Paramount mikt op sequels, prequels en remakes

We worden al een paar jaar overdonderd met remakes, sequels en prequels en niet iedereen is daar mee opgezet. Zo bleek nog onlangs in de reacties op de nieuwe Terminator film. Ik heb zelf een dubbel gevoel bij sequels en remakes. Twee van mijn all time favorite films zijn trouwens sequels, en een pak sequels zijn trouwens heel wat beter dan de eerste film (denk aan Spider-Man II of zelfs Harry Potter and the Chamber of Secrets).

Maar de hoofdreden waarom sequels, prequels en remakes worden gemaakt is om poen te scheppen, steunend op de naambekendheid van de eerste film, en niet zozeer omdat de scenaristen het script van de eeuw hebben geschreven. Het niveau van heel wat sequels zijn dus echt wel van bedenkelijke kwaliteit, en ik ben nog vriendelijk in mijn bewoording. Maar daar ligt Paramount niet echt wakker van, want zij willen zich de komende jaren specifiek bezig houden met de ontwikkeling van die films, ook al staan de filmfans niet echt te wachten op een remake van Highlander (1986), Hellraiser (2008) of The Fly (2008). De mensen van Twitch Film schrijven het volgende:


Top GunThe Addams FamilyDays of ThunderGrease

© Paramount Pictures

Intent on reviving their once dead properties to join in on the money grubbing, Paramount has joined the fray, starting up a new division to develop and produce sequels, prequels and remakes of popular titles from the libraries of Paramount Pictures, Paramount Vantage, DreamWorks, MTV Films and Nickelodeon Movies reports Slash Film.

Amongst the titles that could be on the list are Beverly Hills Cop, Crocodile Dundee, Clueless, Collateral, Coming to America, Days of Thunder, Deep Impact, Event Horizon, Face/Off, Forrest Gump, Ghost, Grease, Indecent Proposal, Tomb Raider, Mean Girls, Mission: Impossible, School for Scoundrels, Star Trek, The Addams Family, The Brady Bunch Movie, The Italian Job, The Longest Yard, The School of Rock, and Top Gun.

Wie heeft nu nog interesse in een remake/sequel van Beverly Hills Cop of Forrest Gump? De jongste generatie die deze films nog nooit heeft gezien? Ik heb er het raden naar, maar goed, als de studio ergens inkomsten ruikt dan zullen ze het niet nalaten om zelfs filmklassiekers als The Godfather (1972) in een nieuw kleedje te steken. Buiten de remake/prequel van Star Trek, loop ik niet echt warm van hun lijstje. Jullie wel?

***Related Post***
22/07/2008: Tom Cruise in Top Gun 2?

4 Comments

 1. jeremy

  Ik kijk echt uit naar een vervolg op Event Horizon!! Knappe SF-horror met een verhaal die alle kanten uit kan gaan. Een soort “Hellraiser in Space”.
  Het zal wel met nieuwe acteurs moeten gebeuren want volgens mij waren er geen overlevenden…ik denk zelfs dat het ruimteschip, de Event Horizon, werd vernield of toch zwaar beschadigd.

  De rest van de films die op stapel liggen interesseren me niet echt als sequel. Een film zoals Forrest Gump heeft zijn verhaal, maar om daar nu een vervolg aan te breien lijkt mij weinig interessant. We zien wel wat ze ervan maken.

  Reply
 2. Miiki

  @Jeremy: enkel een deel van het schip werd vernield, namelijk het portaal naar een andere dimensie.
  De Hannibal Lecter films zijn in principe ook sequels en Hannibal vond ik eigenlijk nog wel een plezant filmpje. Hannibal Rising is dan weer een zware ontgoocheling.

  Reply
 3. Mike

  AUB geen Event Horizon, Forrest Gump, Collateral, Face/off et cetera remake/sequels. het klopt niet gewoon niet, de verhalen zijn verteld, laat het rusten
  Verdomdse geldwolven…

  Reply
 4. Accu

  Ik vond de eerste film heel knap en ik denk dat er wel een mogelijkheid bestaat voor een vervolg, maar dan wel als Tom Hanks instemt om opnieuw de rol te vertolken. Anders zou ik het een beetje flauw vinden.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.