Blondie biopic met Kirsten Dunst

Ik ben zelf geen grote fan van Kirsten Dunst, maar zij zou de hoofdrol vertolken in de biopic over Deborah Harry, de zangeres van de muziekgroep Blondie. Dit heeft de actrice zich laten weten in een interview met een Nieuw-Zeelandse krant. Volgens haar zal de film op een zeer “losse” manier het leven van Harry behandelen. En aangezien Michael Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) wordt genoemd als regisseur lijkt mij dat toch de moeite om even te vermelden.

Volgens Wiki is de groep Blondie ontstaan in 1974 in New York, waar de groep zijn invloeden in de beroemde punkrockclub CBGBs opdoet. Blondie zou genoemd zijn naar het hondje Blondi van Adolf Hitler, om toch wel het baldadige karakter van de groep de onderstrepen. Het eerste album, getiteld Blondie, speelt sterk in op het punk-ethos. De muziek doet denken aan meidengroepen uit de jaren zestig, een soort vrouwelijke versie van de Ramones. Blondie maakt zes albums tussen 1976 en 1982, waarvan Parallel Lines door velen als het hoogtepunt wordt gezien. Ook maakt Blondie het eerste blanke rapnummer dat een grote hit wordt, Rapture. Nu nog worden ze zeer gewaardeerd door hun zwarte collega’s, en menig artiest heeft Rapture gecoverd. De groep valt in de loop van de jaren tachtig uiteen, met bittere rechtszaken over royalty’s als gevolg

Deborah zelf heeft ook een kleine acteurcarrière gehad met rolletjes in Videodrome (1983) van David Cronenberg en Hairspray (1988) van John Waters. Het zal je wellicht ook wel zijn opgevallen dat Blondie ook een grote inspiratiebron was voor Madonna, Marilyn Manson en Gwen Stefani.

Ik ken weinig biopics van zangers die uiteindelijk sterke films hebben opgeleverd, buiten misschien The Doors (1991) van Oliver Stone, en dan nog was het geen memorabele prent. Het wordt wel een “losse” of vrije interpretatie, maar hoe los kan je zijn wanneer je een biopic maakt? Dat is vragen om kritiek van de fans, en dat is nu net de doelgroep van de film. We zullen zien wat ze ervan bakken…ook al staat de casting van Kirsten Dunst mij al niet aan. Op foto lijkt ze de perfecte keuze, maar wacht tot ze begint te spreken. Aaarghhh!

***Related Posts***
19/01/2007: Kurt Cobain biopic met Ewan McGregor
08/12/2006: Biopic van James Brown door Spike Lee
25/04/2006: INXS biopic met Johnny Depp

2 Comments

 1. Tina

  heeft u de video clip van blondie-Call me ook?
  zo ja,dan hoor ik het graag!
  alvast bedankt.

  Reply
 2. HP

  Er is nooit een echte videoclip van Caal me gemaakt.
  Maar op YouTube en http://blondie-debbie-harry.hyves.nl/# staan tal van Blondie Clips op.
  Waarschijnlijk doen ze deze zomer europa aan. Er zijn inmiddels twee concerten in de UK bevestigd en er gaan geruchten dat ze op Bospop komen en in Paradiso.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *