2012, de apocalypse volgens Michael Bay

Nog meer Armageddon voor Michael Bay, die blijkbaar interesse heeft in de apocalyptische film 2012. Volgens Coming Soon is het nog niet zeker of hij de film zelf gaat regisseren, maar produceren zal Michael Bay in ieder geval wel.

Het boek van auteur Whitley Strieber (The Hunger), 2012: The War of Souls, moet nog in de boekwinkel verschijnen, maar de filmrechten zijn al verkocht aan Warner Bros en inmiddels heeft Michael Bay zich aan het project verbonden als producent en mogelijk zal hij ook regisseren. Het apocalyptische verhaal is gebaseerd op vele volkstradities, voorspellingen en doomsday scenario’s.

Volgens de kalender van de Maya’s wordt 2012 het jaar van of grote spirituele transformatie, dan wel van de Apocalyps. De Maya’s waren er van overtuigd dat in 2012 de wereldorde zoals wij die kennen op positieve of negatieve wijze omgekeerd zal worden. Nostradamus voorspelde dat in 2012 de aarde getroffen zal worden door een enorme komeet en de Rooms Katholieke heilige Malachy voorspelde dat in 2012 de laatste Paus zal arriveren, waardoor Judgement Day ingeluid wordt.

Bij het bekijken van de trailer van de opkomen Transformers weet je precies waar het Bay allemaal om te doen is. Explosies en coole en gestileerde actie. Geef hem vooral niet al teveel complexe karakter-ontwikkelingen, want The Island (2005) leerde ons dat hij snel focus verliest. Het verhaal lijkt in ieder geval niet meteen om een ingewikkeld psychologisch drama, maar eerder een film waar Bay naar hartenlust “zijn ding doen”.

Ik herinner me in ieder geval nog de X-File aflevering, “The Truth” (2002), waarin melding werd gemaakt van een alien invasie op 2012. Gezien het boek nog niet uit is weet ik ook niet of het al dan iets te maken heeft met aliens, klimaatveranderingen, kometen of oorlogen. Er zijn in het verleden al meerdere datums aangekondigd voor het ‘einde van de wereld’ (cf. de eschatology), maar in dit jaar in het bijzonder lijkt er serieus iets fout te lopen met het mensdom. Moeten we ons nu beginnen zorgen maken…? Sommigen van jullie gaan dit misschien al beginnen doen, na het lezen dat er alweer een nieuwe Michael Bay film zit aan te komen.

***Related Post***
19/06/2009: Totale vernieling in 2012 van Roland Emmerich

6 Comments

 1. Mike

  Bay films zijn gewoon entertainment, een leuke actie flik mag er wel in van tijd tot tijd.
  Lijkt me wel leuk, total destruction =D
  Zouden we ook “Four Horsemen of Twenty-Twelve” zien, zoals de Klaxons het zingen?

  Reply
 2. Monique

  Er zullen wel een massa special effects te zien zijn in die film en ten slotte is het toch bedoeld als entertainment.

  Reply
 3. Accu

  Met uitzondering van The Rock heb ik me toch aardig wat verveeld met zijn films. Nochtans heeft Bay telkens wel de middelen om beter te doen — zoals Pearl Harbour, Armageddon, The Island — Waar hij aan denkt is om de massa tevreden te stellen met mindless over-the-top actie-scènes.

  Reply
 4. Arne

  Ik vond het toch steeds weer opvallend dat hij erin slaagt om kleine, mooie scènes ineen te steken (zoals die kerel met zijn zoontje in Armegeddon) midden in een film die voor de rest barst van de pulp en effecten. Hij kan het, maar verliest inderdaad gewoon focus.
  Dan heb ik liever dat hij een makkelijk actiefilmpje maakt dat goed in elkaar zit, dan een film die meer wil zijn dan hij is (vb Pearl Harbor, wat een oersaaie boel was)
  Schoenmaker blijf bij uw leest?

  Reply
 5. Kees Droog

  Wij leren nú van de Bijbel dat de *Rapture* is op 21 mei 2011 AD.
  Vijf maanden* later is de grote verschrikking, de Dag van het Oordeel op 21 oktober 2011 AD
  * … maar dat zij hen vijf maanden zouden pijnigen; en hun pijniging was als de pijniging van een schorpioen wanneer hij een mens steekt. (Openbaring 9:5)

  The Bible is a Book that is absolutely true and trustworthy. It is the centerpiece, the keystone of this study.
  Website Family Radio: Time Has An End – A Biblical History of the World 11.013 BC – AD 2011 http://www.timehasanend.org/

  Reply
 6. johannes coetzee

  Beste leser dis nie meer lank dan sal ons weet wat was teorie, wat was teologie en wat was Truth…

  Hier is ons nuutste Endtime Warning aangaande die begin van Judgment Day op 21 Mei 2011

  http://www.familyradio.com/graphical/literature/judgment/judgment.html

  (2Kor 2:15-16) Want ons is ‘n aangename geur van Christus tot eer van God onder die wat gered word en onder die wat verlore gaan; vir die laaste ‘n reuk van die dood tot die dood, maar vir die eerste ‘n reuk van die lewe tot die lewe. En wie is tot hierdie dinge bekwaam?

  Mag God elkeen van ons genadig wees.

  johannes

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *