The Number 23 met Jim Carrey

The Number 23

Kijk, Joel Schumacher (The Lost Boys, Flatliners) was ooit één van mijn favoriete regisseurs, tot hij het personage van Batman vreselijk had mishandeld met Batman Forever (1995). Nobody messes with Batman and gets away with it, dude! En tot overmaat van ramp maakte hij daar nog eens een vervolg op met Batman & Robin (1997). Na deze films gaf hij zijn dwaling ruiterlijk toe en herpakte zich met Tigerland (2000). Ondertussen heeft hij zonet de thriller The Number 23 (2007) achter de rug met Jim Carrey in een a-typische rol.

Korte inhoud: In The Number 23 raakt Walter Sparrow (Jim Carrey) bezeten door een boek, getiteld The Number 23, dat schijnbaar gebaseerd is op zijn eigen leven. Het boek eindigt met een moord die nog moet gebeuren in de realiteit. Needless to say dat het getal 23 een belangrijke rol zal spelen in de film. The Number 23 komt uit op ‘23’ februari 2007 in de States. Wij krijgen pas 5 dagen later (2+3) de film te zien op 28 februari 2007. 🙂

Virginia Madsen (Sideways, Firewall) speelt Carreys vrouw en vervangt daarmee Elisabeth Shue die zich uit het project moest terugtrekken vanwege haar zwangerschap. Verder zien we ook Rhona Mitra (bekend van de serie The Practice) en Mark Pellegrino (Mulholland Drive, Capote).

Het scenario van The Number 23 is geschreven door debutant Fernley Phillips. Het is een beetje wennen om een Jim Carrey te zien zonder smoelentrekkerij, maar had eerder al bewezen met Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) dat hij ook die rollen onder de knie heeft. Maar het blijft een tricky keuze. In ieder geval lijkt de trailer te overtuigen.

6 Comments

 1. Jinx

  een drama, tot daar nog, maar een thriller lijkt me echt niet iets voor Jim Carrey, netzomin als de komedie Find Me Guilty iets was voor Vin Diesel. De trailer overtuigt mij in ieder geval niet.

  Reply
 2. Mikki

  leuke poster. Een beetje vreemd om Jim Carrey tezien in een thriller. Doorgaans verwacht je van hem dat hij een gezicht zal trekken. Ben toch benieuwd. Doet een beetje denken aan de film Pi.

  Reply
 3. Sanne

  Lijkt me een goede film, jim speelt trouwens niet alleen in comedy’s, andere rollen speelt hij ook goed! dus verwacht er veel van!!

  Reply
 4. Jacqueline

  Gaat een fantastische film worden! Ik heb er het volste vertrouwen in dat jim ook deze rol tot een goed einde brengt. Hij heeft al eerder bewezen dat hij voor verschillende genres geschikt is.

  Reply
 5. konstantine

  De film heeft zo’n Donnie Darko sfeertje. Het spreekt me wel aan. En vergeleken met Ashton Kutcher (butterfly effect) vind ik Jim Carrey een veel betere cast voor een psychologische thriller.

  Reply
 6. Linda

  echt een superfilm, heb er echt met veel plezier naar gekeken. Jim Carrey speeld deze rol voorteffelijk en bewijst hiermee dat hij echt niet alleen maar van de grappenmakerij is!

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *