen die ik over saw hoor spreken hoor je zeggen dat saw 1 de beste was en 3 slapjes.

  Maar goed daar gaat het natuurlijk niet om, ik weet wel dat de echte jigsaw dood is, en zoals hier al eerder genoemd is, is er een nieuwe opvolger (net als saw 2 en 3) daar in was er een vrouw die de opdrachten van jigsaw uitvoerde.

  Reply
 24. kevin

  Ik vond deel III ook beter!!

  Het origineel was een goedkope maar snugger horrorconcept. Saw II was een veel te doorzichtige sequel, eerder bedoelt om onze neus van op te trekken met mensonvriendelijke personages die allemaal hun verdiende loon kregen.

  Iedereen had verwacht dat Saw III meer van hetzelfde zou zijn, maar niet dus.

  Reply
 25. Smaca joni

  ik zou het gaaf vinden als z’n zoon hem opvolgt, of als ie zijn tweelingbroer in die maker heeftgelegd bij jeff :P, dan leeft de echte jigsaw nog

  Reply
 26. Max

  Jigsaw is dus egt wel dood, but the games continue.
  Ik heb dit uit een clipje uit saw4. lees niet verder als je nog niets wil weten!!!

  Jigsaw ( z’n lijk ) ligt in het mortuarium en ze doen een autopsie, en in z’n maag vinden ze nog een tape waarop staat dat er al games bezig zijn. meer weet ik ook niet!

  Reply
 27. muisketier

  ik heb ergens gelezen dat jigsaw`s vrouw verder gaat, weet iemand daar mischien meer van??

  Reply
 28. je weet

  jigsaw moet wel keren (of een andere jigsaw) want als laaste is die man over gebleven en zijn dochter was verstopt bij dat kind moeten ook boobytraps zitten die man kan egt niet zo de deur open hopla dat kind pakken

  Reply
 29. Meltem

  Jigsaw mag niet doood xP hij s lekker ding .
  Volgens mij is ie niet egt doodgegaan, of hij laat nog wat banden achter en iemand anderz [broer ofzo] die zet de vallen ^^

  Reply
 30. tias

  niet zeiken allemaal saw heerst

  Reply
 31. jigsaw

  jawel euhh is saw 4 al in de bioscoop???

  Reply
 32. jigsaw

  saw is tof maar saw 3 is toffer dan de 1ste 2

  Reply
 33. Lentel

  Ik heb zonet een trailer gezien waar Jigsaw wordt opengesneden enz. Maar er wordt niet getoont of hij nog leeft. Ik hoop van wel, ik denk niet dat ik de films nog wel leuk zou vinden als Jigsaw er niet meer zou zijn. Tenzij Amanda verderging, maar helaas is zij nu ook dood :p.

  Reply
 34. Nemesis

  Tis niet zn broer of zus blabla maar zn ex ^^
  lekker puh 😛

  Reply
 35. sawkenner...

  yu, voor degene die egt ni kunne wachten tegen dat de film uitkomt kunnen nu al kjiken op http://www.peekvid.com (niet zo een dendere kwaliteit en ook geen ondertitels) veel plezier…

  Reply
 36. Chio

  Ik vraag me echt af wat er in deel vier gaat gebeuren. Spannend! spannends! =)

  Reply
 37. Bartje

  Saw is n revolutionaire film die de meesten van t genre erg geboeid heeft maar ze maken nu vervolgen die niet meer boeiend of origineel zijn waardoor hij zijn reputatie wat zal verliezen.

  Reply
 38. Driek

  Ik heb de film in Singapore gezien op 18 nov j.l.

  Dit gebeurde er……

  The film opens with the autopsy of the deceased Jigsaw Killer, John Kramer, who was killed in the ending climax of Saw III. During the operation, a wax-coated audio cassette is found in Jigsaw’s stomach. Detective Hoffman is called to the scene, where he plays the tape which states that, although Jigsaw is dead, “the games have just begun.”

  The scene changes to two men awakening in a mausoleum, finding themselves in one of Jigsaw’s prearranged “games”. One man has been rendered blind (his eyes sewn shut), while the other is mute (his lips sewn together). In a desperate attempt to escape, the mute man kills the panicking blind man, takes a key from the blind man’s neck, and frees himself. He then begins screaming in terror which causes the stitches to tear free and blood pours from his mouth.

