The Pursuit of Happyness met Will Smith

De nieuwe film van Will Smith, The Pursuit of Happyness (2006) van de Italiaan Gabriele Muccino (L’Ultimo Bacio), doet het niet slecht in de States. Afgelopen weekend werd hij nog de best bezochte film in de Verenigde Staten en het ziet er naar uit dat de film ook tijdens de week veel bezoekers trekt.

Pursuit of Happyness

Deze pent, waarin de acteur samen met zijn 8-jarige zoontje Jaden Smith speelt, bracht in zijn openingsweekeinde ruim 26 miljoen euro op en zit ondertussen al aan 38 miljoen. Dit bewijst dat Will Smith nog steeds bankable is. Laat ik even een aantal films opsommen. Bij het opmaken van een lijst van zijn recente films zie je dat de openingsrecette telkens lager ligt, maar dat de opbrengsten steeds hoger worden en verwacht wordt dat deze Pursuit of Happyness de lat van 100 miljoen zal halen. Waarom altijd die box-office cijfers? Ja waarom! Wel het is vaak een graadmeter van wat het publiek wil zien en daar draait eigenlijk alles om in Hollywood. Of ze iets vertellen over de kwaliteit van de film is een geheel ander zaak.

Pursuit of Happyness
Openingsweekend:$26,541,709
Hitch
Openingsweekend: $43,142,214
Gross: $179,495,555
Shark Tale (stem)
Openingsweekend: $47,604,606
Gross: $160,861,908
I,Robot
Openingsweekend: $52,179,887
Gross: $144,801,023
Bad Boys II
Openingsweekend: $46,522.560
Gross: $138,608,444

Korte inhoud: Christopher Gardner (Will Smith) raakt op een gegeven moment zijn baan kwijt en belandt met zijn zoontje op straat, waardoor hij moet leven in en rondom het treinstation van San Francisco. Christopher blijft zoeken naar een baan totdat hij er eentje vindt bij een aandelenfirma. Maar het is nog niet zo gemakkelijk je leven te verdelen tussen het zwerversbestaan en het grote geld. Hier is de trailer.

Zit er een schrijffout in de titel? Ja, maar dit is ook de bedoeling. ‘Happiness’ komt in de film met een ‘y’ voor op een opschrift boven een schoolgebouw. Het antwoord daarop is dat het minder belangrijk is hoe het wordt geschreven, dan wel dat de kinderen in de school gelukkig zijn. Ondertussen is Will Smith genomineerd voor Beste Acteur in een Drama bij de Globes, dus de kans bestaat er in dat ook hij in het lijstje terecht komt van de Oscars, en tevens ook het ENIGE lijstje van belang voor de grote massa. De film komt bij ons uit op 7 februari 2007.

5 Comments

 1. Tilly

  Fijne feestdagen een heel voorspoedig en gezond 2007…….. muzikale groeten *** Bruno en Tilly van Muziekparadijs

  Reply
 2. NIRVANA

  Leuk blogje hier!
  Kijk ook een keer op: http://bloggers.nl/NirvanaEnMeer/

  **Nog prettige feestdagen en een Happy 2007!**

  Groetjes, Een Nirvana-fan X.

  Reply
 3. jan-jacob

  Ik wil deze film zeker zien, het verhaal ziet er erg goed uit en die trailer ook.

  Reply
 4. lord cms

  maar ’t is wel makkelijekr gezegd dan gedaan! psychologie? ikals psychopaat 😉

  o ja dat doet me eraan doenken: hoe versier je een kassierster die geen tijd heeft voor je gelul…lol
  😀

  i’ll keep it in mind! 😉

  mijn kerstkadootje is een verrassing, mijn kapot toetsenbord heb ik op het werk al lante vervngen …niet dat het veel helpt :s

  Reply
 5. Pliske

  Een hartverwarmende film!

  Kerstbloggroetjes,

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *