Zodiac pics en trailer

Ik kan haast wachten op de nieuwe David Fincher film. Niet alleen is Zodiac (2007) zijn eerste film in 5 jaar, het is zijn terugkeer naar het serial-killer premisse. Het vreemde is dat we er quasi NIETS van horen. De promotie-machine ligt blijkbaar stil bij deze Fincher-film. Normaal verwachten we net van hem heel wat coverage. Hier houden ze de beelden, nieuwe trailers en posters blijkbaar op sterk water. Bescheidenheid in de filmbusiness heeft meestal een tegenvallende box-office tot gevolg. Ik ga hier op deze filmblog toch niet beletten om de film nog maar eens in de spotlight te zetten.

Dit jaar is een veelbelovend filmjaar met heel wat interessante films in aantocht. En ondertussen ben ik nog steeds heel tevreden met de look van de eerste trailer. Hier zijn trouwens ook nog wat knappe foto’s die onlangs online werden gezet door FirstShowing en een aantal clips (waarschuwing voor mogelijke spoilers). Zodiac heeft een sterke cast (Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr. en Mark Ruffalo), een sterke regisseur, een zichtbaar intrigerend verhaal (lees korte inhoud).

Zodiac pics

© 2007 Paramount Pictures & Warner Bros.

Misschien heeft deze low-profile aanpak alles te maken met het mysterieuze plot, en wil Fincher zijn publiek evenveel verrassen als toen met zijn briljant meesterwerkje Se7en (1995). Daarom ook zit ik nog te aarzelen om die 9 clipjes (zie link hierboven) te bekijken. Mijn enige aarzeling is het HD videoformaat, soms is het een meevaller (Collateral), maar meestal toch een teleurstelling (Miami Vice). Maar de Viper Camera is het beste van wat er te krijgen is op digitaal formaat, dus laten we afwachten. Fincher weet als beeld-perfectionist wel waarmee hij bezig is. Tot nu toe heb ik wel al opgevangen dat het scenario buitengewoon is.

“Scripts never really tell you that much, but reading Zodiac planted an idea that Fincher is again pushing the thriller boundary. Not just in the tradition of Se7en but also Alan Parker’s Angel Heart, another chasing-a-monster film that ended with something pretty startling. Zodiac is partly about the thrill and fascination of the hunt (the scores of hints and clues that pile up are more and more fascinating as the story moves along), and partly about how the complex, seemingly never-ending nature of the case makes Graysmith and Toschi start to go a bit nuts.”

Wat ons nu nog te doen staan is ongeduldig wachten tot de Belgische release op 9 mei 2007.

*** Zodiac trailer***

***Related Posts***
17/05/2008: Zodiac filmbespreking
20/11/2006: Zodiac op High Definition gedraaid
27/10/2006: Zodiac korte inhoud & poster
28/07/2006: The Curious Case of Benjamin Button van David Fincher
26/04/2005: Mogelijks een Se7en sequel?

1 Comment

  1. caligula

    lijkt me een vette film. En de cast lijkt me ook wel oké. De trailer kon wat mij betreft iets korter en iets heftiger. Maar se7en en fight club zijn nu eenmaal klassiekers en ik kijk er dus ook wel naar uit.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *