Kanaal Twee zendt de oscaruitreiking NIET uit

Kanaal Twee is dan toch niet dé Vlaamse filmzender bij uitstek. Dit is nogmaals bewezen nadat ze dit jaar weigeren om de Oscaruitreiking rechtstreeks uit te zenden, die op de nacht van zondag van maandag wordt uitgezonden. Nochtans deed de zender dit in het verleden wel en waren ze de kandidaat om dit opnieuw te doen. Met het vertrek van Jan Verheyen ziet het programmatie-team blijkbaar ook het nut niet in om de filmfreaks de mogelijkheid te geven de belangrijkste filmuitreiking op de voet te volgen. Het schrijnende van het verhaal is dat de zender liever debiele en compleet doorgestoken belspelletjes wil uitzenden, om mensen zonder werk van hun laatste centjes te beroven. En zeggen dat die zender ooit nog een cultuurzender was met een bijzondere knappe programmatie gaande van Monty Python tot Europese cinema. Een zeer spijtige zaak.

oscar

Ook de uitzending van het 6de seizoen van de topserie “24” liet op zich wachten. Normaal had deze in oktober van 2006 op de buis moeten komen. Maar neen, de fans mochten wachten tot januari 2007. Ondertussen had iedereen het nieuwe seizoen al gekocht op dvd voor 70 euro. Heel slim aangepakt, hoor. Eén, Canvas en VT4 zijn waarschijnlijk opgezet met het huidige Kanaal Twee-beleid.

De Hollandse filmfreaks hebben anders meer geluk, want Film1 – een zender die niet standaard op het Nederlands net is – zendt de uitreiking gratis uit voor 2 miljoen digitale kabel- en satellietkijkers. Als je echter de lijst van de broadcasters bekijkt zit er weinig hoop in dat wij de show kunnen volgen op een andere zender. Veel filmfans hebben mailtjes gestuurd naar Kanaal Twee, maar deze kregen allemaal een standaard antwoord terug in de stijl van “f@ck #ff, het kijkpubliek zoekt liever naar de hoofdstad van Spanje“. Ik weet anders wel in welk kanaal je het nieuwe KII-team kan steken. Het is voor de eerste keer in 20 jaar tijd dat de Belgen de oscar-show niet live zullen kunnen zien. Met dank aan de zenders voor hun medewerking. :s

10 Comments

 1. jeronimo

  RE: hoe moet dat dan smaken water met lipsticksmaak en an touchof colgate total plus whitening? :p
  houdt u manieren over minirokjes hé

  Reply
 2. dave

  ‘t is een wereld van verschil. :))

  Reply
 3. Miiki

  normaal geven ze het elk jaar ook uit op BBC 1, maar blijkbaar ook dit jaar niet. We zullen het moeten stellen met de herhalingen.
  Nu ja, die show begint toch veel te laat en tegen dan val ik toch al half in slaap.

  Reply
 4. karen

  Laten we het positief bekijken, nu kunnen we morgen allemaal uitgeslapen gaan werken…
  …maar ik had het toch ook liever gezien (al was het maar op video), nu zal het youtuber worden, vrees ik.
  Trouwens bij VT4, Vijftv, Canvas en een is het al niet veel beter gesteld met hun programmeringspolitiek. Ik denk maar aan Desperate Housewives, Invasion, The L Word, Alias en Bones.

  Reply
 5. konstantine

  dejuu ! Had net verlof genomen !!! Geven ze de oscars niet via streaming?

  Reply
 6. jerre

  Verdorie, geen oscaruitreiking om te bekijken dus :s

  Reply
 7. dave

  @konstantine: Je kan de gratis ‘TVU player’ downloaden (effe googelen) en daar vind je wel de abc zender. Maar ja, kwaliteit is behoorlijk laag en de streaming is vaak van zo’n erbarmelijke lage snelheid dat je alles in stukken ontvangt…als je het al kan ontvangen. Je kan altijd proberen.
  @Karen: uitgeslapen gaan werken? 🙂 Ik ga ervan wakker liggen 😮 De beste show on earth, en net die zenden ze niet uit omwille van ‘toeters en bellen’? How f@ckt #p is that ? Enfin, het heeft geen zin om je er druk om te maken.

  Reply
 8. Stefaan

  VRTnieuws.net volgt blijkbaar de Oscaruitreiking ‘live’. Wat ze met live bedoelen, is niet duidelijk. Vermoedelijk doelen ze op live berichtgeving. Streaming zou anders wel vet zijn.

  Reply
 9. karen

  okee, dat uitgeslapen gaan werken was erover 🙂
  en ja, ik had het liever ook gezien maar niks aan te doen he, als ze bij de vmm denken dat er geen fimfreaks zijn in België…
  iK had ook liever Babel zien winnen dan The Departed trouwens, maar da’s weer een andere kwestie.

  Reply
 10. johan

  ik vind de oscar uitreikingen eigenlijk van hetzelfde niveau als de mtv-awards. beetje triest dus… vooral die show er om heen met al die geweldig ‘spontane’ grappen. ik sla de show over en lees de resultaten liever naderhand.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *