300 op Imax

Het is enorm spijtig dat we in Kinepolis Brussel geen IMAX films (70mm) meer te zien krijgen. Blijkbaar was er te weinig belangstelling en moest de grootste Imax-zaal van Europa zijn deuren sluiten.

300 poster

In de 280 andere Imax-zalen in de wereld draait wellicht binnenkort wel 300 (2007), de film gebaseerd op de grafische strip van Frank Miller en geregisseerd door Zack Snyder (Dawn of the Dead) over de 300 Spartanen onder leiding van Koning Leonidas die het zullen opnemen tegen het massieve Perzische leger van Xerxes.

Dit zijn het soort films die overweldigend kunnen zijn op een Imax-scherm, waar het geweld vanuit alle hoeken op je afkomt. Het scherm kan eigenlijk niet groot genoeg zijn. Ik heb eigenlijk nog nooit een speelfilm gezien in Imax, wel een pak documentaires en deze ervaringen zal ik niet snel vergeten. De mensen van Movie Online komen met het nieuws aandraven:

“Warner Bros. Pictures and the filmmakers are very excited to bring this unique cinematic experience to both conventional and IMAX theatres this spring,” zegt Dan Fellman, President of Domestic Distribution bij Warner Bros. Pictures. “The immersive IMAX Experience will transform this film, offering audiences an alternative way to view this highly-charged picture. 300 is an exciting event film which includes many aspects that we believe will appeal to commercial audiences.”

Nederland heeft 2 Imax zalen, ene in Den Haag (Omniversum) en nog een in Amsterdam (Pathé Imax). Ik ben benieuwd of één van hen een 70mm kopie van de film zal ontvangen. Zo ja, zou ik het misschien wel overwegen om deze filmervaring mee te pikken bij onze noorderburen, ook al kost me dat 12 euro het ticket en nog eens 40 euro voor de benzine. De film komt bij ons uit op 21 maart 2007, in Nederland een dag later.

***Related Posts***
14/03/2007: Frank Miller wil zijn verhalen zelf verfilmen
11/03/2007: 300 niet zomaar vorm boven inhoud
10/12/2006: De eerste 300 trailer
10/08/2006: De virtuele wereld van 300

2 Comments

  1. BlackMoon

    omniversum projecteren enkel IMAX documentaires. Als 300 op Imax komt zal het in Pathé Imax zijn in Amsterdam. In februari draait er Night at the Museum.

    Reply
  2. Accu

    Deze staat ZEKER op mijn to-see lijstje!

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.