Ghost (1990) *** Blu-ray review

Na al dat filmgeweld, even een brok ontroerende nostalgie. Noem me een sentimentele softie maar Ghost (1990) van Jerry Zucker (First Knight, Ruthless People) doet het voor mij nog steeds.

ghost_1990_blu-ray.jpg

Een efficiënte supernatural thriller met een hartverbrekende, onvergetelijke romance, begiftigd met sterke vertolkingen van Patrick Swayze, Demi Moore en Whoopi Goldberg. Velen van jullie zullen waarschijnlijk de scène herinneren met de kleipot, waarmee al eens de spot werd gedreven in The Naked Gun (1988). Maar Ghost bevat heel veel ideeën over het leven na de dood, een pak hilarische momenten en zenuwslopende confrontaties.

Korte inhoud: Sam Wheat (Swayze) wordt vermoord bij een overval, maar zijn geest is nog niet klaar om verder te gaan. Hij blijft bij zijn vriendin Molly (Moore). Hij komt erachter dat zijn ongeluk toch niet zo’n toeval was als hij dacht. Hij heeft namelijk een bepaalde code, waarmee een hoop geld te verduisteren valt en zijn collega wil deze code van hem stelen. Nu Sam dood is heeft hij het op Molly voorzien. Met behulp van een helderziende (Goldberg) probeert hij Molly te waarschuwen, maar deze is niet zo gemakkelijk om te praten.

De tijd is rijp om de film te herontdekken, want volgens Movies Online is een special collector’s edition dvd op komst. Valentijnsdag is achter de rug, maar als romantisch cadeau kan dit toch wel tellen … veel beter dan Faces of Death.

A special edition GHOST is coming to DVD on March 13th. Think of the most touching love story you ever saw. Think too, of the brightest comedy, the most astonishing supernatural tale and a sleek Mystery-thriller. Did you come up with four separate films? Or are you among the millions of fans and critics who’ve discovered GHOST, the number one film of 1990? GHOST will surprise you, delight you, make you believe.

Als je uw vriendin wil verrassen met een leuke film, heb je meestal wel ‘een winner’ met een prent zoals Dirty Dancing of Ghost. Meisjes/vrouwen zijn gek op die films, en ik denk niet dat het allemaal te danken is aan Patrick Swayze … maar hij speelt toch wel een cruciale rol. Maar gelukkig heeft de film ook heel wat actie-scenes en geslaagde visuele effecten om het mannelijk publiek aan te spreken. Let ook eens op het intelligente scenario die verschillende genres op een soepele manier weet te mixen. Voor de volledigheid vermeld ik ook even de geniale filmscore van Maurice Jarre.

Op de dvd vind je dus heel wat bonussen, zoals: Widescreen Version Enhanced voor 16:9, Dolby Digital en English 5.1 Surround sound, “ghost stories”, reportages, Paramount’s Most Romantic Moments en vooral de commentaar van Jerry Zucker en scenarist Bruce Joel Rubin.

rating


Beoordeling: 3 / 5

Recensie door op 23 maart 2007

***Related Posts***
27/11/2008: Patrick Swayze verliest de strijd tegen kanker
15/05/2008: Point Break 2 goes Indonesia
15/05/2007: Point Break 2 met Patrick Swayze?
14/11/2005: Road House sequel zonder Swayze
19/07/2005: Road House 2 in de maak

 


*** Ghost trailer ***

2 Comments

  1. Leen

    Gewéldige film! Zeker al vier keer gezien denk ik.

    Reply
  2. jan

    zeer goed

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *