Sunshine van Danny Boyle

We kennen Danny Boyle zeker nog van Trainspotting (1996), waarin we een kort geknipte en briljante Ewan McGregor zagen als junky in een allesbehalve drugsvrije omgeving. Boyle maakte ook de thriller 28 Days Later (2002), die ondertussen al een sequel heeft met 28 Weeks Later…(2007), en het commerciële box-office succes The Beach (2000) met Leonardo Di Caprio. Helaas is die laatste film ook een van zijn minst interessante films. Boyle regisseerde ook Millions (2004), maar die film kan ik dus nergens vinden en weet er eigenlijk bitter weinig van. Nu komt hij met een nieuwe science-fiction prent voor de dag, Sunshine (2007) met Rose Byrne en Cillian Murphy in de hoofdrollen. Hier heb je trouwens de blog over de film.

Korte inhoud: Over vijftig jaar sterft de zon af en daarmee de hele mensheid op Aarde. Onze laatste hoop rust op het ruimteschip Icarus II, dat de opdracht heeft gekregen een explosie in de zon te veroorzaken, wat hem nieuw leven inblaast. De eerste Icarus-missie is misgelopen omdat het schip spoorloos verdween en ook Icarus II verliest contact met de Aarde. Langzamerhand blijkt er meer aan de hand te zijn met hun missie en moet iedereen moeite doen niet krankzinnig te worden.

Sunshine trailer

Ik ben niet echt onder de indruk van de teaser en de korte inhoud spreek me niet echt aan. De premisse is in ieder geval al even belachelijk als die van The Core (2003) waarin de aardkern plots was gestopt met draaien en een kleine ploeg in de grond werd gestuurd om die lava opnieuw in beweging te brengen. Als je niet moet schaterlachen heb je de neiging om op de fast-forward knop te duwen. Boyle is wel een talentvolle regisseur, maar hier zijn mijn verwachtingen zeer laag. Ik kan maar aangenaam verrast zijn. Sunshine komt bij ons in de zalen vanaf 11 april 2007.

3 Comments

 1. johan

  Het verhaaltje is inderdaad belachelijk. Lijkt een beetje op een kruising tussen The Core en Event Horizon (en Solaris).

  Reply
 2. Dimi

  Ik had er ook wel meer van verwacht…

  Reply
 3. rikidevil

  nen kei goeie film. echt!!
  vol spanning, een goei einde en ook veelbetekenend

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *