Severance, van Christopher Smith

Deze film heeft blijkbaar moeite om tot bij ons te geraken, en heeft tot op de dag van vandaag nog steeds geen releasedatum voor België. Maar dit belet mij niet om deze film toch even in de aandacht te brengen, hoewel ik denk dat de promotiecampagne van de film veel beter is dan de film in kwestie. Hoewel ik me toch kostelijk heb geamuseerd bij het zien van de trailer.

severance_2007_poster.jpg

Deze Severance (2006) is een Britse horror-komedie in de stijl van Shaun of the Dead (2004), met een knipoog naar films zoals Hostel (2005) en Saw (2004). Een bijzonder moeilijk genre, want de “echte” horrorfans willen de bloedspatten en het geschreeuw zo rauw mogelijk zonder grapjes tussenin, en de mensen die een komedie willen zien hebben liever geen al te gortige scènes. Toch is er een publiek voor deze delicate cocktail, en ik denk dat ik er ook wel voor te vinden ben.

Korte inhoud: Wanneer een internationaal vuurwapenconcern hun Europese verkoopafdeling beloond met een team-building weekend in de bergen in Oost-Europa, lijkt het een plezierige reis te worden. Eenmaal op de bestemming aangekomen blijken de zaken anders te lopen. Er ontstaan eerst problemen binnen de groep, maar de echte problemen beginnen pas als de groep moet vechten om te overleven. De tegenstanders bestaan uit een stel gestoorde moordenaars die op hun levens uit zijn.

De reden waarom ik bedenkingen heb heeft alles te maken met de vorige prent van regisseur Christopher Smith, die één van de slechtste horrorfilms was uit 2004, Creep (2004) met Franka Potente. Maar goed, ik geef hem het voordeel van de twijfel en hoop nog steeds op een bioscoop-release voor deze home-made-amateur-horror-spoof met Toby Stephens, Claudie Blakley, Andy Nyman en Tim McInnerny in de hoofdrollen.

1 Comment

  1. Miiki

    dit is mijn soort filmpje. wel jammer dat de trailer niet zo’n goeie kwaliteit is.
    ik dacht trouwens dat de film al te verkrijgen is op dvd. tenminste dat staat er toch op hun officiële site.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *