Zoek de quote op de Oscar-poster

Wel, dat de The Academy graag van zich laat horen via de media is duidelijk, uiteraard over de sterren, maar ook over de gift-bags, ook wel bekend als de swag bag. Volgens het magazine Monsters & Critics zou acteur Edward Norton een einde willen maken aan die luxe-geschenken die voor de genomineerde acteurs kunnen oplopen tot 35’000 dollar het pakket.

Oscar 2007 poster

Uiteraard wordt dit begeerlijke goedje gesponsord door belangrijke diamanten en kleding-merken die maar al te graag de sterren zien lopen met hun materiaal om het lijf. Dit is een vorm van promotie waarop geen belastingen worden betaald. En daar wringt ook wel het schoentje volgens de belastingsdiensten.

“Whether you’re popping the popcorn, sitting in the audience or starring on the big screen, you need to pay your taxes. There’s no red carpet loophole for the stars.”, aldus de Amerikaanse belastingsinspecteur Mark Everson.

Norton vindt tevens dat al dat geld beter aan andere doeleinden wordt geschonken dan aan acteurs die al die luxe-producten eigenlijk zelf kunnen bekostigen.

“Picking through $35,000 gift baskets is disgusting and shameful. My suggestion was to have the Academy commit to [charitable] contributions in the name of the winners.” Wie kan daar nu tegen zijn (buiten de acteurs die dit jaar kans maken op het beeldje)?

En op dit moment komt dan ook de promotie-poster uit voor de opkomende Oscars (25 februari 2007), beladen met quotes. Je moet de poster eens van dichtbij bekijken en je vind er heel wat knappe filmquotes tussen van films die Best Writing of Best Picture hebben behaald. Maar er zitten ook een aantal cheesy quotes tussen zoals die van “You had me at hello, Jerry. Hello!” uit Jerry Maguire (1996). De kwaliteit van de jpg is niet zo hoog, maar je kunt natuurlijk de poster kopen voor 25 dollar. Ik heb anders nog wel een mooie plaats op mijn toiletdeur. Voor de mensen die graag quizen, heeft The Academy één quote op de affiche gezet van een film die niet is genomineerd voor Best Writing of Best Picture. Ik heb het ondertussen al gevonden (na 5 volle minuten zoekwerk) maar ik ben benieuwd of de lezers van deze blog de quote zullen ontdekken…

***Related Post***
26/02/2007: The Academy Award Winners 2007

4 Comments

 1. dave

  ik zal een hint geven bij het zoeken van de quote, de sterren uit de film werden zelfs genomineerd voor de Razzies !! – ik laat buiten beschouwing of dit terecht was. 😉

  Reply
 2. jacoja

  Ik zoek NOOIT 5 minuten! NOOIT. 4 minuten zoeken, ja. Maar 5 ? Den Lord Blotbilski zoekt zelfs nooit 1 minuut!

  Reply
 3. Miiki

  ik deed het in 4 minuten. :))
  The Shining: “All work and No Play Makes Jack a Dull Boy.”

  Reply
 4. tagoean

  ja idd the shining maar dit is zoooo niet terecht.
  vergelijk anders eens the shining met Jerry mcguire…
  man toch. En dan een post mortem oscar geven voor zijn hele oeuvre zeker 😉 academy awards zijn toch altijd hilarisch

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *