Indiana Jones 4 gaat dit jaar in productie

Deze keer lijkt het menens te zijn – hoewel je met die mannen nooit echt zeker kan zijn. In mei van dit jaar zou de nieuwste Indiana Jones-film dan toch eindelijk in productie gaan. Regisseur Steven Spielberg heeft zelfs zijn plannen voor een bioic over Abraham Lincoln uitgesteld om het vierde deel van de avonturenreeks te kunnen maken. Het scenario van het nog ongetitelde Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008) is geschreven door David Koepp. De bioscooprelease staat gepland voor mei 2008. The Hollywood Reporter had zelfs een quote van Spielberg:

George Lucas, Harrison Ford and I are all very excited. We feel that the script was well worth the wait. We hope it delivers everything you’d expect from our history with Indiana Jones.”

Er zijn echter weinig details bekend over het definitieve verhaal, behalve dat de 64-jarige leeftijd van Ford zal worden erkend. Ook zal het personage van Indiana’s vader terugkeren. Sean Connery speelde deze rol in Indiana Jones and the Last Crusade (1989), maar of hij opnieuw kan worden gestrikt is nog onbekend. Als het script goed genoeg is weet ik dat Sean Connery deze kans om opnieuw met Spielberg te werken niet aan zijn neus laat voorbijgaan. Ik hoop echt dat het er uiteindelijk van komt, want ik heb al verschillende keren gesproken van een “groen licht” die uiteindelijk toch oranje bleek te zijn. Zal er dan toch schot in de zaak komen …?

John Williams zal de muziek verzorgen en Janusz Kaminski (Munich, Minority Report) neemt plaats achter de camera. Frank Marshall zal de producent worden, samen met Lucas en Kathy Kennedy als executive producers. Het zijn allemaal bekende gezichten die elkaar terugvinden op deze Indy film. “Working with Steven, Frank, Kathy and the ‘Indy’ crew is like working with family,” zei Lucas. “These films are such great fun to make. I’m looking forward to reuniting with the team and starting this new journey.” Ook Harrison Ford is blij met de nieuwe ontwikkeling: “I’m delighted to be back in business with my old friends,” zegt Harrison, “I don’t know if the pants still fit, but I know the hat will.”

Raiders of the Lost Ark de eerste film uit de reeks, werd uitgebracht in 1981, gevolgd door Indiana Jones and the Temple of Doom in 1984 en Last Crusade in 1989. De drie films samen hebben ondertussen zo’n 14 Academy Award nominaties op zak, 7 Oscars en bracht bijna 1,2 miljard dollar op wereldwijd. Deel 4 wordt misschien niet zo GROOTS als Star Wars, maar het zal niet veel schelen.

***Related Posts***
05/10/2008: Indiana Jones 5 met Harrison Ford
14/02/2008: Indiana Jones 4 trailer !
26/06/2007: Eerste foto van Harrison Ford als Indiana Jones
09/03/2007: Shia LaBeouf wordt zoon van Indiana Jones
09/11/2006: George Lucas hield Indy 4 tegen
23/08/2006: George Lucas over Indy 4 en Red Tails
07/06/2006: Virginia Madsen misschien Mrs. Indiana Jones en Natalie Portman zijn dochter
05/04/2006: Indiana Jones in Australië
08/03/2006: Spielberg trekt zich terug in 2006
26/01/2006: Voorlopig geen Jurassic Park IV in zicht
05/10/2005: Lara Dutta én Sean Connery in Indiana Jones 4
31/05/2005: Indiana Jones 4 script wacht op goedkeuring
29/04/2005: Geruchten over Scarlett Johansson in Indiana Jones 4
05/12/2004: Pre-productie Indiana Jones 4 goed op dreef

3 Comments

 1. joost

  Tja, met Stieven Spielberg aan het roer zal het wel weer een hit worden. Maar ik stel me toch veel vragen bij al die sequels. Lijkt wel of er niets anders meer wordt gemaakt.

  Connery en Ford, twee ouw mannen. Ik ben benieuwd wie ze zullen casten als eyecandy. Is er trouwens nog geen script gelekt…?

  Reply
 2. Mike's Webs

  Ben benieuwd hoe Indy 4 eruit gaat zien. Van alle recycle-films (Rocky VI, Rambo V, another Die Hard (?), vind ik deze het meest interessant. NIet alleen is Ford heel wat jaartjes ouder, dat geldt natuurlijk ook voor Spielberg en de rest van ’t team. SEan Connery als de vader zou fantastisch zijn, maar je weet maar nooit. Totdat de eerste meters film zijn gedraaid is het toch nog afwachten lijkt me.

  Reply
 3. Isabel

  Hopelijk wordt het de moeite want als kind had ik alle boeken! Een fan dus 😉 Maak er een boeiende filmweek van!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *