Halloween remake behoudt originele muziek

De fans van John Carpenter kunnen rustig ademhalen, want het ziet er naar uit dat de originele melodie (mits een kleine bewerking) dan toch bewaard zal blijven in Rob Zombie’s versie van de serial killer Michael Myers. De film heet Halloween (2007) (zie poster), los gebaseerd op Halloween (1979) van Carpenter. Waarom de commotie? Blijkbaar was er een interview verschenen op MTV waarin de regisseur had meegedeeld dat hij het idee had om de muziek heruit te vinden:

halloween_2007_poster.jpg

“The plan was at some point to [remake it], to change it around, the actual way it sounds now doesn’t really work with what we’re doing.”

Maar de mensen van Aint It Cool hebben dit dus recht gezet met een kleine correctie op MySpace.

“Now I get it, MTV misunderstood what I was saying about the music. Oh well, I am still shooting and haven’t even begin to explore the music side of things yet. I always planned on using the original theme since the beginning.”

Korte inhoud: Na de bloederige slachtpartij die Michael Myers als 10-jarig kind aanrichtte, werd hij opgenomen in een psychiatrische inrichting. Nu, 17 jaar later, komt hij per ongeluk vrij en keert hij onmiddellijk terug naar zijn woonplaats Haddonfield, op zoek naar zijn jongere zus. Iedereen die zijn pad kruist, loopt de kans kennis te maken met zijn psychopatische moordspelletjes.

Zombie is wel niet van plan om cameo’tjes in zijn film te steken van acteurs uit de originele film, want ik op zich niet erg vind. Integendeel. Laat hem maar zijn ding doen. Ik ben trouwens een van de weinige mensen die echt van The Devils Reject’s (2005) (zie poster) heb genoten en ik hoop dat deze prent meer een “heruitvinding” van Halloween zal worden, dan een gewone remake. Zijn clips zijn soms van bedenkelijke kwaliteit, maar geloof me, de man weet hoe hij een horrorfilm moet maken.

In de cast treffen we Malcolm McDowell (A Clockwork Orange) aan als Dr. Loomis, uiteraard de vrouw van Zombie, Sheri Moon als Deborah Myers, en Brad Dourif als Sheriff Leigh Brackett. Naast deze rollen zien we ook William Forsythe en Danny Trejo terug. Michael Myers zelf wordt vertolkt door X-Men’s Sabretooth, Tyler Mane. De film zou in het najaar van 2007 moeten uitkomen. De studio had tevens plannen voor een prequel op Halloween, met Myers in het asiel. Het zal dus niet het laatste zijn wat we horen van deze gestoorde gek. Als we alle Halloweenfilms optellen zitten we nu aan Halloween 9.

***Related Posts***
25/04/2009: H2: Halloween 2 teaser trailer
11/06/2007: Nieuwe Halloween poster
22/04/2007: The Devil’s Rejects special 2 disc dvd
09/04/2007: Halloween trailer
21/06/2006: Halloween remake door Rob Zombie
18/03/2006: The Devils Reject’s review
12/02/2006: Freddy vs. Jason vs. Michael Myers
11/10/2005: Horror Top 10
31/07/2005: The Devil’s Rejects trailer

2 Comments

  1. BlackMoon

    In de originele Halloween pleegde de jonge Michael Myers de moord op 6jarige leeftijd, en dus niet op 10. Hij keerde dan ook terug als 23jarige en niet als 27jarige. Werkt Rob Zombie liever met iets ouder? Ik weet, het is pietluttig, maar ik ben dus wel een grote Halloween sucker.

    Reply
  2. Miiki

    Die videoclip is idd voor te lachen. Devil’s Rejects nog niet gezien, maar wel House of a 1000 Corpses and dat was echt freaky!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *