Dead Rising wordt verfilmd

Een nieuwe poging om het niveau van de game-verfilmingen omhoog te halen is in aantocht. En dan nog wel een spel dat ik niet ken (voor zover ik weet enkel op Xbox 360), Dead Rising, die er op het eerste gezicht wel behoorlijk fun uitziet. Niets wereldschokkend, iets met zombies en 5 helden die er zich waarschijnlijk door moeten wurmen. Wanneer ik de site even had bezocht had ik zo’n gevoel dat dit wel eens zou kunnen geïnspireerd zijn op Romero’s Dawn of the Dead (1978), die onlangs ook nog een remake kreeg. Dus ja, meer zombies, meer bloed, meer lijken die in gesloten warenhuizen rondlopen! Waarom nog boeken lezen met het oog op verfilmingen?

Als jullie de sfeer van de game even willen opsnuiven is hier een 3-minuten lange trailer waarin we een gek zien die zich een weg baant door massa’s zombies, gewapend met samurai zwaard, kettingzaag, andere zombie’s, hakbijlen, tv-toestellen, winkelkarretjes … en zelfs een jedi-lichtzwaard! Wat kan er nu leuker zijn dan dat? Of de game ook nog een verhaal heeft die enigszins steek houdt, is me niet helemaal duidelijk.

Alles draait rond het personage van Frank West – een fotojournalist – die naar het kleine stadje Willamette in Colorado wordt gestuurd om er op onderzoek te gaan. Het stadje staan onder quarantaine door de National Guard. Met een helikopter geraakt Frank op het dak van een warenhuis waar hij de riot in beeld kan brengen. Maar al spoedig wordt duidelijk dat het niet om een gewone riot gaat. En de rest kunnen jullie wel voorspellen.

Dead Rising gamesite

Oh ja, alle ingrediënten van de klassieke zombie-horror zijn aanwezig, maar ook niets nieuws. Het is te zeggen dat deze film niet veel zal verschillen van een de Day of the Dead films. Resident Evil had nog de verdienste van een leuke ondergrondse locatie. Was ik regisseur van deze film zou ik meteen kiezen voor Bruce Campbell voor de rol van Frank West. Succes verzekerd! Zijn er mensen onder jullie die het spel kennen?

7 Comments

 1. Men@ce

  Als fan van het zombie-genre kijk ik er naar uit, en wil ik het spel ook wel eens proberen. Ziet er vettig uit. Hopelijk is het niet precies hetzelfde als Dawn of the Dead.

  Reply
 2. Gilles

  niet weer een zombie film ! En dan nog van een game zonder “echt” verhaal.

  De enige manier dat dit kan werken is ‘over the top’ zoals Shaun of the dead.

  Reply
 3. Alx

  Ik zou iedereen die het zombie-genre een warm hart toedraagt aanraden om Dead Rising te spelen, dit was een van de toppers uit 2006, moge het verfilmt worden verwacht ik helaas een redelijk low budget product met B of C acteurs…

  Reply
 4. wackotaku

  verwachtingen zéééér laag leggen

  Reply
 5. Dave

  beste BeatMaster B, Tim of Puppet, ik heb het vermoeden bij het zien van het IP-adres en de schrijfwijze van de berichtjes, dat jullie eigenlijk één en dezelfde persoon bent die toevallig Dead Rising speelt en niet tevreden is met mensen die bedenkingen hebben bij deze verfilming. Dan is dat heel jammer, maar als je niet in staat bent om mijn bericht nog maar te vatten en hier maar even verwijten komen rondslingeren dan vlieg je eraf. Als ik alle idiote commentaren laat staan, dan haken de slimme commentaren op lange termijn af. Het is een kwestie van prioriteiten maken. Je mag hoe dan ook nog eens duidelijk verwoorden waarom jij denkt dat Dead Rising een goede verfilming zou kunnen zijn. Ik heb niets tegen kritiek, maar dan moet deze wel ergens op slaan.
  Trouwens, ik heb nooit aangegeven in mijn post dat ik het spel heb gespeeld. Ik heb een 3 minuten lang fragment gezien van het spel en er wat opzoekingzwerk bij verricht. Ik geef daarbij GEEN kritiek op het spel, integendeel (1) ik zeg dat het niet leuker kan zijn (2) en ik wijdt er zelfs nog een post aan om de film in de aandacht te brengen. Je zou als fan van het spel blij moeten zijn dat er aandacht aan gewijd wordt. Leer dus eerst de intentie van een bericht te vatten of ga op een ander uw fanboy commentaren kwijt.

  Reply
 6. Tim

  Ok sorry. Misschien was mijn post iets te “fanboy achtig” maar zo bedoelde ik het niet.

  Ik vond gewoon dat je het spel afkraakte als een compleet aftreksel van Day of the Dead of Dawn of the Dead.

  Het enige wat hetzelfde is als Dawn of the Dead is dat het zombies in een winkelcentrum zijn.

  Voor de rest heeft het spel een goed verhaal, en raad ik je eerst maar is aan om het te spelen voordat je het afschrijft als een rip off.

  Reply
 7. Manganick

  vind het een bangelijk spel heb het zelf, een must have voor elke zombiefan maar ik vrees ook dat de film weer zal floppen, resident evil en silent hill waren goede films (net zoals de games haha) maar ik verwacht eerder een bmovie in de stijl van house of the dead

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *