Nicole Kidman en Naomi Watts in erotische thriller

Twee goede vriendinnen uit Australië zullen elkaar opnieuw ontmoeten op een filmset. Volgens Empire heeft Nicole Kidman er voor gezorgd dat ze aan de zij van Naomi Watts kan spelen in de erotische thriller Need (2009). Het is al geleden sinds Flirting (1991) dat de twee dames in één film tezien waren. Het feit dat ze in de thriller elkaars aartsvijanden zullen spelen zal het plezier voor de vriendinnen waarschijnlijk alleen maar verhogen: Watts speelt een psychiater, die haar instabiele patiënt Kidman er vandoor ziet gaan met haar man. Een misschien ietwat vreemde keuze gezien de meesten onder ons Kidman als psychiater hadden gezien en Watts als patiënte. Maar deze switch kan desondanks interessant zijn. Het scenario van de film werd geschreven door Jon Bokenkamp (Perfect Stranger, Taking Lives) die gebaseerd werd op het boek van Lawrence David.

Volgens de eerste berichten zou de film zal geregisseerd worden door Ryan Murphy, die de grote man achter de serie ”Nip/Tuck” is en die in zijn filmdebuut maakte met Running with Scissors (2006). Murphy tekende onlangs een driejarige megadeal met Fox, ter waarde van een dikke $15 miljoen om films te ontwikkelen, het vijfde en zesde seizoen van Nip/Tuck te maken en zijn nieuwe tv-serie 4oz te ontwikkelen. De films die Murphy naast Need al op stapel heeft staan zijn Eat, Pray, Love met Julia Roberts en Dirty Tricks (2008) met Meryl Streep en Brad Pitt.

Buiten misschien King Kong (2005) heb ik Naomi Watts nog niet in een foute rol gezien. Hetzelfde geldt voor Nicole Kidman. Het zijn stuk voor stuk talentvolle actrices die vooral schitteren in dramatische rollen. Erotische thrillers leveren niet altijd geslaagde films op, maar met die twee megasterren geef ik het voordeel van de twijfel.

5 Comments

 1. BlackMoon

  levert cast wel een goede film op, alleen “erotische thriller” daar zit zo een naar smaakje aan.

  Reply
 2. dave

  het is een moeilijke kwestie. Nochtans heb je zo nu en dan een uitzondering die er gerust mag wezen. Ik denk dan aan Bound, Carné Tremula, Fatal Attraction, Wild Things, ja zelfs De Palma’s Body Double vond ik echt wel een knappe erotische thriller.

  Reply
 3. Miiki

  Je vergeet nog Sliver te vermelden, Dave. Vond ik trouwens veel beter dan Basic Instinct.

  Reply
 4. kong

  Inderdaad, en ik ben 15…..en dan willen mijn ouders mee….en dan schaam ik me kapot tijdens de erotische scenes, this stinks

  Reply
 5. HitMan

  Ik heb mij daar in het verleden nooit iets van aan getrokken. Gewoon ticket kopen van een een ‘kinderen toegelaten’ film, en gewoon een andere zaal binnenwandelen. Wie gaat nu met zijn ouders naar de film? Ik bekijk zelfs geen dvd in hun gezelschap, en dat is los van de evidente smaakverschillen.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *