Charlize Theron in Irakfilm met Kathryn Bigelow

Er is al een aantal keer sprake geweest van een mogelijke Irak-film. Zo zou Paul Greengrass een film willen maken van de Irak-oorlog en nu blijkt ook dat Kathryn Bigelow interesse heeft in een Irak-drama.

Er is zelfs al een actrice verbonden bij het project, niemand minder dan de beeldschone uit Zuid-Afrika, Charlize Theron. Charlize is in ieder geval gek van het genre want ze speelde aleerder in Paul Haggis’ In the Valley of Elah (2007) over een officier die naar zijn zoon zoekt die tijdens de Irak-oorlog verdween zonder toelating van het leger. En tevens in Men of Honor (2000), wat ook wel een filmpje is waar ze in militaire outfit rondlopen. Charlize zou er trouwens heel goed uitzien in zo’n uniformke, maar de aard van haar rol is nog niet helemaal duidelijk.

De film heet The Hurt Locker (2008), en werd geschreven door Bigelow en de oorlogsreporter Mark Boal. Andere grote namen die het project zullen bemannen zijn Colin Farrell, Ralph Fiennes en Willem Dafoe. Indrukwekkende cast op zijn minst. De film zal handelen over een ontmijningsdienst in Irak.

“Forced to play a dangerous game of cat-and-mouse in the chaos of war, an elite Army bomb squad unit must come together in a city where everyone is a potential enemy and every object could be a deadly bomb.”

Volgens de geruchten zou er ook een seksuele spanning te voelen zijn tussen Colin Farrell en Charlize Theron. Ik hoop toch dat het geen al te zeemzoete erotische thriller zal worden. Bigelow (Point Break, K-19: The Widowmaker) is een van de weinige vrouwen, samen met misschien Mimi Leder (The Peacemaker), die voortreffelijk goed actie in beeld kan brengen. De shooting zou deze lente van start moeten gaan. Ik ben benieuwd.

***Related Post***
29/08/2004: Waar blijft Kathryn Bigelow

3 Comments

 1. MM

  was een vettige film. Hopelijk wordt het even hard gespeeld. De acteurs-selectie ziet er veelbelovend uit en Charlize loopt niet alleen over van sex-appeal, maar kan tevens aardig wat acteren.

  Mimi Leder sucks! The Peacemaker moet een van dé zwakste actiefilms zijn die ik ooit gezien heb.

  Reply
 2. tagoean

  volledig offtopic maar dat is een van de schoonste vrouwen van ’t moment… hoera voor zuid afrika! 😉

  Reply
 3. dave

  moest wel effe schrikken toen ik haar zag in Monster. Is wel goed dat ze niet bang is om haar imago van knappe babe een beetje te breken.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *