The Hills Have Eyes II & Eragon, en debuutfilms

In de maand maart van volgend jaar mogen we ons opnieuw verwachten aan nietsvermoedende wezens op doortocht in de gezellige heuvels van onze gastvriendelijke mutanten uit The Hills Have Eyes. In The Hills Have Eyes II (2007), dat deze keer geregisseerd wordt door de Duitse nieuwkomer Martin Weisz, denkt een stel onervaren soldaten een zoveelste routineklus te moeten klaren in de woestenij van New Mexico. Ze komen daar een groep misvormde mutanten tegen, en deze ontmoeting loopt niet meteen van een leien dakje. Of dat kan je toch afleiden uit hun teaser. (update) En ondertussen is hier ook de trailer.

The Hills Have Eyes II poster1 The Hills Have Eyes II poster2

De film is eigenlijk ook een remake van een sequel, The Hills Have Eyes part II (1985), geschreven en geregisseerd door Wes Craven. Momenteel neemt Wes een sabat-jaar, maar hopelijk komt hij terug in 2007. Wat betreft The Hills Have Eyes, wel ik vond de remake veel efficiënter. Betere acteurs, het verhaal stak ook iets beter in elkaar, de bloedspatten en gore-effecten zijn in de film iets minder om van te lachen dan in het origineel – hoewel die camp nu net heel wat mensen heeft aangesproken. Het eerste deel van de film kwam traag op gang, maar nadien kreeg men wel voorgeschoteld wat men kon verwachten, maar ook in deze film is de bodycount iets belangrijker dan karakter-ontwikkeling. Toch vond ik deze film één van de betere horrors van het jaar – hoewel dit ook iets vertelt over de magere horror-oogst van 2006.

De originele sequel trok op niet veel, dus ja, ik ben dus wel benieuwd naar deze remake. Ik vind het ook wel goed dat voor deze film een Beginnende regisseur wordt aangesproken. Mensen die nog ervaring moeten opdoen zet je best op dergelijke projecten. Hier kunnen ze zich uitleven en kennis maken met het medium. Daarentegen, een beginnende regisseur zetten op een 100 miljoen dollar fantasy film is dan weer een kolossale vergissing van formaat. Zo draait Eragon (2006) momenteel in onze zalen (hier is de trailer) en naar het schijnt is deze film niet veel beter dan Dungeons & Dragons (2000). Dit had ik al voorspeld alvorens ik de trailer had gezien. Dergelijke films geef je niet aan een beginner, en Stefen Fangmeier heeft hier blijkbaar heel wat steken laten vallen en zal NOOIT uit de kosten komen met zijn bioscoop-release. Trouwens lees je overal dezelfde commentaren: mooie effecten maar slechte regie, belachelijke scènes en dialogen, foute mix van onervaren acteurs en ster-acteurs,… Hieronder vinden jullie een aantal commentaren van recensenten over de film.

“For those who love the fantasy genre known as sword and sorcery — and I count myself in their number — sitting through the movie version of Eragon will suck the will to live right out of you.”
Chauncey Mabe, SouthFlorida.com

“Eragon” is based on a book by a 19-year-old with a script that seems to have been written by a 12-year-old.”
Phil Villarreal, AzNightBuzz

“Been to that galaxy, done that ring.”
Arthur Salm, SignonSanDiego.com

“It’s mostly just a bunch of actors trying to look involved while attempting to act through their bad wigs and Studio 54 reject outfits.”
Brian Orndorf, OhmyNews

“This big budget fantasy flick might bore audience members over the age of 10 right out of their minds.”
Rebecca Murray, About.com

“I wish that I could push aside a filing cabinet somewhere and crawl through a secret passageway into Malkovich’s brain for 15 minutes, just so I could learn what he was thinking when he signed on for this movie.”
Mike McGranaghan, Geocities.com

“We’ve reached the point in fantasy films at which the CGI-creatures are a lot more interesting and believable than the humans.”
William Arnold, SeattlePi.com

***Related Posts***
27/12/2006: Top 10 Flops van 2006
14/03/2006: The Hills Have Eyes remake

7 Comments

 1. matthys

  …een draak van een film. Ik heb het boek niet gelezen, maar ik denk niet dat ik veel heb gemist. De film komt traag op gang en duurt in zijn gehaal veel te lang, de actie is voorspelbaar. De trailer verkoopt de film als de nieuweLord of the rings, maar dat is het dus niet. De meeste acteurs waren volledig misplaatst en de hoofdrolspeler is houterig. Verder mist deze film de grootsheid wat noodzakelijk is om overtuigend over te komen. Al met al is het zonde dat er zo weinig films uit dit genre op de markt komt.

  Ik las dat Sam Raimi interesse had in de boeken van Terry Goodkind. Laten we hopen dat daar iets beters van komt.

  Reply
 2. dave

  Ik zou het toejuichen moest Raimi de Fantasy toer willen opgaan. Hij heeft zowiezo al een beetje ervaring met films als Army of Darkness en heeft na de Spider-Man films zeker heel wat ervaring opgedaan om misschien LotR-kwaliteit te halen. Ik vind zowiezo dat Raimi beter zijn acteurs kan regisseren dan Peter Jackson. Afwachten…

  Reply
 3. michiel

  pffffffff saaie film en wat dat doe eragon daar dat is toch geen horror.

  Reply
 4. wes

  ik vond eragon echt slecht ik heb het boek deel 1 en 2 gelezen en drie wil ik ook lezen maar de films zijn voor mij verleden tijd dam dit is echt slecht verfilmt. bijna alle mooie stukken van de boeken hebben ze eruit gehaald ze hebben de film ingekort en verkeerde acteurs gegeven echt zonde

  Reply
 5. [Punkie]

  Hallo ik heb een vraag.komt er nog een 2 film van eragon 2 en ik vind de film massas mooi met ed speelers -xxx- [Punkie]

  Reply
 6. karin

  Komt er een Eragon 2 binnenkort of niet?????????

  Reply
 7. Mechior

  “Laten we hopen van niet?” Meer nog, laten we smeken dat ze hun energie steken in betere fantasy films.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *