Ben Stiller en Tom Cruise in The Hardy Boys

De film-adaptatie van de mysterieserie “The Hardy Boys” zit er aan te komen na acht jaar op de plank te hebben gelegen. Er is nog geen script, maar de sfeer en stijl van The Hardy Boys vertonen gelijkenissen met Mr. and Mrs. Smith. Het is in ieder geval de eerste keer dat ik van de serie hoor, maar opvallende is de casting voor de film. Volgens Coming Soon zou maar liefst Ben Stiller en Tom Cruise hebben getekend voor de hoofdrollen, en dat kan tellen.

The Hardy Boys zou gaan over twee jonge detectives, Joe Hardy (17) en Frank Hardy (18), die waarschijnlijk veel weg hebben van Suske & Wiske. Voor de verfilming volgen we de twee broers op rijpere leeftijd.

Shawn Levy zal de regie van de film op zich nemen. Samen met Stiller boekte hij al een groot succes met Night at the Museum (2006). De film scoorde een enorme omzet van alleen al in Amerika meer dan $225 miljoen. Het is dan ook mede aan dit succes te danken dat de The Hardy Boys nu dan uiteindelijk van de plank is gehaald bij Stiller’s productiemaatschappij Red Hour. De première zal echter nog wel even op zich laten wachten, de opnames zullen pas in 2008 van start gaan.

Dat Cruise naast Stiller in de film te zien zal zijn, is geen grote verrassing. De twee zijn grote vrienden en bovendien samen in onderhandeling over de actiekomedie Tropic Thunder (2008), die door Stiller zal worden geregisseerd en waarin hij niet alleen aan zichzelf maar ook aan Cruise een hoofdrol heeft toebedeeld. Over dit project valt ook niet erg veel nieuws te rapen. Geruchten zouden aangeven dat het om een soort Mission: Impossible spoof zou gaan, met Stiller als hoofdfiguur. Hoe Cruise in het plaatje zou passen is me nog niet helemaal duidelijk, maar 2008 is nog wel een heel eind verwijderd.

5 Comments

 1. Philippe

  wie de rol van Nacy Drew gaat spelen 😉

  Reply
 2. Miiki

  wel een gave foto van Ben Stiller !!
  Wel een vreemd duo. Ben Stiller is goed in voornamelijk komediefilms, terwijl Tom Cruise eerder het actie en dramatische genre meester is.

  Reply
 3. BlackMoon

  Ik zie ook niet meteen wat een acteur als Tom Cruise zal bewijzen in een komedie in de stijl van de filmversie van Starsky & Hutch.

  Reply
 4. Marileen

  Gelukkig ken ik de Hardy’s wel. Het zijn geweldig leuk geschreven boeken voor ca. 12-jarige. Ik ben ze juist weer opnieuw aan het lezen na 11 jaar. Het zijn spannende detectives en echt niet te vergelijken met Suske & Wiske! Het lijkt me super om er een film van te zien al vind ik de casting wel raar aangezien Joe en Frank inderdaad zo’n 17 à 18 zijn. Nou ik ben benieuwd…

  Reply
 5. xandra

  Yes, eindelijk!! Al jaren fan…..heb heeel veeeel boekjes van de serie.Spaar ze.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.