  The police, meanwhile, have discovered the remains of Detective Kerry who was killed in the Angel Trap, set up by Amanda Young in Saw III. Sergeant Rigg, distraught at the find, leaves the scene as FBI Agents Perez and Strahm arrive and begin investigating. They quickly deduce that Amanda needed help in placing Kerry in the trap, and that Jigsaw has another apprentice who is still alive.

  That night, Rigg is attacked in his home and left unconscious, awakening to a series of interconnected tests that have been arranged. In the first test, which takes place in his own home, Rigg struggles to free a woman named Brenda from a deadly device, though his tape suggests that he leave her alone. After saving Brenda’s life, she responds by attempting to kill Rigg, who is forced to subdue her. He later learns that she had a test of her own, which was to kill him with a knife that was taped under the TV should he save her, or she would be jailed for prostitution.

  Finding clues to the next phase of the game, Rigg travels to a hotel and uses a key supplied by Jigsaw to gain access to a room that contains his next instruction. Rigg opens a chest on the bed and finds a pig mask and a photo of man inside. Rigg’s objective is to capture the man who is the clerk for the hotel. Rigg captures Ivan and moves him to another room which contains a vice that Rigg is instructed to place Ivan’s head in. Rigg also makes Ivan strap his arms and legs onto the bed. Rigg plays Ivan’s tape and Ivan must either push two buttons that would gouge his eyes out or have the device rip off his arms and legs. Surrounded by photos and video evidence of Ivan’s sordid past as a rapist, an enraged Rigg decides to follow Jigsaw’s advice and forces Ivan in the trap, who fails to complete it and has his arms and legs severed.

  We are then shown a flashback of Rigg’s past before he became a member of SWAT, dealing with the apparent beating of a child by her father. Unable to confess the crime to Rigg, they were forced to let the man go; but not before his comments instigated Rigg to assault the girl’s father. Rigg escaped prosecution, thanks to his underhanded lawyer, Art Blanc, the mute man from the first trap of the movie.

  In present time, The FBI raid Rigg’s home, believing that he may be connected to Jigsaw. There they find that Brenda has died from her injuries. The evidence there leads them to suspect Rigg and also helps them to discover Jill, Jigsaw’s ex-wife, as a possible source of information about the recent traps.

  Meanwhile, Rigg enters the now derelict school where the dreaded event took place, finding the deceased abusive father and his wife, chained together with a single spike piercing their body. A flashback shows the woman being instructed to escape her abusive relationship by removing the spikes from her body while simultaneously killing her husband. However, she is unable to remove the final spike due to the wounds inflicted by previous spikes. Instructed by Jigsaw that Rigg must stand aside and allow her to complete her own test, Rigg hands her a key which will unlock her from her shackles but tells her that she must remove the final spike herself as he follows his next clue but not before pulling the fire alarm to alert the authorities.

  As the FBI and police investigate the crime scene, an accident with the now-completed trap occurs, spearing the forensic photographer through the neck and killing her. Frustrated and disgusted, Perez and Strahm search the school further, finding Jigsaw’s puppet, Billy, and a tape addressed to themselves. Perez is told that Strahm is “about to kill an innocent man” and that “her next step is crucial”. Peering closer to investigate a sound, the puppet’s face explodes sending shrapnel into Perez’s face and revealing a camera hidden in the puppets skull.

  Desperate, Strahm attempts to elicit information from Jill. Flashbacks reveal that Jill lost her and John’s baby due to the inadvertent actions of a drug addict named Cecil. John was sitting outside of the clinic where Jill worked, waiting to pick up Jill, where he was solicited for sex by Addison, whom he would later place in a trap in Saw II. Noticing Cecil running from a scene where he had accidentally slammed a door into Jill, John investigated, finding Jill wounded, and carried her to the hospital. However, the baby is lost and John is visibly distraught.

  John became obsessed with the idea that only the victims can change themselves and began developing traps to test subjects. Jill, having healed from her assault, came to John’s workshop with Art, discussing a project that they were partners in. John showed no interest, still consumed with his loss and told them both to leave. He tracked and abducted Cecil, then placed him in the first trap he constructed. There, John explained to Cecil that the purpose of the trap was to make Cecil “as ugly on the outside as he was on the inside”. During the test, the trap collapsed, freeing Cecil, though his face and wrists already severely injured. John, unwavering, then goaded Cecil to assault him; Cecil lunged at John, who side-stepped the attempt, causing Cecil to throw himself into a pile of razor wire. John then left Cecil to die.

  Moving back to current time, Rigg has followed his clue to the Gideon factory owned by John, with Agent Strahm close behind using information obtained from Jill. As Rigg and Strahm move through the facility, we see Jeff, the protagonist of Saw III, working his way through the building. Strahm follows the noise that Jeff is making, leading him away from Rigg, while Rigg finds a door that leads him to his final test.

  Inside the room are Detective Matthews, Detective Hoffman, and Art Blanc, each involved in his own test. Flashbacks reveal that Matthews has been a prisoner of Jigsaw for six months. Art has been instructed that once the time for the test is up, he can activate a switch which will free them all. Part of the test requires him to give Matthews a revolver with a single bullet. Each subject discovers however, that if someone enters the main door they will trigger another trap which will instantly kill Detective Matthews. An exhausted Rigg lunges at the door, smashing through it as Matthews shoots him in a vain attempt to stop him. Unfortunately, the trap is still activated and Detective Matthews is killed, his head crushed. Rigg shoots Art, believing him to be Jigsaw’s accomplice, fatally wounding him. As a final tape is played, Rigg is told that he has failed his test; his obsession to save others has inadvertently led to their deaths. Rigg had been warned by superiors on at least two occasions not to open unsecured doors, which he did once more causing Matthews death. Had he simply allowed time to run out and not saved them, they would have been safe from harm and released from their traps.

  Meanwhile, Strahm follows Jeff into a sealed room where he finds Jeff and the bodies of Lynn, Amanda, and Jigsaw. As Jeff waves his weapon in a threatening manner, demanding to know the location of his daughter, Strahm kills him in defense.

  As Rigg lies wounded on the floor, Hoffman releases himself from his trap, revealing that he is involved in the game, a new Jigsaw apprentice. He leaves Rigg to die, stating “Game Over,” before sealing Strahm
  inside his room.

  It is then revealed that the events of Saw IV have run concurrently to those of Saw III, with Strahm intercepting Jeff just after the deaths of Jigsaw, Amanda and Doctor Lynn. The autopsy scene that occurred at the beginning of the film is shown again, revealing it to have occurred after the events of the film and not before. As the tape found in Jigsaw’s stomach is played again, Detective Hoffman is told that Jigsaw’s games have only just begun, and he will be tested.

  Reply
 39. Karen

  De Saw films zijn echt heel erg goed, behalve de 2de, die vond ik ietsje minder, het acteerwerk was WEL goed, hier zitten blijkbaar veel mensen die er ook niks van kennen, nooit eerder ben ik zo ‘geshockeerd’ geweest v/e film, er moesten echt al wat serieuze dingen gebeuren vooraleer ik bang was dus…en dat is bij de Saw wel goed gelukt dus echt super! Er zijn maar 5 films die mij de laatste jaren zijn bijgebleven: trilogie v the Saw en The hills have eyes 1-2

  Reply
 40. merre

  de vierde is gewoon geniaal. De films 3 en 4 spelen zich gewoon tezelfdertijd af. En in de 5de wordt de handlanger van Jigsaw voor schut gezet, hij is in het ootje genomen dus idd Jigsaw blijft heersen vanuit het dodenrijk

  Reply
 41. Frederic

  Ik heb zonet saw 4 gezien en alles wat hierboven gezegt word of voorspelt (niet alles eigenlijk) is niet helemaal waar. saw 4 is een schitterende film die voor mij in de top 3 van beste films ooit beland. saw 3 was geen nachtmerie zoals somigen zeggen of een droom , het was werkelijkheid. er zit een volledige clue achter en ook saw 4 onthult hoe het alemala is begonnen. hoe jigsaw zijn eerste “game” speelde. er zitten heel veel plotwendingen in en pas op het einde word duidelijk dat jigsaw toch niet te vertrouwen is in zijn tapes . ik zou zeggen KIJKEN !! het is echt een pracht van een film. nog 1 dong , jigsaw is wel degelijk dood. de film begint met de autopsie van Jhon Cramer. hoe kan er dan een vervolg komen ???? heel simpel. Jigsaw heeft alles tot op het puntje voorbereid en natuurlijk heeft hij … een handelanger. grtss

  Reply
 42. amar_nanden@live.nl

  Weeet niet wat jullie allemaal lullen..Jigsaw is in deel 3 dood! deel 4 is gewoon te goed..en bloederig dan de 1-2 deel. In deel 4 in de begin wordt Jigsaw op de operatie tafel opengesneden..en tja wat wordt gevonden in zijn maag..? eeen cassette bandtje…Jigsaw is wel doodt..maar hij heeft samen met zijn handlanger ,bye tha way dat is niet Amanda wat velen denken..iemand anders die eerder niet in de film is geweest..dus met de handlanger plannetjes en spelletjes voorgezet voor deel 4-5-6 ….trouwens in deel 4 wordt er niet eens gezocht en gesproken over dat klein meisje..ja oke eventjes maar maar dat doet er niet toe…het verhaal gaat niet over dat meisje..de kern zit ergens anders..veele worden misleid met dit soort beelden…maar je moet de verhaal goed begrijpen…de Saw trilogie is waanzinnig goed inelkaar gezet…het zijn natuurlijk ook geen kleine jongens die achter de film staan…op het laats van deel 4 zegt op een ingesproken bandtje..de spel is maar net begonnen….Dus deel 5-6 zal je hart tot je stroten rukken…want deel 4 is al te erg..de deel 4 was al gemaakt op f nivo film waarna Liongate terug heeft moeten draaien en de bloederige stukken weg geknipt uit de film om als jongere van 16 jaar toch de bios in te laten anders zou de film minimaal 18+ in de bios draaien..aangezien weinig geld in de la dan komt..als jullie begrijpen…wat ik bedoel….tja nou maar wachten op de vervolg….deel 5 2008 december

  Reply
 43. Jigsaw.

  Dit is echt een te gekke film! Het is echt een aanrader voor alle sawfans. Er gebeuren echt zieke dingen in! Hij is zo heftig, je moet er wel een sterke maag voor hebben want hij is echt heeel erg bloederig! Ik heb hem gister in de bios gezien! Wat een special effects zeg! ALLEMAAL NA DE BIOS DUS!

  Reply
 44. Stefan

  jigsaw = DOOD
  amanda = DOOD
  deel 4 komt qua tijdlijn vlak na deel 3. en

  SPOILER!:

  de autopsy die je in het begin te zien krijgt, zou (als het in chronologische tijdsvolgorde zou staan) aan het eind van deel 4 komen.

  dus..

  saw = cool xD

  Reply
 45. Aiko Saw freak

  Jigsaw is wel degelijk dood.. het is zijn vrouw dat het van hem over neemt..
  maar wat ik niet begrijp , in het begin van saw4 is er een autopsie op hem (alles goed en wel..) maar wtf hoe kan hij dan nog in een kamer liggen? hij ligt op het einde van de film in de kamer waar hij stierf? WTF? snap het niet =(

  Reply
 46. hoffman

  eey in saw 4 gaat erik matwwes ofzo dood hoor ook al ben ik 12 ik heb ze alle 4 gezien hoffman werkt samen met jigsaw en als sommige nie wete jigsaw staat nie uit de dood op aleen een lijk gaan ze helemaal buik opesnijde en een bandje vinde mzzl

  Reply
 47. saw 5

  jigsaw is dood, die vrouw van saw 4 is de vrouw van jigsaw. waar deel 5 over gaat is wat er gebeurd is met de dochter van die kerel uit deeltje 3, die zat opgesloten, Hoffman is denk ik ook een profpersoon zo als ik gezien heb ik de teaser van saw 5, officiele.

  mocht je hem nog niet gezien hebben: http://saw-5—trailer.blogspot.com/

  alsjeblieft ff snel alles uitgelegt zo nu geen ruzie meer maken he? 😛

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *