Factory Girl poster-wedstrijd

Als jullie eens creatief bezig willen zijn met filmposters, dan is dat nu het moment met Factory Girl (2006) van George Hickenlooper. De The Weinstein Company kwam op het idee om het publiek het ontwerp te laten maken van hun one-sheet poster. De uitverkorenen van de wedstrijd maken kans dat hun concept gebruikt wordt voor de promotie van de film bij hun bioscoop-complex in de buurt en de creatie zou ook verschijnen op de officiële website van de film. Dus allen achter jullie photoshop, en laat zien dat je het beter kunt.

Factory Girl Factory Girl wedstrijd

Uiteraard is dit een pure promotiestunt, zoals dit al eerder gebeurde voor de posters van Silent Hill (2006) en Resident Evil (2002). De dag na de wedstrijd doet de studio dan toch wel zijn goesting en bij mijn weten is nog geen enkele posterwedstrijd beëindigd met een exemplaar van een fan als promotie one-sheet. Het is trouwens een beetje een aanfluiting voor de creatiebureau’s die toch wel talent hebben voor het ontwikkelen van die posters. De wedstrijd geeft de indruk dat iedereen dat wel aankan, een beetje zoals die wedstrijden waar je uw eigen tv-spot of kortfilm moet draaien. Bullshit natuurlijk, er blijft een groot verschil tussen artistieke creaties maken en “creatief bezig zijn”. Maar laat mijn woorden vooral jullie creativiteit niet belemmeren.

Korte inhoud: In Factory Girl bevinden we ons in New York in het jaar 1965. Edie Sedgwick (Sienna Miller) heeft alles wat ze maar wil. Ze is rijk, ambitieus en prachtig. Wanneer Edie echter kunstenaar Andy Warhol (Guy Pearce) ontmoet in zijn befaamde club ‘The Loft’, verandert haar leven volledig. Vanaf dat moment is ze altijd aan zijn zijde en volgt hem in alles wat hij doet of van haar vraagt. Warhol beantwoordt haar liefde echter nauwelijks en drijft haar in de armen van de agressieve muzikant Danny Quinn.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar dit fascinerende verhaal van het liefje van Warhol in het pop Amerika uit de jaren 60. De casting zit wel goed en de trailer op de muziek van David Bowie zal uiteraard het doelpubliek nog eens extra aanspreken. Toch betwijfel ik dat dit een goeie film zal worden. Eigenlijk had Katie Holmes in aanmerking moeten komen voor de rol van Edie Sedgwick, maar Katie had er geen zin in. Officieel luidde het dat Katie het te druk had met de promotie van Batman Begins (2005), maar dat is dus de reinste onzin. Katie had geen andere projecten in 2006, in tegenstelling tot de Batman himself Christian Bale die maar liefst 3 hoofdrollen voor zijn rekening nam in 2006, en nog niet van de minste: The Prestige (2006), Harsh Times (2006) en Rescue Dawn (2006) van Werner Herzog. Katie had er gewoon geen zin in, en dat is uiteraard geen ideale promotie voor de film. Er is op dit moment nog geen releasedatum bekend voor België.

***Realted Posts***
01/11/2008: Sienna Miller in de handen van Damien Hirst voor ‘See the Light’ van The Hours
21/06/2008: Sienna Miller als Maid Marion in Nottingham
16/02/2008: Sienna Miller als The Baroness in G.I. Joe film
09/10/2007: Sienna Miller en Karolina Kurkova in G.I. Joe film

5 Comments

 1. Agnus

  Er bestaat heel wat controversie rond deze film. Naar het schijnt wil Bob Dylan niet dat de film wordt uitgebracht omdat er volgens hem in de film gesuggereerd wordt dat hij wel eens de oorzaak zou kunnen zijn van de zelfmoord van Sedgwick. De trailer spreekt me hoe dan ook wel aan.

  Reply
 2. dave

  Waar heeft ie dan wel die film gezien? Want ik zie dat dit artikel van 15 december is, en Factory Girl kwam maar pas op 29 december 2006 uit in de States…

  Moet de film nog zien, maar zo op het eerste gezicht vind ik het nu al gezever van onzen Dillen om de film te willen boycotten. Zoiets werkt altijd averechts en is compleet zinloos.

  Reply
 3. Mike's Webs

  Andy Warhol blijft een figuur die filmmakers inspireert. David Bowie speelde hem echt heel goed in de film Basquiat, maar hij is al vaker door goede acteurs gespeeld. Ben dan ook benieuwd naar de intepretatie van Guy Pearce. En dat Katie er geen zin in had: ik denk dat haar mannetje Tom het wellicht een controversieel onderwerp vond… bovendien had ze in 2006 haar handen vol aan Cruise, dus misschien dat ze er daarom geen tijd voor had.

  Reply
 4. dave

  maar dan moet ze niet gaan vertellen dat het is omwille van de promotie van Batman Begins. Trouwens denk ik niet dat Tom Cruise daar iets voor tussen zit, want hij was volop bezig met MI3 en zijn eigen promotietoer. Enfin, I don’t care about Katie Holmes – zolang ze maar niet in Batman 2 opduikt.
  😮

  Reply
 5. Stefanii

  Ik heb de film inmiddels gezien,,en hijs heel vet! Andy is heel goed gespeeld door die acteur (ik ken um niet mar hij doet t erg goed..heel gay) en ik vind ook Sienna Miller heel goed! Issi eigeljk ooit uitgeweest in Nederland, in de bioscopen? In iedergeval..hijs echt een aanrader zeker als je je interreseert voor kunst.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *