Children en Parents uit IJsland

Laten we het nieuwe jaar inluiden met een veelbelovende prent uit IJsland, Children (2006) (Börn) van Ragnar Bragason, een film over “echte mensen”. De film kreeg 8 Edda nominaties. Edda wat? Wel ja, het zijn geen Oscar-nominaties maar in IJsland zijn het toch erkenningen die veel betekenen. De film kreeg uiteindelijk één award en werd een beetje overmeesterd door Jar City (2006) (Mýrin) van de talentvolle Baltasar Kormákur. Hoe dan ook, de trailer spreekt me aan en ik was ik meteen verkocht en wacht ongeduldig op zijn release in de Actor’s Studio of den Arenberg hier in Brussel.

Children poster Parents poster

Children is het eerste deel van double-feature rond het thema van ‘kinderen en ouders’. De tweede poster die jullie hierboven aantreffen is dus afkomstig van de tweede film, Parents (Foreldrar), waarvan nog geen trailer beschikbaar is, maar wel de officiële site.

Korte inhoud: Karitas (Nína Dögg Filippusdóttir) is een alleenstaande moeder die heel wat bergen moet verzetten om de eindjes bij elkaar te knopen. Terwijl ze een verliezende strijd voert tegen haar ex-man voor het hoederecht van hun 3 dochters, verliest ze eveneens haar twaalfjarige zoon Gudmund (Andri Snær Helgason) uit het oog, die op school op een brutale manier wordt gepest. De enige vriend van Gudmund is Marinó ( Ólafur Darri Ólafsson), een schizofrene 40’er die met zijn moeder in hetzelfde appartementsblok woont. En wanneer Marinó beseft dat zijn moeder een geheime relatie heeft, begint zijn wereld in elkaar te storten en verliest hij zijn grip op realiteit.

Children trailer

Hierboven vinden jullie de trailer van Children, van zodra de trailer van Parents uit is ga ik deze ook op de FilmBlog posten. Vergeet niet om een commentaartje te laten wat jullie van de trailer vinden.

1 Comment

  1. Coppens Britt

    hallo

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *