The Departed trilogie voor Martin Scorsese?

Dit lijkt te mooi om waar te zijn, maar volgens MovieHole zou Martin Scorsese interesse hebben in een The Departed (2006) trilogie met Robert De Niro, gezien de succesvolle prent een nogal “Shakespeariaans einde” – maar dan dramatisch wel in mineur.

De film wordt beschouwd als één van de betere misdaadfilms uit 2006, en had zowel bijval bij critici als het grote publiek. Hoe dan ook blijft het originele Infernal Affairs (2002) (Mou Gaan Dou) zowel een betere film op gebied van intrige en spanning, maar zelfs ook op vlak van karakterontwikkeling. De Amerikaanse versie zoekt het in de extremen, terwijl het origineel veel meer ambigu is, wat het verhaal beter ten goede komt. Het eerste uur van The Departed was bijna feilloos, maar 2 uur die volgen hebben eigenlijk weinig om het lijf. Maar goed, Scorsese schudt toch een aantal briljante vondsten uit zijn mouw en ik heb toch van dit eerste uur met volle teugen genoten en moest er vervolgfilms komen met het legendarische duo De Niro/Scorsese, ben ik voorstander.

Het zou trouwens ook een nieuwigheid zijn voor Scorsese om sequels te maken. Persoonlijk heb ik in de meeste gevallen nog liever een sequel dan een remake. Helaas zullen deze twee films waarschijnlijk ook remakes worden, gezien de Aziatische versie ook twee vervolgfilms had: Infernal Affairs II (2003) (wat eigenlijk een prequel is van de eerste film) en Infernal Affairs III (2003). Dit stond er te lezen in het artikel:

Infernal Affairs, the film that the Golden Globe Award Winning film was based on, spawned two sequels, so it’s not at all surprising to hear that Scorsese is considering following up his version. And after the mint the first film has made at the box office, Warner Bros won’t be flipping the thumbs upside down to the idea either. Any sequel would wanna be damn good though… they’ve a lot to live up to; and Scorsese’s definitely a man who puts dignity right up there with Guinness beer. Did you know that De Niro was actually offered the role that Martin Sheen ended up playing in the film? True. Bob couldn’t do it because of his commitments to The Good Shepherd (2006).


The Departed (2006) Infernal Affairs (2002) Infernal Affairs II (2003) Infernal Affairs III (2003)

Binnenkort zijn de Oscar-uitreikingen (23 februari 2007) en ik denk dat Martin Scorsese deze keer een Oscar in de wacht zal slepen, naar goede gewoonte voor een film die NIET zijn beste is. Maar na al die Oscarnominaties gun ik hem het beeldje. Wat betreft de kwaliteit van de vervolgfilms, wel, de tweede Infernal Affairs is best te doen. Het derde deel moet ik nog zien. Maar niets staat nog op papier, maar alle “grote regisseurs” tegenwoordig zijn bezig met trilogieën, dus zal Scorsese er toch vroeg of laat ook moeten aan beginnen – en waarom niet met The Departed.

Update 30/01/2007: Verrassend nieuws. Naar het schijnt zou The Departed 2 niet gebaseerd worden op Infernal Affairs. Althans dat is wat de mensen van MovieHole te vertellen hebben. Ik vind dat eigenlijk goed nieuws want heb ondertussen de originele versies gezien en bijgevolg weet ik al hoe het verhaal zich ontrolt. Er zijn genoeg scenaristen in Hollywood. Zet er wat mij betreft een stuk of 10 aan het werk rond het Departed thema.

The Hollywood Reporter confirmed the claims today, saying that screenwriter William Monahan is working on a follow-up that would bring back the temperamental foul-mouthed cop played by Mark Wahlberg, who received an Oscar nomination for the role, and introduce a new character to be played by none other than Robert De Niro (who was actually up for the role that Martin Sheen ended up playing in the first film). As the trade states, the sequel probably won’t have anything to do with the original HK films on which “The Departed” is based, “Infernal Affairs”, because it’ll be an original story.

Update 03/04/2007: Het wordt al een reünie om van te snoepen. Als we de geruchten mogen geloven gaat Al Pacino een hoofdrol spelen in de sequel op The Departed en daarmee zal hij voor het eerst sinds Heat samen met Robert DeNiro in een film te zien zijn. De sequel centreert zich voornamelijk rond het grofgebekte politie karakter van Mark Wahlberg. In de sequel gaat Wahlberg undercover om de corrupte politicus gespeeld door Robert De Niro ten val te brengen. Pacino zal vermoedelijk Wahlbergs baas spelen, die na vele dienstjaren ook geen brandschone reputatie meer heeft.

Ook is bekend geworden dat Alec Baldwin opnieuw in de sequel te zien zal zijn en aangezien de productie blijkbaar zo voortvarend van start gaat, lijkt het er op dat The Departed 2 waarschijnlijk Martin Scorsese’s volgende film zal worden.

***Related Posts***
16/01/2007: Golden Globe voor Martin Scorse voor The Departed
30/08/2006: The Departed posters
01/08/2006: The Departed trailer

5 Comments

 1. Miiki

  was toch naar het einde toe verschillend van het origineel. Ik ben benieuwd, indien Scorsese het zou overwegen, hoe trouw hij blijft aan de originele films. Ik moet ook nog Infernal 3 zien, maar deel 2 vond ik zelfs al beter dan de eerste.

  Reply
 2. dave

  peins dat het divX zal worden. Ze hebben ’em toch niet in de videotheek. dejuuuuh !

  Reply
 3. bojoo_24

  infernal affairs 3 is niet zo goed als de vorige twee delen. Nogal verwarrend. Er wordt veel gespeeld met de chronologie van de gebeurtenissen (veel flashbacks en waanbeelden). Niet altijd gemakkelijk om te volgen. Toch vormen de 3 delen een sterk geheel. Ik betwijfel dan ook sterk of de remake dit kan overtreffen, ook al is deze van Martin Scorsese.

  Reply
 4. Ace

  Goede oude Martin Scorsese kan er natuurlijk wat van, maar een remake maken is toch altijd gevaarlijk. Ik vond the departed in ieder geval goed en ben benieuwd naar het vervolg.

  Reply
 5. Komeet Q

  Toch wel vreemd dat Pacino niet alleen in de sequel van ocean’s komt, maar tevens ook in de departed sequel. Ik dacht dat Pacino geen sequels deed… Toch wel leuk om een charismatische acteur als hem aan het werk te zien. Jack Nicholson moest vervangen worden door een icoon.

  De 2de sequel misschien met Robert De Niro???

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *