Ronin van Frank Miller verfilmd

Frank Miller is hot! Zoveel is duidelijk als je ziet hoeveel buzz er wordt gemaakt rond zijn comic-adaptaties. Volgens Cinemablend zou er zelfs een sequel inzitten voor 300 (2007). Wat zal de titel dan worden, 47?

Ronin

Hoewel de geruchten van een sequel alvorens de eerste film in de zalen is, veel weg heeft van een marketingtruuk. Alles zal uiteraard afhangen van het succes van de film. Maar ik voorspel hoe dan ook wel een mooie recette voor King Leonidas en zijn horde gewapende mannen.

Maar wat mijn aandacht nog meer trok was het nieuws van een nieuwe adaptatie van één van zijn boeken, Ronin. Een ontslagen samurai ziet zichzelf herboren worden in de wetteloze en onderdrukkende technologische jungle van de 21e eeuw. Ook de demoon Agat is herboren, van wie hij stierf in een poging wraak te nemen op de dood van zijn meester. Wat volgt is uiteraard geen gezellig onderonsje van oude kennissen.

Ronin is the story of a dishonored 13th century samurai existing in an apocalyptic New York packed with mutants, cannibals, and a reincarnated demon while on a quest for redemption. The story has a little bit of everything; Miller himself has described it as “a superhero, science fiction, samurai drama, urban nightmare, gothic romance.”

We hebben ooit al eens een moderne versie gezien van de Ronin, in een gelijknamige actie-thriller met Robert De Niro, Ronin (1998). Maar doorheen de ogen van Frank Miller gaat het dus meer om een soort science-ficion-kick-ass-martial-art prent met uiteraard heel veel buitensporig bloedvergieten. Miller blijft sowieso een artiest en zijn beschrijving van geweld is altijd hypergestileerd en dat is juist zijn kracht. Ik kijk er dus in ieder geval naar uit.

Misschien het enige minpuntje is de keuze van de regisseur, want als men de producers van 300 mogen geloven zou Sylvain White in aanmerking komen voor de regie die dit jaar Stomp the Yard (2007) heeft uitgebracht en nu al wordt omschreven als een van de slechtste films van de laatste jaren. Dat belooft. Het boek is in ieder geval geen klein bier en er zal eerst heftig moeten herschreven worden.

***Related Posts***
14/03/2007: Frank Miller wil zijn verhalen zelf verfilmen
11/03/2007: 300 niet zomaar vorm boven inhoud
10/12/2006: 300 trailer
10/08/2006: De eerste fragmenten uit 300

3 Comments

 1. Miiki

  veel wisselvallige kritieken voor 300. Voor de ene is het een top, voor de andere is het een vervelende aaneensluiting van mooie goudgele beeldjes. Blijkbaar toch geen nieuwe Sin City…
  Ronin ziet er veelbelovend uit.

  Reply
 2. dave

  hey Miiki, dat zeiden ze ook over Sin City. Evenveel mensen moesten er niets van hebben als mensen die de film als meesterwerkje afschilderden.
  lees anders dit maar eens:
  http://uk.movies.ign.com/articles/763/763580p1.html
  Zowiezo mag je 300 niet gaan zien als een historische prent, maar eerder een ontspannende actieprent met een unieke visuele stijl. Van zodra deze uit is schrijf ik er wel iets over.

  Reply
 3. Fabrice

  kei vette trip, ik kijk echt uit naar de verfilming ! Wel jammer dat ze zo’n lullige regisseur hebben gevraagd.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *