Aardman en Dreamworks uit elkaar

Dit had ik al zien aankomen in mijn post over de Top 10 Flops van 2006. De Britse Aardman Animation studio – voornamelijk berucht voor zijn stop-motion animatie bij de Wallace & Gromit films, en de Amerikaanse DreamWorks Animation studio, gaan uit elkaar. Of de aanpassing van onze wetgeving betreffende de vechtscheidingen daar iets mee te maken heeft, betwijfel ik. Waarschijnlijk had het wel iets te maken met de teleurstellende box-office cijfers van Flushed Away (2006), die uiteindelijk als animatiefilm niet zo slecht was.

De korte samenwerking had ook maar drie films opgeleverd: Chicken Run (2000), Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit (2005) en Flushed Away. Maar ondanks de scheiding, heeft Aardman aangekondigd een nieuwe Wallace & Gromit-film te maken. Nick Park werkt op dit moment aan het script, maar weet nog niet of het een tv- of een speelfilm wordt.

Bee Movie trailer

Maar ook DreamWorks wil verder in de computer-animatie en hoopt 2 films per jaar te kunnen afleveren. In 2007 komt enerzijds Shrek the Third uit, maar ook Bee Movie. In deze film volgen we Barry B. Benson (Jerry Seinfeld) , een jonge, pas afgestudeerde bij, die zoals alle bijen slechts één carrièrekeus heeft: ‘honing’. Ontgoocheld als hij is trekt hij de wijde wereld in om daar gered te worden door de bloemiste, Vanessa (Renée Zellweger). Daar ontdekt Barry dat de mensen de consumenten van al de honing zijn en gaat daarom aan het werk om de mensheid van het stelen van de honing aan te klagen…

De film werd geschreven door Jerry Seinfeld himself, en mensen die de show volgen zullen waarschijnlijk al langer op de hoogte zijn, want deze animatiefilm staat eigenlijk al een tijdje op de planning. De teaser trailer, die jullie hierboven vinden, is hilarisch, maar heeft dus weinig te maken met de animatie. We moeten helaas nog wachten tot 12 december 2007 alvorens de film bij ons verschijnt.

***Related Post***
11/12/2007: Bee Movie trailers

3 Comments

 1. carpaccio

  My man ! Ben eigenlijk wel benieuwd, hij spreekt er nu al zo lang over. Flushed Away nog niet gezien. Is die trouwens nog niet uit op dvd?

  Reply
 2. Dave

  ik hem nog maar een aflevering gezien van Seinfeld, dus veel kan ik er eigenlijk niet over vertellen.
  Ik hoop dat die vraag van wanneer de film op dvd is niet aan mij was gericht, ‘cause you know I don’t care. :p Ik heb een abonnement in den ugc!

  Reply
 3. >P>Shifty

  Woohoo!!!! De trailer rules!!!!
  I love Seinfeld, he’s awesome :))

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *