Penelope Cruz is Woody Allen’s nieuwe muse

Na Scarlett Johansson heeft Woody Allen een nieuwe muse gevonden. Volgens Imdb is het niemand minder dan Penelope Cruz.

Ik begin me zo af te vragen welke vrouw Woody nog niet heeft gehad; Ursula Andress, Diane Keaton, Mia Farrow, Carrie Fisher, Mary-Louise Parker, Helena Bonham Carter, Mira Sorvino, Helen Hunt … and the list goes on. Woody Allen mag dan nog een klein, onaantrekkelijk mannetje zijn, het zijn meestal ook de meest ambitieuze en in dit geval ook nog eens de meest talentvolle van alle mannen.

Maar de NY-regisseur kijkt de laatste tijd vooral veel naar Europa voor zijn inspratie. Het komt dus niet als een schok dat hij bij Penelope is uitgekomen, na haar fantastische rol in Volver (2006), een film die ik graag in de plaats had willen zien van Indigènes (2006) bij de nominaties voor Beste Buitenlandse Film.

Woody Allen moet in ieder geval nog steeds het script voor de film afwerken. De locatie van de film wordt Barcelona, en zou gedraaid worden in de zomer van 2007. Toch fijn om een succesvolle regisseur te zijn, dat studio’s je sowieso geld geven ook al hebben ze het script niet gelezen. De film zou zowel in het Engels als in het Spaans zijn, en uiteraard gaan over allerhande liefdesperikelen, zoals we dat van hem gewend zijn.

Ikzelf kijk niet echt meer uit naar de nieuwe Woody Allen. Zijn laatste films waren niet meteen indrukwekkend te noemen, buiten misschien Match Point (2005), en dan nog. Binnenkort komt Cassandra’s Dream (2007) uit, met Ewan McGregor en Colin Farrell in de hoofdrollen.

***Related Posts***
23/09/2006: Sven Nykvist is niet meer
15/09/2006: Scoop, de nieuwe Woody Allen
05/12/2005: Woody Allen nog steeds scherp van tong

3 Comments

 1. Mike's Webs

  Ben het met je eens dat Allens beste tijden toch wel (ver) achter hem ligt. (Geen Manhattan of Annie Hall te bekennen.) Hoewel ik een film met Scarlett Johansson altijd de moeite van het kijken waard vind!:)

  Reply
 2. >P>Shifty

  Mathpoint was heel goed. zwaar onderschat.
  Delaatste van penelope, Volver was oeverloos saai,
  overschat dus. Domme film, maar een echt penelope vehicle. Alleen te bekijken omdat ze er zo ravishing in was.

  Reply
 3. Miiki

  vond ik eigenlijk ook maar ne zaagfilm. Maar la Cruz maar er echt wel wezen. Mooiste rol ‘Blow’ met Johnny Depp, zwakste film ‘Vanilla Sky-remake’.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *