Dead Silence en Dark Corners

Twee nieuwe horrorfilms voor de liefhebbers, de eerste heet Dead Silence (2007) is komt van regisseur James Wan, inderdaad, de regisseur en schrijver van Saw (2004). En opnieuw zit in de film een pop die net zoals de Jigsaw-pop de stuipen op het lijf jaagt. Waarschijnlijk heeft de regisseur in zijn jeugd ooit een traumatische ervaring gehad met poppen en zijn films maken voor hem een soort therapie. Go figure… In ieder geval is de trailer van de film bangelijk!! Let wel, als je over een trage computer bezit, druk even op pauze onderaan rechts alvorens de film te starten. Er is nog geen release-datum beken voor België.

Korte inhoud: Jamie (Ryan Kwanten) en Lisa Ashen (Laura Regan) zijn een pasgetrouwd koppel dat een nieuwe woning betrekt, buiten hun oude, spookachtige woonplaatsje Ravens Fair. Wanneer Lisa echter bruut vermoord wordt, trekt Jamie terug naar Ravens Fair om haar te begraven en een legende te onderzoeken over de vermoorde buikspreekster Mary Shaw, die volgens Jamie met de zaak te maken heeft.


Dead SilenceDark Corners

De tweede horrorprent die ik even wil vernoemen is de low-budget independent Dark Corners (2006), het regiedebuut van Ray Gower. Ik ben verzot op debuutfilms, en zeker debuut horrorfilms. De kritieken zijn ofwel heel goed, ofwel heel slecht…eigenlijk vooral heel slecht voor deze film. Hoe dan ook, laten we de regisseur het voordeel van de twijfel geven en zelf uitzoeken hoe slecht of goed deze film wel is. Dit is niet echt een trailer van de film, maar geeft wel een indruk van de film. Bij eerste gevoel was, dit worde DE slechtste horror ooit, maar ik ben toch nieuwsgierig en zal deze zeker opzoeken.

Korte inhoud: Susan Hamilton (Thora Birch) is een normale dame, met een normaal leven. Als Susan dan op een avond in slaap valt, wordt ze ineens wakker als een ander persoon; Karen Clarke. Deze wordt de hele dag gestalkt door gruwelijke wezens. Susan raakt nu in de war en kan fictie niet meer van de waarheid onderscheiden. Is Karen slechts een grote nachtmerrie van Susan of is Susan juist een mooie droom van Karen?

3 Comments

 1. miiki

  lijkt inderdaad nog te doen, maar die Dark Corners lijkt precies een studentenfilmpke. Al een tijdje geleden dat we Thora Birch nog zien spelen hebben.
  Ondertussen uiteindelijk Saw III gezien, is hij is inderdaad beter dan Saw II, maar nog steeds verre van een goeie film. Dat einde sloeg werkelijk op niets.

  Reply
 2. vriezer

  He Miiki, volgens mij haal je die
  Dark Corners en Saw III nu door elkaar, want het einde van Dark corners is het einde dat werkelijk belachelijk en onduidelijk is. Want de hele film lijkt het alsof de persoon in de light world en de dark world hetzelfde zijn, maar op het eind is het die psych! Errug onlogische dat de twee dames dan over elkaar dromen. Als ik het mis heb leg het mij dan nog een keer uit, want van de film zelf wordt ik niet wijzer.
  Saw III echter heeft een meesterlijk einde en ik kan niet w88 tot oktober want dan komt deel IV uit! Ben benieuwd hoe Jigsaw vanuit zijn graf nog de boel op stelten gaat zeten!

  Reply
 3. Sho

  Wat een rare film en wat een belachelijk einde! Ik heb hem uiteindelijk uit gezien omdat sommige films pas na verloop van tijd beter worden, en ik wilde hem het voordeel van de twijfel geven.
  Een tijdverspilling dus. flauw, flauw, flauw.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *