Street Kings gaat aan Erik Van Looy voorbij

Erik Van Looy zal nog even moeten wachten op zijn grote Hollywood-doorbraak. De Vlaamse regisseur van de meest succesvolle Vlaamse thriller De Zaak Alzheimer (2003), had een optie op Dream House (2007) (blijft nog steeds onbeslist) en Street Kings (2008). Deze laatste film naar een verhaal van James Ellroy over een corrupte flik die tot inkeer wil komen, met Keanu Reeves in de hoofdrol, kreeg zonet een regisseur toegewezen. En spijtig genoeg ging de job naar David Ayer, regisseur van Harsh Times (2005) en scenarist van Training Day (2001). Niet zomaar om het even wie, dus. Eind deze maand beginnen de opnames.

Er was eerst sprake dat Spike Lee de film zou regisseren, dan even Erik, maar uiteindelijk verkiezen de producers iemand met ervaring in het Hollywood-systeem. Eigenlijk wel een beetje spijtig wat dit had de carrière van de Vlaamse cineast toch een serieuze boost kunnen geven. Had trouwens naar alle waarschijnlijkheid een betere film geweest met misschien een interessante independent look. Maar de producers willen het blijkbaar veilig spelen. Ook de producers van Dream House twijfelen nog, want nog steeds ontbreekt een regisseursnaam, naast een belangrijke acteur of actrice.

Van Looy zal binnenkort wel een Vlaamse thriller, Loft (2008) regisseren, naar een scenario van hemzelf en Bart De Pauw. En we mogen ons ook wel stilaan gaan verwachten aan een nieuwe Jef Geeraerts verfilming, Dossier K. De data’s zijn nog niet bekend.

***Related Posts***
29/08/2008: Jan Verheyen regisseert Dossier K.
07/06/2008: Loft van Erik Van Looy en Bart De Pauw
25/03/2006: Geen Dream House voor Erik Van Looy
30/08/2005: De Zaak Alzheimer doet het niet slecht in de States
29/07/2005: Amerikaanse poster van De Zaak Alzheimer

3 Comments

 1. Arne Keustermans

  Jaja, productief blijft hij wel. Of het nu in hollywood is of hier. Dit jaar begint hij te draaien aan Loft en volgend jaar al aan het Dossier K. Hij heeft met andere woorden helemaal niet stilgezeten tijdens zijn televisie periode.
  Langs een kant is het jammer dat hij niet in Amerika gaat draaien, maar hij heeft gelijk dat hij liever een goeie film naar zijn goesting gaat draaien in plaats van een opgelegde studiofilm.
  Dat hij zich één van de topregisseurs van Vlaanderen mag noemen, is toch ook al een prestatie op zich. Want het Vlaamse publiek naar een film van eigen bodem lokken, is zeer moeilijk.

  Reply
 2. MM

  fuck van looy, ik had liever spike lee achter de camera.

  Enig idee wanneer de film uitkomt?

  Reply
 3. dave

  @MM: Van Looy is wel ene van de betere Belgische regisseurs, zenne 😉 Spijtig moeten die mannen gewoon tv doen om rond te komen. Arrrgh België!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *