Jamie Foxx als Harvey TwoFace Dent?

Een van de beste comic-book verfilmingen is en blijft Batman Begins (2005), de Christopher Nolan versie van de vleermuis avenger. De film heeft niks te maken met de vorige Batman films, zeker niet met die Joel Schumacher troep. En ik sta nu al te springen om de sequel, The Dark Knight (2008), te zien.

In de nieuwe Batman krijgt onze anti-held het aan de stok met The Joker, gespeeld door niemand minder dan Oscarnominee Heath Ledger. Maar zal eveneens geconfronteerd worden met Harvey “TwoFace” Dent. En voor dit laatste personage circuleren nieuwe casting geruchten. In de versie van Tim Burton went het personage gespeeld door Billy Dee Williams, in de Schumacher versie door Tommy Lee Jones. In de Nolan film zou de rol wel eens vertolkt kunnen worden door Oscarwinnaar Jamie Foxx.

Het personage van Dent werd na een ongeluk met brandend zuur hevig toegetakeld: één gezichtshelft werd zwaar verminkt. Daarom noemt Dent zichzelf Two-Face. Hij wordt ook geobsedeerd door het nummer 2, verwijzend naar zijn twee verschillende gezichtshelften en zijn goede en slechte kant. Een beetje te vergelijken met Dr.Jekyll and Mr.Hyde. Of het personage in The Black Knight de geslepen een officier van justitie Harvey Dent zal spelen of zijn alter-ego, het excentrieke personage van TwoFace, is nog niet bekend, maar ik ben helemaal te vinden voor deze casting, hoewel Edward Norton of Ryan Phillippe een goede keuze geweest. Het blijft echter een complex personage dat zowel geloofwaardig moet zijn als advocaat, als een losgeslagen gek – zonder te vervallen in een smakeloze over-the-top-cartoon-vertolking zoals dat het geval was in de Schumacher films.

Foxx kan zowel het serieuse aspect aan, als de wacko-stuff. Voor de mensen die de serieu “In Living Color” (1990) kennen zullen wel weten wat ik hiermee bedoel. Any objections?

Update 07/02/2007: Volgens de Latino Review zou niet Foxx, maar wel Aaron Eckhart (Thank You For Smoking) de rol vertolken van Harvey Two-Face Dent. Veel mensen kunnen de acteur niet uitstaan, ik vind hem een zeer talentvol acteur en een stevige keuze voor de rol in kwestie.

***Related Posts***
01/08/2008: The Dark Knight filmbespreking
23/01/2008: Heath Ledger dood
17/12/2007: 5 minuten The Dark Knight op You Tube
12/12/2007: Eerste teaser poster The Dark Knight
13/11/2007: The Dark Knight teaser
04/04/2007: Sarah Michelle Gellar als Harley Quinn
26/01/2007: De rol van Rachel Dawes is niet meer voor Katie Holmes
01/08/2006: The Dark Knight casting nieuws
21/07/2006: Heath Ledger getipt voor de rol van The Joker
08/07/2006: Batman vs Superman opnieuw op tafel
08/01/2006: Batman rivaal Harvey “Two-Face” Dent
29/10/2005: Michael Keaton of Sean Penn als The Joker ?
22/06/2005: Geen Batman vervolg voor Katie Holmes
17/06/2005: Batman Begins filmbespreking

2 Comments

 1. Tuingenieter

  Een bezoek aan je blog viel bij mij onmiddellijk in goede aarde, omdat je site zoals steeds boeiend en overzichtelijk is. Ik wens je nog een prettige weekend.

  Reply
 2. johan

  Norton zou wel een beetje laffe keuze zijn aangezien ik hem al in 3 soortgelijke rollen ken. Dat neemt niet weg dat hij een geweldig acteur is hoor. Hopelijk wordt Dent in de film goed neergezet en ziet hij ze voor de aanslag al regelmatig vliegen en zal de aanslag de druppel zijn.

  Maar de beste batman interpretatie is nog altijd Dead End! Zie onderstaande link…
  http://www.theforce.net/fanfilms/nonsw/batman_deadend/index.asp

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *