Night at the Museum blijft aan de top

Voor de derde week staat Night at the Museum (2006) op de eerste plaats in de Amerikaanse box-office top tien. Zoals ik al herhaaldelijk heb vermeld, is het succes van barslechte horror en zeemzoete familiefilms onovertroffen. En dat blijkt opnieuw met deze familiekomedie waarin Ben Stiller de show steelt, samen met de bloedmooie Carla Gugino en de talentvolle Robin Williams.

Night at the Museum poster

Met een recette van 164 miljoen dollar staat hij nog steeds boven die andere familiefilm met Will Smith, The Pursuit of Happyness (2006).

Korte inhoud: Larry Daley (Stiller) gelooft, ondanks zijn tot op heden ongelukkige leven, dat er iets groots voor hem staat te gebeuren. Dat blijkt wel als hij aangenomen wordt als nachtwaker bij het Museum of Natural History. Tijdens zijn diensten beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Gladiatoren en cowboys voeren een nachtelijke strijd terwijl een Neanderthaler zijn eigen display verbrandt, en de T-rex iedereen laat zien waarom hij het meest gevreesde roofdier is uit de geschiedenis. In al deze chaos kan Larry zich maar tot één persoon richten. Een wassenbeeld van president Teddy Roosevelt (Williams) dat hem moet helpen deze chaos te stoppen en zo het museum te redden… Hier vinden jullie de trailer.

Nochtans heeft deze prent heel wat obstakels gehad. Het grootste obstakel was uiteraard het NJET van de directie van het Museum of Natural History om een filmploeg toe te laten in de galerijen. Ze mochten enkel de trappen gebruiken, en de rest werd nauwkeurig nagebouwd in gigantische studio’s. Ook regisseur Stephen Sommers (The Mummy, Van Helsing) stapte op na creatieve meningsverschillen, en werd vervangen door Shawn Levy (The Pink Panther). En ook een van de meest talentvolle componisten van het moment, John Ottman, stapte op en werd vervangen door Alan Silvestri. Maar met een budget van 120 miljoen dollar zijn er uiteindelijk niet veel kopzorgen.

Bij het zien van de trailer en de resultaten aan de box-office is het zonneklaar dat deze film de ultieme crowd pleaser is: humor, speciale effecten, ster-acteurs en tussendoor nog wat historische figuren en een T-Rex. Dus als je een pre-historische mens wil zien die een brandblusapparaat leegspuit in het gezicht van Ben Stiller, dan is dit jullie enige kans. Voor de rest is deze film vooral bestemd voor pubers, want naast al die goofy speciale effecten en de schaamteloze slapstick humor van talentvolle acteurs ben je waarschijnlijk nog beter af met de no-brainer maar hilarische Code Name: The Cleaner (2007) (zie trailer). Night at the Museum komt bij ons uit op 14 februari 2007.

5 Comments

 1. Sven

  Aardig familiefilmpje. Robin Williams maakt blijkbaar de ene kaskraker na de andere. Onlangs nog Happy Feet gezien. Deze film lijkt me erg leuk. Ik had de trailer al eens in de bioscoop gezien en Owen Wilson en Ben Stiller blijven altijd wel goed – ook al is de humor echt voor kinderen. Maar dat zijn animatiefilms ook en ik ben er nog steeds dol op.

  Reply
 2. M.Braam

  Net een stukje gezien op RTL4 zag er zeker wel gaaf en vooral erg mooi uit….

  En veel bekende acteurs pfff echt mooi 🙂

  Reply
 3. bert

  gaaaf film en echt een aarader voor iederre

  Reply
 4. supporter

  Geweldige film. Niet de grappigste, maar een leuke familiefilm 🙂

  Reply
 5. ruben

  heb hem gezien en is een prachtige film met leuke special efects

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.