Transformers trailer

Ik heb gemerkt dan we hier in Europa niet echt wakker liggen van de verfilming van de Transformers (2007) cartoon. Nochtans maakt deze prent de kans om dé zomer-blockbuster te worden van 2007. De film opent op de Amerikaanse Nationale Feestdag 4 juli, en deze datum wordt toegekend aan die films waarvan de verwachtingen hoog gespannen zijn. Als ik er een cijfer moest opplakken denk ik aan een openingsrecette van minstens 75 miljoen dollar en een bioscooprecette die de 300 miljoen dollar schreef zal voorbij razen.

transformers_01 transformers_02

Michael Bay (The Rock, Bad Boys 1&2, Pearl Harbour) is misschien wel één van de meest virtuose actie-regisseur die ik ken. Inhoudelijk stellen zijn films niet veel voor en zijn vaak op het randje van het zeemzoeterige, maar qua kinetische energie zijn ze onovertroffen. Voornamelijk omdat dergelijke films het moeten hebben van de visuele effecten (zowel CGI als gefilmde explosies en carcrashes). Bay heeft nu ook zijn eigen 3D-huis, Digital Domain, net zoals Peter Jackson (Weta) en George Lucas (Industrial Light & Magic), en dat komt een film met de enorme visuele eisen van Transformers goed uit.

Transformers trailer

Deze tweede teaser-trailer ziet er in ieder geval bijzonder machtig uit. Neen, we zitten heel ver van de leuke cartoon met autootjes die transformeren in robots op het Transformer-deuntje. In deze duistere filmversie zijn de robots goden die de wereld zullen herschapen. Diegene die twijfels hadden over deze film, zullen na het zien van de eerste beelden naar alle waarschijnlijkheid believers worden. De scène waar de robot uit het zwembad komt is om van te rillen. Hopelijk houden ze het nu een beetje rustig met hun trailers wat ik zou niet willen dat al die beelden de film iets teveel gaan spoilen. Transformers heeft zonet wel mijn interesse geboost, meer nog dan de Spider-Man 3 trailer.

***Related Posts***

30/04/2011: Transformers: Dark of the Moon trailer

06/09/2010: Figurant afgevoerd met hoofdwonde op Tansformers 3 set

27/05/2010: Rosie Huntington-Whiteley in Transformers 3, Megan Fox niet

06/01/2010: Top 10 worst movies of 2009

15/09/2009: Megan Fox is vulgair, grof, onuitstuitbaar en dom

01/02/2009: Transformers 2: Revenge of the Fallen teaser trailer

05/06/2008: Transformers 2 in productie

24/08/2007: Michael Bay kiest voor Blu-ray

23/08/2007: Transformers poster

24/07/2007: Transformers review

23/02/2007: Transformers 2 en Bad Boys 3 zitten er aan te komen

21/12/2006: Transformers trailer

15/06/2006: Transformers on ice

22/04/2006: Megan Fox in Transformers

8 Comments

 1. tagoean

  ik vind het verbazend dat deze trailer jou aanspreekt…
  dan vond ik de teaser toch duizend keer interessanter.
  Door deze trailer wil ik de film al bijna niet meer zien!!!
  ik vind het zelfs bijzonder jammer dat ze niets van de cartoon -feel in de film hebben gestoken. Dit doet me eerder denken aan Hulk dan aan een blockbuster

  Reply
 2. dave

  met mijn eerste zin van het postje. 🙂 Ik heb verzot op comics en comics verfilmingen. Ik heb deze blog begonnen met een iedereen te zeggen dat Spider-Man 2 een mega-succes zou worden en dat Batman Begins de comic verfilmingen in nieuwe sferen zou brengen, en dat was in een periode dat comics werden gelijkgesteld met game-verfilmingen. Deze keer ben ik enthousiast over de Transformers film. Hulk heeft hier geen lap aan, je zal het wel merken na de release.
  De teaser was cool, maar het blijft een teaser die eigenlijk zoals ik ook zei – weinig tot niets met de film te maken. Dit is geen Sin City, dit zijn de Transformers. Deze film maken als een cartoonish 300 zou gewoon niet werken. Dit zijn robots die tegen elkaar clashen, als je dat nog meer in de cartoonsfeer brengt maak je het gewoon belachelijk en verlies je een groot deel van je publiek.

  Reply
 3. Marcus²

  I am a believer!

  Wel jammer dat ze Optimus niet een paar woorden hebben laten zeggen. Transformers heeft nog zes maanden post voor de boeg, het kan dus enkel maar beter worden. Ik haat wel die nieuwe ‘fade-to-black’ trend in trailers, dat werkt zo op de zenuwen. Maar het hightway-shot, de helicopter transformation en het zwembad maken dat goed.

  De blockbuster-war is bij deze begonnen, met films als Die Hard 4, Pirates 3 en Spider-Man 3 wordt het een snikhete zomer.

  Reply
 4. Men@ce

  Oef, puur jeugdsentiment! Vroeger helemaal weg van de transformers, dus ik ben zeker benieuwd naar deze film. De trailer vond ik al redelijk goed te happen. Ik kan Michael Bay zijn werk weliswaar niet altijd evengoed waarderen, maar ik denk dat zijn stijl deze film wel ten goede komt: veel explosies, veel geweld. 4 juli 2007 is weliswaar nog heel ver weg.

  Reply
 5. MovieWorld

  Wel eerst dacht ik van waar begint Michael Bay nu weer aan, maar na het bekijken van de trailer zag ik wat hij erin zag…Transformers zal naar alle waarschijnlijkheid één van de toppers van 2007 worden, maar Spider-Man 3 zal het toch net niet weten te overtreffen denk ik persoonlijk 🙂 We staan weer voor een fantastisch filmjaartje…Ik ben alvast benieuwd En ja…ik zou wel een banner willen plaatsen, maar weet jij toevallig geen goed programma of dergelijke om een professionele banner te creeëren? Alvast bedankt…

  Fijne vrijdag toegewenst!
  Mvg MovieWorld

  Reply
 6. michiel

  de grooste sine-fictoinfilm ooit.

  Reply
 7. Fredde

  Vette shit

  Reply
 8. the best movie !

  dees is de beste film die ik oit heb gezien in de cinema denk ik en de robots zijn super goed gemaakt presies egt ! i love transformers

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *